Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 60 642
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Soul Free, благодаря!
Така го посъветва учителката от училище, даже набързо му обясни началото на материала за седми клас - до Уравнения.
Според нея в седми клас има много нов материал и децата са претоварени по всички предмети и да отметне част от задачите през лятото.
За група В се съмнявам, че ще иска да отдели време, те нали не трябват за подготовка за НВО?

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 10:56 от Magenta2022

# 826
Щом госпожата е казала така, тя най-добре знае.

Не знам дали група В трябва или не за НВОто, но е доста грешно според мен в седми клас всичко да се пречупва през призмата "това дали ще го има на НВОто".

# 827
  • София
Ами ще го пробвам за задачи от група В, може пък да му стане интересно, защото другите са му скучни.

# 828
Soul Free, благодаря!
Така го посъветва учителката от училище, даже набързо му обясни началото на материала за седми клас - до Уравнения.
Според нея в седми клас има много нов материал и децата са претоварени по всички предмети и да отметне част от задачите през лятото.
За група В се съмнявам, че ще иска да отдели време, те нали не трябват за подготовка за НВО?
Не се тревожете Simple Smile Решаването на много задачи от един и същи вид създава техника и подобрява скоростта на решаване, оттам децата имат повече време да отделят на по-трудните задачи и да помислят. Също тренира умения, с тях се избягват технически грешки, които на самия изпит костват много на иначе добре подготвнеи деца. На много деца обаче решаването на еднообразни задачи им е адски скучно и води до обратния ефект - спират да внимават и увеличават грешките.
Нека детето прецени, но няма нужда от стотици задачи на ден по мое мнение. Успех ви желая!

# 829
И на моята искаха да и дадат рамо, защото имаше шарени оценки, предложили са да я изпитат за шест, тя казала не иска
И моята не искаше. Даже се стигна до там да ми пишат в школо, как искат да я изпитват за шест, а тя се дърпа, а по география даже учителката я преследвала по стълбите и викала. Моята направи компромис като учи цял ден по география за заветната шестица, но въпреки титаничното усилие шестицата си беше отвсякъде подарък.
Но оценките, които и подариха не бяха балообразуващи, но ето, имало смисъл, мислех, че са много редки случаите при равен бал да се допре до дипломатa. Така или иначе не беше възможна пълна шестица и при нас.

# 830

Наистина в провинцията е друга Вселена. Дете с бал 119 ще учи СХН, а друго със 140 ще учи немски в тукашната Езикова. Съответно моето не искаше да се напъва за НВО, но и аз не му дадох зор. Прецених, че няма да я водя тази битка. Бал има за навсякъде в нашия град.

Моето дете със СОП не можа да постигне високи резултати, но в училище се справя най-добре по езици и история. Искаше ЕГ или Иконом, не можеше да ползва и насочване от РУО. За нашия град нямаше шанс, кандидатства друго, компромисно, а пуснахме всъседната област това, което искаше. Миналата година - много висок бал - за НЕ 300+, за АЕ - 285 минимален. По НЕ на второ класиране падна до 265 някъде и пак не ни стигна. Тази година в същата тази гимназия НЕ с минимален бал 141. Моето беше някъде с 237-239. Малшанс за ЕГ, влезе в Иконом. И в нашата и в съседната област тази година минималните балове са паднали, максималните държат нивото.

Някой да светне Белобрадова, че едно дете с дислексия, което няма предимство, може да е много добър математик и мястото му да е точно в СМГ или ТУЕС. Ако някое дете заради физическо увреждане или тежко заболяване не може да покаже знанията си на НВО и да се пребори за място, това няма ли да е дискриминация заради увреждането му?
Предимството за някои деца се нарича положителна дискриминация, защото поне донякъде им дава равен шанс и компенсира ограниченията от увреждане/ заболяване.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 11:23 от Mama Ru

# 831
  • София
Точно така е за математиката, трябват упражнения, да се добие рутина, както е написано по-горе, но това не знам в седми клас дете разбира ли го, аз така в гимназията решавах абсолютно всичко, даже руски сборници, останали от сестра ми, имах 6 на кандидатстудентски изпит /6.00 както казваше един политик/ но в седми клас не съм разбирала и не съм имала мотивация да решавам

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 12:39 от milka22

# 832
  • Куциндрел
Моето дете не е решавало по 90 задачи на ден. До 7ми клас беше в мат паралелка, в 7ми клас ходеше на уроци при една учителка до нас. Обаче подготовката му беше спрямо амбициите, а те бяха по-скромни. Добре се справи на НВОто. По БЕЛ идваше учителка у нас и въпреки отпора на детето да чете и т.н. пак добре се справи.
Първо определете целите за след 7ми клас и после намерете подходящата подготовка

# 833
  • София
Ауу, сега видях, че РУО София ще си има нов шеф. Обявили са конкурс за смяна на Синеочка.

# 834
Ауу, сега видях, че РУО София ще си има нов шеф. Обявили са конкурс за смяна на Синеочка.
То може пак Синеочка да си го спечели този конкурс. Вероятно просто изтича мандатът.

# 835
  • София
Ceca, много благодаря. Определи си детето целите вече, не са високи, съвсем точно реши къде иска и къде не иска да отиде. Затова и решава по 6-7 задачи на ден, не повече. Оставила съм го сам да си прецени. Знае, че през учебната година  ще трябва самостоятелно да решава допълнително - не иска да ходи на уроци.

# 836
  • София
То може пак Синеочка да си го спечели този конкурс. Вероятно просто изтича мандатът.
Може, Шмърци, може. Стаматов е пуснал един хвалебствен пост в нейна чест.

# 837
  • София
Имам пропуснати страници от темата и ако сте обсъждали надплановия прием, се извинявам, че се повтарям:
Цитат
Поправка, приета в деня на НВО, позволява прием през задния вход в елитни гимназии
https://offnews.bg/obshtestvo/popravka-prieta-v-denia-na-nvo-poz … d-v-e-848584.html

Това, всъщност, вече не е надпланов прием.
Цитат
Поправката се отнася до работата на комисия на Министерството на образованието, която има право да разглежда индивидуални молби за деца със специфични заболявания и да избира най-подходящо за тях учебно заведение. Досега тези места са били в надпланов прием - извън определените за кандидатстващи с НВО деца. С конкретната поправка от 20 юни насочените по този ред деца се включват в бройките на държавния план-прием, а за целта се вземат оценките им от първия учебен срок по балообразуващи предмети (Наредба 10 на министъра на образованието, чл. 98, ал. 1-3). Така до 5 места в паралелка могат да се отпускат за насочени пред комисията ученици.

Били са приети без никакъв изпит "по случайност" в най-елитните гимназии.

# 838

Тъкмо и аз го прочетох.
Този пък не спря с напъните за известност.....

# 839

Тъкмо и аз го прочетох.
Този пък не спря с напъните за известност.....
Е, аз като го прочетох и имам чувството, че Стаматов вече Е новият началник на РУО София-град. Joy

Общи условия

Активация на акаунт