Седмокласна Изпитна 21.07 - 27.07 Второ класиране!

• 60 312
  • 1 371
  •   1
Отговори
# 1 170
Някой знае ли какви са тези канали/групи на випуска за всяко училище в Инстаграм?
Как се намират?

# 1 171
Не знам как се намират, но моето веднага ги беше намерило. Снощи вече си бяха направили група на всички паралелки в училището, преди това само се бяха събрали от тяхната си.
И аз този път съм съгласна с Вълчев. Вижда се , че е осъзнал, че първо трябват повече учители по математика, промяна на концепцията, ако искаш да въведеш задължителен ДЗИ. Прав е затова, че ако детето се разболее, ако боледува често, няма наваксване по математика.
Харесва ми и идеята за новите задачи. Нищо лошо няма в задачи за мащаби и калории, въпреки че те са супер лесни за математици. Но пък са шанс за другите деца. Просто математическите гимназии трябва да си въведат техен изпит.

# 1 172
Не знам как се намират, но моето веднага ги беше намерило. Снощи вече си бяха направили група на всички паралелки в училището, преди това само се бяха събрали от тяхната си.
И аз този път съм съгласна с Вълчев. Вижда се , че е осъзнал, че първо трябват повече учители по математика, промяна на концепцията, ако искаш да въведеш задължителен ДЗИ. Прав е затова, че ако детето се разболее, ако боледува често, няма наваксване по математика.
Харесва ми и идеята за новите задачи. Нищо лошо няма в задачи за мащаби и калории, въпреки че те са супер лесни за математици. Но пък са шанс за другите деца. Просто математическите гимназии трябва да си въведат техен изпит.
А може ли да питате детето как става това намиране? 😄

# 1 173
  • София
Моля ви спрете примерите за горките деца в ЕГ, които ги дерат с математика до 12 клас. ЕГ и НГДЕК не са едно и също.
И в НГДЕК има деца с по над 90 точки на НВОто в 7ми клас, изобщо не е като да няма математици в гимназията...

# 1 174
Някои се питат за ФБ групи на випуска и са си направили. Информация се търси и подава в групата - На старта! 7-ми клас 2024/2025 Оригиналът.
За Инастаграм не се сетих, защото съм леля Simple Smile Ама наистина кажете как се намират там, че моето няма социални мрежи и аз действам. За момента класът е на Вайбър, ама явно ще трябва да се прави Инста

# 1 175
Каза, че в ТикТок някакви хора са питали кой къде е приет. И от отговорите са се намерили.
.

# 1 176
Децата се намират в Инстаграм и ТикТок. Попитах дъщеря ми, защото още докато вървеше записването имаше някаква “група” “КЪДЕ ИСКАМ ДА УЧА” или нещо подобно. Сега ми обясни, че не било “група”, били “ноутове”(note)… Не съм наясно, признавам.

# 1 177
И аз позволих Инстаграм, 'щото иначе "съм била пречила на социалния живот" Вече са почти половината клас вътре. Но нея бивша съученичка от началното училище се оказа че сега ще са в един клас и тя я присъедини. Не било група, ми някакъв чат, който не се следва. Бе не ми стана много ясно.

# 1 178
Аз съм човек, обожаващ математика. Обаче реших, че ще уча в НГДЕК. И дотам с математиката. Съжалявам, но е късно. Не харесвам литература, в частта какво е искал да каже авторът, ама ей на, животът ми така се стече, че завърших две филологии. И с тях си изкарвам хляба. Нека учат децата каквото им харесва в гимназията. Няма да е загубено време. А когато са осъзнати, ще си изберат и висшето, за да им е удоволствие работата някой ден. А и колко случаи има, когато се осъзнават в университета, че това не е тяхното. Днес системата е такава, че можеш да учиш когато пожелаеш и каквото пожелаеш. Не е като преди години, каквото учиш, за цял живот е. И това е огромно предимство.

# 1 179
Мале, хора, какви са тия ноутове, чатове? Аз нищо такова не намирам в Инстаграм. Явно не умея да го ползвам това нещо. Гледам некви клипчета и снимки само....

# 1 180
Ние се записахме на първо класиране, но погледнах от любопитство свободните места за паралелката на дъщеря ми - само 2 места, а общо бяха 52. На второ класиране е приет още един досегашен съученик.
В никакви групи не иска да влиза сега и да търси бъдещите съученици 🙂

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 20:47 от dolce miele

# 1 181
  • София
Честно казано на този етап с удоволствие ще си почина от всякакви учебносвързани групи. Ако иска, ще си се ориентира. Те са от това поколение, дето не познават живот без интернет, digital native.

# 1 182
  • София
Имам питане...виждам,че има 1 свободно място за това,което моята девойка се бореше, но е за момче. Какво се случва с това място, ако никое момче не го пожелае на 3, 4 класиране?

# 1 183
И моята дъщеря се запозна с бъдещия клас в Инстаграм. Не зная как точно се намират, но си пишат, даже онзи ден излиза да се запознае с две момичета. С останалите като се приберат от морета и почивки.
Не виждам нищо лошо в това. Спомням си моят 15ти септември, факта че никого не познаваш, стрес си е. Те сега ще са вече познати и приятели.

# 1 184
Може още на 3то да се паднеш отново в собствената ти паралелка и да се откажеш от 4то. Тогава мястото, което си освободил, ще го вземе накой по-смел, който играе на 4то. Но така или иначе играта от днес нататък е за смелите. По-добре е да си си осигурил ШАНС за 4то, отколкото да си си предал мястото още от сега Wink чрез незаписване на 2ро. Всичко е увеличаване на шансове. Щом
ще играеш, погрижи се за шансовете си. Поне каквото зависи от теб. Другото е късмет.

Споеред мен тези, дето са си дали мястото без бой на 2класиране и изобщо не са се записали (за да имали място на 3то), просто ги е било срам да се запишат и след ден да си изтеглят документите. Друга логика нямам Simple Smile Защото ако си записан на 2 класиране и видиш липса на места по обявения списък за трето......... ами може изобщо да се откажеш да играеш. Седиш и не се отписваш. (както направих аз днес като видях, че НПМГ има само 2 места и не си струва да се рискува)
Така е и все пак има изключения. Записваш се в училище на МК и да чакаш желаното място.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 22:13 от КЪДИ

Общи условия

Активация на акаунт