Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 564
  • 822
  •   1
Отговори
# 105
На мен и килима ми го праха на място. Малък е под холната масичка и стана много бързо. Два матрака, 6 стола и 1 килим за няма и час. После дома ухае страхотно и въобще не са високи цените.

# 106
Дайте малко софийски контакти за пране на дамаски и матраци моля Simple Smile щом всички ползвате Simple Smile

# 107
27 годишна сграда не е НС в никакъв случай. Това е строено миналия век, по стари стандарти, още слагаха дървени дограми тогава….
Имаше преди време дискусия тук "що е НС". Мисля, преобладаващото мнение беше, както и моето, че това е "след Соц", частно, тухлено строителство върху частен терен.

За матраци не знам, наскоро се обадих за пране на дивани, поискаха ми майка си и баща си.
Отделно трябваше да идвам допълнително в делничен ден и да ги "пазя" половин ден.
Опрах си ги сам за час-два с лидълска перяща прахосмукачка.
Но ги оставих на топло и на слънце. Над 1 кофа вода остана вътре (в 2 дивана).
Ако е зима и няма слънце няма да е много уместно.

# 108
  • Бургас
dany, ако пуснеш на 400 лв. лично ще дойда да те удуша. Какво е това подбиване на цените.
На такъв наем, рискът да ти се явят само проблемни хора, е много висок.

# 109
Това все пак е Бургас. Цените са 1/2 на Софийските.
Колко да го пускам Simple Smile
Има си компромиси доста. Лятото горещо, зимата студено. Климатикът е слаб.
Ята гларуси грачат от 3 сутринта, колкото им държи човката.
За проблемните хора е факт. За 27 години все такива привлича Simple Smile

Има адски много работа по него. Бойлерът е над кухнеската мивка, която пък е май само алпака, без долни или горни шкафчета. Заплетени са връзките на водата там. Ако се прави ремонт и смяна на мебели ще трябва да се преработи и тази зона.

Бтв, мисля си да сменя наемателите на 2 студиа в ст град и да повдигна наема. Някой има ли поглед от лятото? Стигна ли нивото 900-1000лв за средно направено студио (с Виденов)?

# 110
  • Бургас

Поне 500!

# 111
# 112
  • София
Дайте малко софийски контакти за пране на дамаски и матраци моля Simple Smile щом всички ползвате Simple Smile
Доволна съм от услугите на Shiny House. Потърсете ги така в гугъл, ще ви излезе сайта.

# 113
  • Варна
Имаше преди време дискусия тук "що е НС". Мисля, преобладаващото мнение беше, както и моето, че това е "след Соц", частно, тухлено строителство върху частен терен…
Помня я дискусията, но такова мнение не помня, камо ли да е било преобладаващо. Блок, строен миналия век, през 90-те, в вай-дивите мутренски времена, с най-долно качество строителство, не може да се нарече НС. Имам такъв имот. Три всъщност, в две сгради. По време на ремонт е зловещо. Къртиш една тухла, падат 5, кашони и торби от цимент, пъхани във всяка дупка за пълнеж…

Настрана от всичко това, наемателите рядко се вълнуват от такива неща. Ако локацията е добра, грехота наистина да се дава на безценица и наистина само проблемни типове ще се въдят. Няма ли как да се уговориш с роднините за ъпгрейт на обзавеждане и наем?

# 114
Ами, както казах, най-големият проблем е занимавката. В Бургас няма кой. Само майка ми е там и тя вече не е за разправии с майстори.
Отделно, че сме мега-изпилени откъм пари всички, заради новите покупки. За бъдещите ремонти догодина не смея и да мисля.

Аз горе долу мога да определям цени, не си ги изсмуквам от пръстите. А в тая кооперация даваме доста имоти от 27 години. Тегаво е, по напълно неясна причина. Имам 3ст + кухня и 2тераси там, 100кв чисто за 700лв. А си е супер апартаментът. Стоя празен сума време.
Преди няколко дни идваха на оглед за другия, който ще се освобождава (сходно обзавеждане и еднакво разпределение), ами за 1000лв не го взеха. Сигурно и 900 нямаше да дадат.
Така както аз се чудя как в някои квартали на София някой едвам дава 3ст за 800лв, така и вие се чудите как не мога да взема повече. Ами не мога. Идват брокери, предлагат и още по-ниски наеми като пазарни.

Временно, снимки на 3ст в Бургас, ще ги махна после.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 18:29 от dany1

# 115

Временно, снимки на 3ст в Бургас, ще ги махна после.

Има си, аз също бих помолила да махнеш снимките, въпреки че не е моя обява.
Така никой няма повече да слага снимки в темата, а е полезно, макар и за малко (и за тези, които успеят да видят).

Дани, не се ядосвай, няма смисъл!
Може да се пипне тук-там (нова модулна евтина кухня, евентуално нов хладилник, но инокс, дори да е пак евтин. Иноксът вдига цената с много малко. Печката, като даде фира окончателно, с керамичен плот.) и кухнята ще изглежда чудесно. Пробвай с най-силните крушки студена светлина (10-11 вата ЛЕД) в баните, щракни няколко снимки за себе си, да видиш разликата. Според мен ще е голяма разликата, общото впечатление. Имам в една баня правена точно 1999 или 2000 г. същите зелени плочки, но при мен са само един ред до пода. Само с 1 лампа е помещението, но е силна студена светлина (вариант е и неутрална, но пак да са 10-11 вата), защото аз съм малко кьорчо и обичам да ми е светло. Общото впечатление е съвсем различно - личи си, че са стари плочките, но не изглежда схлупено.

# 116
Луксът си има ясни измерения, а показаното жилище определено не е такова. Тук в темата не веднъж сме коментирали точно това. Показаните снимки помагат на всеки да си свери часовника.

# 117
  • Варна
Аз видях. Да, далеч е от лукс. Прилично и чисто жилище. Просто да се напише коректно описанието, че така дразни.

# 118
Бургаският пазар не си струва усилията.
За цялата година бях за няколко дни в Бургас да подпишем 2-3 ипотеки и пак изчезвам. Няма кой да смени и една крушка на тоя апартамент. Имам си достатъчно друга работа.
Кухнята е чисто нова, даже пусках снимки наскоро, защото ме питаха каква кухня съм сложил.
Фурната последните наематели я смениха с нова, доста скъпа. Но котлоните пак не са стъклокерамика. Като ме няма на терен така става. Хладилникът и мен ме дразни, ама това е пол'жението. За тоя мижав наем, толкоз.
Гардеробите са чисто нови, останалите мебели са като нови, с изключение на секцията в едната спалня и тоалетката. Могат да се махнат изцяло, без да се слага нищо в замяна.

Ако дойде някой и каже, давам 1100лв, веднага му купувам един хубав инокс (от близката 2ра ръка). Какво, да нямат сливи в устата кандидат-наемателите.
На съседния ап за 700лв наем страхотен иноксов хладилник сложихме преди някой месец.
Няма как да е всичко топ и наемът да е колкото 2 вечери в ресторант.
Който иска да си се дразни, аз сметката си я правя и няма как (най-вече нямам хич желание) да угодя на всеки, дето кофа боя не е купувал през живота си, но иначе е компетентен по всичко.

Ремонтът и обзавеждането на 4 стаи, коридор, 2 бани и мокро и поддръжката му е неблагодарно нещо. Затова и купувам само малки апартаменти или ги деля. Този също може да се раздели на 2 двустайни, но отново опираме до липсата на време и желание.

# 119
  • Варна
Разбирам, че “тва е полжението”, но в текста към обявата ако наистина пише “лукс”, това не кореспондира с реалността.
То и не може всичко да е лукс. Търсят се и обикновени жилища. Просто си ги опиши правилно.

Общи условия

Активация на акаунт