Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 61 341
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
къде може да се търси информация за свободните места след второ класиране?
РУО ще ги обяви като Свободни места за трети етап на класиране.

# 241
Леле сега започва играта на РИСКОВИТЕ ИГРАЧИ. Моя приятелка е в ужас с ЖЕЛАНИЕТО НА ДЕТЕТО да играе на 3-то класиране, като поставя на риск Френската… А няма никакъв шанс, ча на 3-то балът в Испанската ще падне…
Хора, добре че не ми е на главата това…
Стискам палци ма всички деца! 🍀

Ние бяхме готови миналата година да рискуваме по същия начин за испанската,  но нито на 3то нито на четвърто обявиха места за момичета, а само за момчета.
Нас ни делеше 0.5 точки от желаната паралелка и щяхме да рискуваме със сигурност.
Успех ви желая!

# 242
  • София
Не мисля, че при дамата има проблем,че да се налага да снима. Просто още в заявлението с желанията  след въпросната паралелка, за която сега  балът съвпада с минималния (но заради другите показатели НЕ стига за прием), е била сложена веднага друга, в която минималният е много по-нисък от този на детето. И тъй като тя е следващата като поредност, детето е прието в нея. Разликата като бал е огромна, да, но като желания - не, прието е по следващото желание в заявлението.

# 243
  • София
Първо желание сме приети - НТБГ - банково дело с НЕ.
Какъв е бала на второ класиране?
момчета- 412, момичета - 415

# 244
  • София
къде може да се търси информация за свободните места след второ класиране?

След като се запишат всички приети на второ калсиране, на 25 юли ще обявят свободните места за трето.

# 245
Не мисля, че при дамата има проблем,че да се налага да снима. Просто още в заявлението с желанията  след въпросната паралелка, за която сега  балът съвпада с минималния (но заради другите показатели НЕ стига за прием), е била сложена веднага друга, в която минималният е много по-нисък от този на детето. И тъй като тя е следващата като поредност, детето е прието в нея. Разликата като бал е огромна, да, но като желания - не, прието е по следващото желание в заявлението.
Е, тя казва, че със същия бал е на 4-то място, пък те са класирани на 6-то място. Явно на 5-то, паралелката е с по-висок бал.

# 246
Излезе файла с мин и макс бал за София в РУО

# 247
  • София
Ето я и таблицата с баловете от второ класиране
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2025/07/za_saita_m … asirane_2025.xlsx

# 248
  • Sofia
На мен ми е странно как не е класирана в тази паралелка с толкова нисък бал на първо класиране? Т.е. на детето не му е стигнал тогава бал от 300+ за тази паралелка и се е класирало на по-силно желание, а на второ класиране Мин. бал е 119?

# 249
  • София
Е, тя казва, че със същия бал е на 4-то място, пък те са класирани на 6-то място. Явно на 5-то, паралелката е с по-висок бал.
Ми то по същество е същото... И на 7-мо, и на 8-мо да е. Не стига за четвъртото въпреки същия бал. На петото е  паралелка или с  по-висок минимален бал при същото балообразуване , или такава с друго балообразуване,за която пак не стига, та се стига до шестото..И разликата в минималния бал пак може да е огромна между  четвъртото желание и шестото.

А откъде знаем къде се е класирало на първо? Ако е  казала дамата, извинявам се, че съм пропуснала. Може да си е  било там класирано и тогава с бала си 300+, а този на последното дете там сега да е 119.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 17:00 от Просто русалка

# 250
Ох и ние не сме се мръднали ...след като 100 пъти питах и потвърждавах списъка с желанията , и след като най -накрая бе приет в 35. с НЕ/РЕ и моят синковец реши да отвори сайта на училището и да го разгледаме по обстойно..
За мен беше тотален шок да видя , че за 24/25 година в това училище , са задължителни профили Биология и Химия , и по избор за 3 и 4-ти вече се избира език , мат и т.н.
Естествено, онова гракна ,че той Биология и Химия не иска да учи ..и аз му казах,че ще пробваме да се вдигне на по-предно желание , след като има вероятност , след 3-4 години пак да са такива профилите ...
Някой ако може да каже , дали паралелката с Чуждоезиков профил НЕ/РЕ ,също като другите хуманитарни , няма да има избор за 1-ви и 2-ри профил и ще се учи Биология /Химия ..или да питам в училището , или това Божа работа , каквито учители има , такива профили ще предложат.
Та така с нашите драми - кьорав карти не играе дето викат хората . Blush
Скапа ми се настроението , и май ще рискуваме за 3 и 4 -то класиране , а пък каквото такова ..надявам се да изкара късмет детето.
Всъщност при нас се получи точно тази тъпотия - да е приет на по-горно желание, подминавайки  специалности , които сега иска , и можеше да бъде приет още на 1-во желание ....ама и аз съм за бой ...то немския , та немския ..и накрая ..

# 251
Ох и ние не сме се мръднали ...след като 100 пъти питах и потвърждавах списъка с желанията , и след като най -накрая бе приет в 35. с НЕ/РЕ и моят синковец реши да отвори сайта на училището и да го разгледаме по обстойно..
За мен беше тотален шок да видя , че за 24/25 година в това училище , са задължителни профили Биология и Химия , и по избор за 3 и 4-ти вече се избира език , мат и т.н.
Естествено, онова гракна ,че той Биология и Химия не иска да учи ..и аз му казах,че ще пробваме да се вдигне на по-предно желание , след като има вероятност , след 3-4 години пак да са такива профилите ...
Някой ако може да каже , дали паралелката с Чуждоезиков профил НЕ/РЕ ,също като другите хуманитарни , няма да има избор за 1-ви и 2-ри профил и ще се учи Биология /Химия ..или да питам в училището , или това Божа работа , каквито учители има , такива профили ще предложат.
Та така с нашите драми - кьорав карти не играе дето викат хората . Blush
Скапа ми се настроението , и май ще рискуваме за 3 и 4 -то класиране , а пък каквото такова ..надявам се да изкара късмет детето.
Всъщност при нас се получи точно тази тъпотия - да е приет на по-горно желание, подминавайки  специалности , които сега иска , и можеше да бъде приет още на 1-во желание ....ама и аз съм за бой ...то немския , та немския ..и накрая ..
Задължителни са, само ако сте приети в паралелка с профил природни науки. За чуждоезиковия профил не са задължителни. Вижте учебните планове на 11 и 12 клас, всякакви предмети има като избор за 3 и 4ти профил.
https://35sou.bg/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0% … 1%82%d0%b0%d0%bf/

# 252
Ние не сме приети въпреки,че минималният бал на паралелката е колкото нашия.Защо се случва това?Сега сме приети в паралелка с минимален бал 119.75,а нашият е 332.5.Може ли да се направи нещо изобщо?
Е тук съм без думи....
Да отивам в инспектората да видим какво ще ми кажат
За да не се излагате в инспектората дайте един скрийншот да ви кажем какво се е случило...

Не смятам,че се излагам просто търся обяснение

# 253
.. ами няма нищо ненормално в случая, според вашата подредба е първото място за което бала е достатъчен. И вашия бал е по-нисък  за тази паралелка, заради различно балообразуване.
За паралелката по 4 желание вероятно другия кандидат има по-добър “баланс” на останалите оценки.

Има и дете прието с бал 400,25 за същата паралелка Sad което е доста жалко..

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 17:20 от second

# 254
  • у дома...
Може другото дете да не е мръднало нагоре и да е прекласирано в тази паралелка, ако е било прието в нея на първо класиране.

Общи условия

Активация на акаунт