Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 60 788
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 900
Според мен, не чакайте преди 11-12 часа обявяване на свободните места, особено за София, където сигурно са стотина училищата или поне 60-70. В някои може още вчера да са записали всички класирани, а в други да чакат днес до последно някой класиран да благоволи да се запише. Просто са длъжни да чакат до последната минута е тя не е 17:00. Съответно тези, което все още имат не записани ученици ще подадат чак утре информацията. И едва, след като всички училища подадат, РУО ще направят списък и ще публикуват.

# 901
На мен ми е любопитно колко ще са свободните места за София на 3то класиране и къде. Ще чакам и аз да се появят.
Девойката вече е записана и няма никакво желание за смяна на паралелката, а родителите й съвсем... А аз уж влязох за малко в темата. Но ще следя с интерес къде и какви места остават, и с какви балове се запълват Simple Smile

# 902
На мен ми е любопитно колко ще са свободните места за София на 3то класиране и къде. Ще чакам и аз да се появят.
Ако детето е записано в училище А на първо класиране,може ли ако има места в училище В, да се бори за място?

# 903
Ако детето е записано в училище А на първо класиране,може ли ако има места в училище В, да се бори за място?
Винаги можеш да се бориш, като първо се отпишеш от училище А. И започваш всичко отначало, тоест няма къде да се върнеш вече!

# 904
Може, но първо трябва да се отпише и това да бъде отразено в системата, иначе инфоприем ще водят детето записано и няма да допуснат регистрация на желания за трети етап. Мястото на детето, откъдето се отписва ще се появи свободно на четвърто класиране. Гаранция, че ще успее на трето или четвърто (да се върне обратно) няма.

# 905
миналата година имаше за 3 и 4 класиране места по елитните гимназии (освен СМГ), вкл в НПМГ и ТУЕС, немска, английска, френска и т.н. Но естествено единични места. Макар че в немската си бяха 7, което никак не е малко. Определено е интересно на тези класирания. Не са за подценяване.

# 906
миналата година имаше за 3 и 4 класиране места по елитните гимназии (освен СМГ), вкл в НПМГ и ТУЕС, немска, английска, френска и т.н. Но естествено единични места. Макар че в немската си бяха 7, което никак не е малко. Определено е интересно на тези класирания. Не са за подценяване.
Но някъде имаше за определен пол и ако си с другия, няма как да кандидатстваш за мястото!
Казвам го, защото спомена елитните гимназия, които обикновено са с квоти!

# 907
В някое училище да са направили проблем при записване без детето?

# 908
Стаматов е пуснал пост, защото тя се пенсионира. А отделно той може би ще е кандидат за мястото.

Като нищо, може да направим залагания.

# 909
  • София
Доколкото ни обясни класната, не правят проблеми. През годините е имало единични случаи, но само и единствено при деца, които са вече на 14. Аз бях без детето, днес го записах. На 2ро класиране го приеха в 138-мо, софтуерни и хардуерни науки. Ще гледам внимателно обаче утре какви свободни места ще излязат. С мъжът ми искахме в Ломоносов с немски, детето се дърпаше и поиска 2ро класиране. Приеха го това, което искаше, сега пак рев и драма - иска Ломоносов... Не съм сигурна и аз за дипломата - утре ли трябва да се ходи да се изтегли, или и в понеделник е ок?

# 910
  • София
А за да се изтегли дипломата при директора ли се ходи или в канцелария/деловодство?
Директорите обичайно имат приемно време 1-2 дни в седмицата.

# 911
  • Бургас, България
Моят синковец посещаваше школа с групови занимания по математика до Април месец, по 2 часа седмично през уикенда. Това му беше за допълнителни пояснения при необходимост. През останалото време сам решаваше задачи вкъщи и се упражняваше, като през последните две седмици преди НВО госпожата им по Математика от училище им даваше всеки ден за домашна по 40 задачи. Тук става въпрос за квартално ОУ в Бургас. Детето се представи отлично на изпита и изкара 85,5 точки по Математика, но той просто ги вижда нещата и му се отдава, хваща логиката, и затова нямаше нужда от индивидуални интензивни частни уроци. От края на пети клас е казал, че иска да учи математика. Е, уви и след второ класиране не успя да се класира за ПМГ като 3 точки не му достигнаха. (пустата 5-ца по БЕЛ от дипломата)

Записахме го вчера в Търговската гимназия, поне да си запазим мястото там, но утре естествено ще хвърлям по едно око да видя дали има случайно свободни места и вече ще преценяме риска. През минали години е нямало на 3-то и 4-то класиране за ПМГ Бургас и излизат 1-2 места на директорското евентуално.

# 912
  • София
Всяко училище си е само за себе си като гледам. В ТУЕС първият път като подавах заявление за участие на второ класиране изрично попитах задължително ли е присъствието на ученика и госпожата каза НЕ. Онзи ден като отидох да я записвам вече ме попита като я няма , а подписите...казах, че съм подготвила документите от вкъщи и се е подписала.
А другата девойка пък днес като я записвах носех всичко ...без акт за раждане. На сайта им никъде не написали какви документи се искат. Не знам , може да са ми го поискали, защото бях без детето.

# 913
  • Куциндрел
Девойката вече е записана и няма никакво желание за смяна на паралелката, а родителите й съвсем... А аз уж влязох за малко в темата. Но ще следя с интерес къде и какви места остават, и с какви балове се запълват Simple Smile
И моето няма, паралелката, която искаше е доста модерна в момента, трудно ще се пребори на тези класирания. Ако желае през учебната година ще го мислим, плюса е, че местенето ще е в рамките на едно училище.

# 914
Доколкото ни обясни класната, не правят проблеми. През годините е имало единични случаи, но само и единствено при деца, които са вече на 14. Аз бях без детето, днес го записах. На 2ро класиране го приеха в 138-мо, софтуерни и хардуерни науки. Ще гледам внимателно обаче утре какви свободни места ще излязат. С мъжът ми искахме в Ломоносов с немски, детето се дърпаше и поиска 2ро класиране. Приеха го това, което искаше, сега пак рев и драма - иска Ломоносов... Не съм сигурна и аз за дипломата - утре ли трябва да се ходи да се изтегли, или и в понеделник е ок?
Може и в понеделник казаха при нас. Аз питах. Веднага се отразявало.

Общи условия

Активация на акаунт