Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 61 193
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте, днес сутринта се записахме, но все още статусът ни не е променен. След колко време да очаквам да се смени?

Явно зависи от организацията в училището.
При нас стана за няколко часа (същия ден).

# 586
Третото класиране чак на 31/07 .... Защо толкова много време ... ?

# 587
В нашата езикова се влиза с балове, по-ниски с около 80т от мин.балове в МГ. В езикова са предимно жени, в МГ предимно мъже.
Това наблюдавам аз...полукълба блабла..няма такива работи.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 08:25 от teta75

# 588
  • Пловдив
Така... вчера тъкмо записахме в дъщеря ми в подбраното от нея училище специалност Строителство и архитектура и вчера като разглеждахме учебните планове и тя въобще не остана очарована от специалните предмети... Ясно ми е, че вероятно трябваше да наблегнем на това преди самото кандидатстване, но явно не е било достатъчно и вчера вечерта тя през сълзи ми каза, че не иска да учи там. И разбира се съжалява, че не се е записала в училището от първо класиране в съвсем друга специалност...

Знам, че сега ще изчакаме до петък да обяват свободните места и ще трябва да я отпишем.

Въпросът ми е това отписване само в петък ли може да се случи или може и в понеделник следващата седмица? Питам, защото тъкмо тръгнахме на почивка и ще ни коства ужасно много, ако само петък е единствената възможност за отписване, така че да се обнови информацията в системата и да можем да пуснем ново заявление.

# 589
Може и в понеделник като помолите веднага да подадат/нанесат данните така щото те да станат видими в ивфоприем. Щом там се отрази..ще може да подавате и редите наново желания..но само от обявените свободни места.
Ако се притеснявате..звъннете и в МОН да попитате.
Ето какво пише в инфоприем

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 08:08 от teta75

# 590
[quote author=teta75 link=topic=1796788.msg50000059#msg50000059 date=

Това наблюдавам аз...полукълба блабла..няма такива работи.

Разбирам, че не сте съгласна. Аз се опирам на данни, не на мнение. Нямам нужда да ви убеждавам – науката е там за тези, които искат да я видят.
 Ingalhalikar et al. (2014) – Sex differences in the structural connectome of the human brain
https://www.pnas.org/

# 591
Така е..няма нужда да ме убеждавате. Както и аз не изпитвам нужда да убеждавам когото и да било в каквото и да било.
Споделям лични наблюдения и мисли просто.

# 592
Реди се понеделник и вторник, в сряда класиране. Успех!

# 593
  • у дома

Знам, че сега ще изчакаме до петък да обяват свободните места и ще трябва да я отпишем.

Имайте в предвид,че  ако сте в провинцията остават много малко и съвсем компромисни места  за трето класиране.

# 594
Науката отдавна е доказала, че "мъжете са от Марс, а жените  от Венера" Wink И всички списващи тук вероятно са съгласни с това, защото едва ли някой може да каже, че не вижда разликите в уменията и светоусещането като цяло между себе си и половинката си. Същото е и при децата.
Недоволството от квотите на някои е основателно според техните виждания. Други обаче сме доволни от квотите, защото категорично не искаме момичешки клас. В досегашното ни училище преподавателите също казаха, че откакто са въвели квотния принцип, класовете са много по-балансирани и по-лесно се работи.

# 595
Реди се понеделник и вторник, в сряда класиране. Успех!

Редактирах се. Благодаря за поправката.

# 596
  • Куциндрел
Има разлики в устройството на мъжки е женския мозък, но има и комбинации - мъже с женско ориентиран мозък и жени с мъжки ориентиран мозък. От там вече с кого какво му е по-лесно или трудно.
Квотите за мен имат смисъл само в балансиране на даден клас. Обаче по тази логика би трябвало всички училища да имат квоти, което пък би довело до незапълнени класове за дадени специалности. Няма угодия.

Тези за трето класиране добре да си помислят, да не стане от трън на голям глог

# 597
Ceca, за третото класиране колкото и да се премисля, смятат и преценяват шансове, риска винаги е наличен.

# 598
  • Куциндрел
Ceca, за третото класиране колкото и да се премисля, смятат и преценяват шансове, риска винаги е наличен.
Така е, за това да мислят, особено тези, които са влезли в хубаво училище. Местата там вече са запълнени и ше са кът за 3то класиране.
Едно 13-14 годишно много му разбира главата какво представляват специалните, по-засукани предмети.
Моето дете и то опъна муцуната кат видя какво ще учи 5 години, но там се намесих да обясня по-подробно, да му дам примери той какво може и че няма да има проблем с това и онова. Успокои се, че ще се оправи.

# 599
Мур, нашият класен на квотния клас пък не спира да се оплаква от момчетата и да казва, че се вижда голяма разлика в знанията. Само едно от тях е първенец, дори по-напред от момичетата. Но това е рядкост. Другите винаги са на края на опашката, и по дисциплина, и по знания (и по приемен бал). Ще видим следваща година как ще е и въобще дали ще дръпнат с нещо!

Твоето твърдение "всички преподаватели", "по-лесно се работи", малко като в сферата на пожеланията 😄

Общи условия

Активация на акаунт