Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 61 338
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 255
  • Куциндрел
За всяка паралелка има бала, който събирате. Няма нищо изненадващо.

# 256
Ох и ние не сме се мръднали ...след като 100 пъти питах и потвърждавах списъка с желанията , и след като най -накрая бе приет в 35. с НЕ/РЕ и моят синковец реши да отвори сайта на училището и да го разгледаме по обстойно..
За мен беше тотален шок да видя , че за 24/25 година в това училище , са задължителни профили Биология и Химия , и по избор за 3 и 4-ти вече се избира език , мат и т.н.
Естествено, онова гракна ,че той Биология и Химия не иска да учи ..и аз му казах,че ще пробваме да се вдигне на по-предно желание , след като има вероятност , след 3-4 години пак да са такива профилите ...
Някой ако може да каже , дали паралелката с Чуждоезиков профил НЕ/РЕ ,също като другите хуманитарни , няма да има избор за 1-ви и 2-ри профил и ще се учи Биология /Химия ..или да питам в училището , или това Божа работа , каквито учители има , такива профили ще предложат.
Та така с нашите драми - кьорав карти не играе дето викат хората . Blush
Скапа ми се настроението , и май ще рискуваме за 3 и 4 -то класиране , а пък каквото такова ..надявам се да изкара късмет детето.
Всъщност при нас се получи точно тази тъпотия - да е приет на по-горно желание, подминавайки  специалности , които сега иска , и можеше да бъде приет още на 1-во желание ....ама и аз съм за бой ...то немския , та немския ..и накрая ..
Задължителни са, само ако сте приети в паралелка с профил природни науки. За чуждоезиковия профил не са задължителни. Вижте учебните планове на 11 и 12 клас, всякакви предмети има като избор за 3 и 4ти профил.
https://35sou.bg/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0% … 1%82%d0%b0%d0%bf/
Ох , благодаря , бия отбой ..някой пак не е скролвал надоле да види ,че то не е един учебния план ...а си пише ...само дето го изплаших и аз детето ....
Ама пак може  се пробваме за 3-4 де

# 257
На трето класиране само в едно училище ли може да се кандидатства или навсякъде където има места?

Първо се обяват свободните места.
След това редите желания като при първо, но за да имате достъп до ситемата детето трябва да не е записано никъде.

Може ли скриншот на казуса с "минимален бал 119.75,а нашият е 332.5".

Нищо не е загубено, запишете детето там където е прието и изчакайте да обявят свободните места за 3-то класиране. Ако се появи местенце от по-горните желания, пробвайте се за него и отпишете детето, балът ви не е лош. Там където сте, най-вероятно ще успеете пак да си влезете, защото очевидно няма голям интерес, въпреки че на първо класиране мин. бал е бил 303, не 119, т.е. не е зле училището, просто на този етап няма повече кандидати.

Иначе, както са ви обяснили по-горе, по всяка вероятност вашето дете не е класирано заради по-лоши допълнителни показатели, нищо че баловете са еднакви.

# 258
Баловете за първа лига спаднали средно с три до пет точки. Според мен е имало деца класирани от други области, специално за СМГ, които са обмисляли преместване, но после са се отказали

# 259
  • София
su1984, това май е в Бургас, а?

Ако е така, училището си е много добре, макар и в краен квартал. Аналог на ТУЕС в София. Със сигурност има и деца с висок бал в нея.
Като излезе статистиката за Бургас, проверете!

Баловете наистина паднаха съвсем малко. Имало ли е друга година такава?

# 260
Тези дни излезе и второ класиране на АК, може и това да е оказало влияние върху спада на баловете.

# 261
su1984, това май е в Бургас, а?

Ако е така, училището си е много добре, макар и в краен квартал. Аналог на ТУЕС в София. Със сигурност има и деца с висок бал в нея.
Като излезе статистиката за Бургас, проверете!

Баловете наистина паднаха съвсем малко. Имало ли е друга година такава?
Излязла е статистиката за Бургас. Точно за тази паралелка максималния на второ е доста висок.

# 262
Обаче голям възход на СГСАГ. Даже водно и транспортно строителство са над 400. А Вазова интериорен дизайн има 450

# 263
Честито на всички приети на желаното място!
За тези, които не са -приемете, че може да е за добро. Не се знае по какви нови пътеки ще поемат децата ни.
За казуса su1984, каква е драмата, като са написали тази паралелка? Нари сами сте я сложили там? Няма значение бала на останалите, ако детето иска да учи това.

# 264
  • Пловдив
Скрит текст:
Ние не сме приети въпреки,че минималният бал на паралелката е колкото нашия.Защо се случва това?Сега сме приети в паралелка с минимален бал 119.75,а нашият е 332.5.Може ли да се направи нещо изобщо?
Е тук съм без думи....
Да отивам в инспектората да видим какво ще ми кажат
За да не се излагате в инспектората дайте един скрийншот да ви кажем какво се е случило...

Не смятам,че се излагам просто търся обяснение

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 12:43 от miraluba

# 265
Санака, адмирации. Мислех, че ще бяга с малко точки прогнозата за нашата паралелка, закова с абсолютна точност цифрата.
Догодина, ако някой като мен с 25т отгоре изтрещи докато рефрешва лично ще го успокоявам Blush

# 266
  • София
su1984 се притеснява, че не са приети в паралелката с минимален бал, точно колкото е техния.
Но правилникът е такъв: при равен брой точки се гледа димпломата, разписано си е на сайта на МОН.

miraluba, не обърквай жената, достатъчно и е притеснено. Детето е прието по 6то желание.

# 267
На шесто желание е прието. Не на четвърто..детето на su1984.

# 268
Вазова цепи мрака направо. СМГ и НПМГ (матаматическите) са почти изравнени.

# 269
  • Куциндрел
Вазова цепи, защото сега такива професии са модерни и търсени.

Общи условия

Активация на акаунт