Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 61 330
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Значи, два от три пъти ми се случва МОН да избият рибата.

Френската с латински : 427 за момчета, 453.50 момичета
Там ли сте,ме искахте ли професионална гимназия?

Там.
Съобразих се с неговите желания: писахме езиковите, които предлагат профил физика и квоти +  професионалните с по-висок бал. Нареди си френската над ТУЕС/Джон Атанасов заради квотите.
Е, точно в тази паралелка май няма да учи физика, поне според сайта на ФЕГ.Ако знаехме, нямаше да я пишем изобщо. Щеше да влезе програмиране на роботи, но сега ще учи за доктор. Това е положението.
Оставам го да мисли за трето класиране.

# 226
  • Варна
Здравейте. Имам един въпрос за класиране на близнаци . Ако и двете деца са приети по първо желание в различни паралелки, то могат ли се възползват от предимството си и да се съберат в една и съща? Би ли имало значение, че все пак и двете са приети по 1во желание ?

# 227
  • София
Няма никакво значение по кое желание са приети. Могат да се съберат в която от двете решите. Единият ще е надпланово.

# 228
  • у дома
Значи, два от три пъти ми се случва МОН да избият рибата.

Френската с латински : 427 за момчета, 453.50 момичета
Там ли сте,ме искахте ли професионална гимназия?

Там.
Съобразих се с неговите желания: писахме езиковите, които предлагат профил физика и квоти +  професионалните с по-висок бал. Нареди си френската над ТУЕС/Джон Атанасов заради квотите.
Е, точно в тази паралелка май няма да учи физика, поне според сайта на ФЕГ.Ако знаехме, нямаше да я пишем изобщо. Щеше да влезе програмиране на роботи, но сега ще учи за доктор. Това е положението.
Оставам го да мисли за трето класиране.
Дам,тази паралелка е с фиксирани 4 профила.Отделно,че ФЕГ не всяка година събират желаещи за профил физика.

# 229
Ние не сме приети въпреки,че минималният бал на паралелката е колкото нашия.Защо се случва това?Сега сме приети в паралелка с минимален бал 119.75,а нашият е 332.5.Може ли да се направи нещо изобщо?
Е тук съм без думи....
Да отивам в инспектората да видим какво ще ми кажат

Паралелката с бал 332.5 на коя позиция в желания се намира?
На четвърто място,а е приет на шеста позиция.Има други критерии гледат се оценките от НВО и дипломата,но щом са с еднакъв резултат защо не приемат и двете деца.Може ли да се оспори по някакъв законов начин?

# 230
  • Пловдив
Бихте ли споделили нагледно?

# 231
  • София
Ние не сме приети въпреки,че минималният бал на паралелката е колкото нашия.Защо се случва това?Сега сме приети в паралелка с минимален бал 119.75,а нашият е 332.5.Може ли да се направи нещо изобщо?
Е тук съм без думи....
Да отивам в инспектората да видим какво ще ми кажат

Паралелката с бал 332.5 на коя позиция в желания се намира?
На четвърто място,а е приет на шеста позиция.Има други критерии гледат се оценките от НВО и дипломата,но щом са с еднакъв резултат защо не приемат и двете деца.Може ли да се оспори по някакъв законов начин?
Ами това го обяснявахме. Така е по наредба - при еднакъв бал се сравняват други показатели и само при равенство по всички тях се приемат и двете деца. Иначе се приема детето с по-високи показатели. Така че точно това е законовият начин.

# 232
  • София
Не може да се оспори, su1984. В правилника е записно така.

Ако минималния бал за четвъртото ви желание е 332.5, то там е прието дете със същия като вашия бал, но със по-висок успех от дипломата.

# 233
На същото място сме си и ние, очаквано за мен. Продължаваме напред с останалите класирания.
Кога излизат свободните места за трето класиране, някой дали е запознат?

# 234
Като свърши записването в четвъртък. Тоест в петък обявяват местата за 3то класиране.

# 235
  • София
Обявяване на свободните места за трети етап на класиране 25 юли 2025 г.
Подаване на заявление за участие в трети етап на класиране 28 – 29 юли 2025 г.
Обявяване на резултатите от третия етап на класиране до 30 юли 2025 г.

# 236
къде може да се търси информация за свободните места след второ класиране?

# 237
su1984, може да снимате/отрежете само последните три колонки - Бал (вашият) и Мин. бал (мъже, жени), и да пуснете тук.
Така ще ви е по-спокойно, че нищо друго не се вижда, нито паралелки, нито училища. Тоест, не давате никакви лични данни, но ще могат да ви насочат защо е станало така и дали въобще може да се направи нещо.

На същото място сме си и ние, очаквано за мен. Продължаваме напред с останалите класирания.
Кога излизат свободните места за трето класиране, някой дали е запознат?
Много са разтеглени датите и е гадно, защото постоянно си в очакване.

# 238
Леле сега започва играта на РИСКОВИТЕ ИГРАЧИ. Моя приятелка е в ужас с ЖЕЛАНИЕТО НА ДЕТЕТО да играе на 3-то класиране, като поставя на риск Френската… А няма никакъв шанс, ча на 3-то балът в Испанската ще падне…
Хора, добре че не ми е на главата това…
Стискам палци на всички деца! 🍀

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 23:36 от LaRe

# 239
  • София
Няма никаква мистерия при тяхното класиране /на su1984/ - прието е дете със същия бал, но по-високи показатели от изброените в наредбата. Нищо не може да се направи, защото всичко е законосъобразно и по правилата.

След приключване на записването след второ класиране излизат местата за трето класиране.

Общи условия

Активация на акаунт