Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 27 637
  • 822
  •   1
Отговори
# 360
Момичета и момчета, Дни1 помагайте. В групата на блок в студентски,  в който даваме под наем споделят че полиция е арестувала момиче, мъжът е избягал. При връзка с групата се оказа нашето жилище. Поемното лице, с което синът ми е разговарял е попитало, дали да потърси собственикът, отговорът на полицията бил не. Картинката е потресаваща, много снимки съм виждала ,но в жилището е погром. Чинии, бутилки, парцали, кал в банята, неописуема смрад сигурно на трева. Сега не знам имам ли право да започнем почистване или не. Ужасена и уплашена съм и. Ако някой знае читава фирма, моля за отзив. Благодаря!

# 361
Първо се свържете с полицията, дали може да си влизате вече в жилището, да не би да се налагат още следствени действия.

# 362
Боже ние вече влизахме, но е такъв ад и такава смрад, че само заключихме. Няма лепенки, ама синът ми спори, че щом са казали на съседката, че собственик не им трябва и са си свършили работата. Хиляди пъти му повтарях да влиза в жилището, ама не. На никой не пожелавам. Това. Снимките са на неговия телефон, а той се занимава да звъни на приятели. Ще ги пусна по-късно Благодаря за включването!

# 363
Боже ние вече влизахме, но е такъв ад и такава смрад, че само заключихме. Няма лепенки, ама синът ми спори, че щом са казали на съседката, че собственик не им трябва и са си свършили работата. Хиляди пъти му повтарях да влиза в жилището, ама не. На никой не пожелавам. Това. Снимките са на неговия телефон, а той се занимава да звъни на приятели. Ще ги пусна по-късно Благодаря за включването!

# 364
Има логика, че щом полицаите са казали, че собственик не им трябва, няма да гледат жилището. Направете още снимки, видео.
И започвайте да чистите. Като се започне на човек малко му минава. А после се оказва и, че не е толкова зле.

# 365
  • Варна
Ужасно, много съжалявам за случилото се. Дано повечето е мръсотия, не толкова щети. Сигурно още има лични вещи на наемателите в жилището. Какво трябва да стане с тях по закон? Питайте в полицията.
Иначе възползвайте се от сезона на силно търсене и ако успеете да се организирате в срок да излъскате жилището, го пуснете на по-висок (актуализиран) наем. И нека който търсещ иска да се цупи, че няма да му е приятно да правите контролни огледи, че това му е навлизане в личното пространство и т. н. Вие си го пишете като клауза в новия договор.

# 366
Как обява, не се ли води самоуправство без знанието на наемателя?

# 367
Всъщност не знаем как да ги качим, а сигурно ще е полезно. Сега търсим фирма за почистване. Дани, винаги ние сме почиствали след някой небрежен. Но не можеш да си представиш за какъв ад става въпрос, то всичко е затрупано от мръсотия и са спали директно на матрака, абе всичко е за изхвърляне, включително и нов ъглов диван, че пък предишният беше унищожен от тайно внесена котка. Докато аз се занимавах, не съм допускала това. А синът ми явно не става за наемодател и май пак ще се караме - като не може продава и точка.

# 368
  • Варна
Единият е арестуван, другият - избягал… какво предлагаш? Учтиво да чакат престъпникът да си излежи присъдата? По принцип състоянието на имота е в нарушение на договора, така че той се прекратява едностранно. Дали незабавно, или в срок от 5 - 10 - 30 дни, не знам.

# 369
Аз бих говорила с районното, преди да пипам каквото и да било. Просто за всеки случай. Някой си полицай бил казал на някой си нещо, не ми е достатъчно.

# 370
  • София
Попитай някой адвокат какви са ти правата най-добре - и спрямо полицията, и спрямо наемателя.
Ако няма лента и видими рестрикции от полицията - вероятно няма проблем да влезеш и да чистиш, въпросът е с наемателя какво да правиш.

# 371
Всъщност не знаем как да ги качим, а сигурно ще е полезно. Сега търсим фирма за почистване. Дани, винаги ние сме почиствали след някой небрежен. Но не можеш да си представиш за какъв ад става въпрос, то всичко е затрупано от мръсотия и са спали директно на матрака, абе всичко е за изхвърляне, включително и нов ъглов диван, че пък предишният беше унищожен от тайно внесена котка. Докато аз се занимавах, не съм допускала това. А синът ми явно не става за наемодател и май пак ще се караме - като не може продава и точка.
Ако ви няма в града, може би фирма. Иначе, докато ги дочакате ще минат няколко дена, в които може да е приключено.
Не бива да се продава. Човек се учи, а и да не се научи, да стои е по-добре.
До късмет е. Случва се.
И гледайте да филтрирате при наемане.

# 372
Да, проблемът е, че наемателят (наемателката) е арестуван/а, но тя/той си има действащ договор. После може да каже, че сте откраднали нещо.
Така че идеята за адвокат (добре е да разбира И от наказателно право в случая) е добра.

# 373
  • Варна
Чак пък “не бива да се продава” …?
Това, че ти съжаляваш за твоите продажби, не означава, че е общовалидно за всички. Защо задължително да седи и да се учи? Ако не иска? Ако не му е приятно? Ако има други идеи за бизнес?

majorica, наистина най-добре говорете с адвокат. 50 - 100 лева е една консултация.

Аз си мисля, че всеки наемодател има право да влезе в имота си при форсмажорни обстоятелства, а арест и бягство определено са такива. Не е като да влязат докато наемателите са на екскурзия.

# 374
Питайте в районното  и бих посъветвала да носите договора, за да се представите в какви взаимоотношения сте. В зависимост какво ви обяснят, наистина идеята за адвокат ми се струва много добра. Може би ваш адвокат ще може да си уреди среща с девойката ако е задържана за постоянно и да я накара да разпише документ, че може да влезете във владение, чистите и изнесени нещата й някъде - например мазе.
А тя до коя дата е платила и депозит имате ли?

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 17:14 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт