Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 695
  • 822
  •   1
Отговори
# 375
Нямаше никакви ленти, което значи че са приключили с обиска. Съседката, която са извикали като поемно лице каза че в жилището е имало дронове ,но такива сега няма. Сигурно и наркотици и пари е имало, но сега са само парцали и ужасна мръсотия. И много памучета на всякъде. Не знам как смърди дрогата но жилището смърди  ужасно. А в половината баня има кафяви дебели наслагвания. Толкова бяхме потресени, че синът ми само мина през офиса да пусне отпуска и се прибрахме. Полицията е задържала жената, мъжът наемател е успял да избяга. Не може да има претенции за ценности или пари, предполагам, нали друг е влизал преди нас.  Арестуваната девойка е неизвестна за нас. Има ме договор с мъж от някакво с.Левуново по л.к.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 17:27 от majorica

# 376
Не може да разчитате на предположения. Не е сериозно, просто. Могат да имат претенции за всичко, ако вие не направите от ваша страна нещата по законният начин. Разговор с районното и адвокат, особено щом избягалият мъж е човекът с договор с вас. Това какви са те, не оправдава вас, ако предявят претенции.

# 377
Приятелка с юридическо образование, разговаря с наказателен съдия и той категорично е посъветвал да не се набутваме сами . полицията, после да ни разкарват през ден. Извинявам се ама така отстрани е лесно да се хващаме за законите, а нашите права, а хилядите, които ще ми струва всичко то, а стресът и страхът, с кой сме си имали работа. И нека той ни съди за самоуправство.

# 378
В договора пише да се опазва имота, да се съобразяват със съседи и т.н. предполагам. По тази точка и с влизането на полицията договорът е нарушен. Хубаво е да има снимков материал на състоянието на имота, да се направи опис и да има подпис на свидетел (може и роднина ,но по-добре е съсед и ако са повече свидетелите по-добре) След това му набутваш всичко негово (дрехи, техника, уреди и т.н., ако има в чували и описваш подробно) Звъниш му и ако се появи пак със свидетел му предаваш нещата , като имате и двамата подписи. Задължително пиши , че всичко му е върнато и няма претенции към теб. Ако не подпише ...не си взима нещата. Първото нещо е да смениш патрона на жилището и да няма достъп, това е най-важното. Може всякак да се води, но е хубаво да имаш някакъв документ от полицията, че жилището е претърсвано или както там се води. Тогава няма как да има претенции към теб със снимковия материал и това, че не е подържано е достатъчен повод да го изведеш оттам. Пак да напиша-патрона се сменя веднага. Хубаво е да има човек вътре , той ще направи опит да влезе със сигурност.
ПП. То повече от 24 часа май нямат право да ги задържат, дори и да се повдигне обвинение, а този е и избягал. Та..ще се появи със сигурност. Като си вземе нещата ще си търси ново жилище и може в скрит текст да му напишете тук името (откъде е сте писали) да знаят поне тук хората кой е и да не му отдават имота си.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 17:55 от Папунка

# 379
  • Бургас
Аз също не бих ви съветвала да се набутвате сами. Щом не са се свързали с вас, не са ви търсили и т.н., влизайте и си оправяйте жилището.
На мъжа от с. Левуново пуснете предизвестие за прекратяване на договора поради неспазване, с датата на произшествието, което влиза в сила веднага. По телефон, мейл, или както там контактувате.
Чистете, оправяйте и пускайте пак.
Съжалявам за случилото се, дано да имате достатъчно добър депозит.

# 380
  • София
Само че той като се върне и не си намери нещата както не се знае какъв е да не тичате после в полицията да искате закрила или той да ви осъди за изчезване на имуществото му по време на действие на договор за наем. В момента сте под афект - "какво ми е направил апартамента" и никакви правни доводи не искате да чуете.

# 381
Той сам е нарушил договора в състоянието което е жилището, отделно полицията. Сменя патрона, прави снимки на жилището и описва със свидетели вещите му за приемно-предавателен протокол. Пуска му съобщение за състоянието на имота, прекратяване на договора , покана да си вземе нещата с опис  и го чака да се появи. Може и да му звънне, ако вдигне се уговарят. Предупреждава го, че патрона е сменен и няма вече достъп до жилището.
Ако го е отдала чрез фирма е хубаво да звънне да ги пита и дори покани за свидетели (съмнява ме да се отзоват, но.. )

# 382
С такъв човек, най-малкият проблем би бил ако тръгне да ги съди. Още повече, че не знае и за какво го издирват. Афекта е разбираем, на авторката и синът ѝ, но е хубаво да не действат прибързано.
Но, пък, всеки сам си преценява, в крайна сметка.

# 383
Вчера сутринта синът ми му е писал за наема, но отговор не е получил. И друг път се бил бавил, но вчера изобщо не е отговорил. Може да е знаел, че издирван ,но тогава защо е отишъл до жилището.   
Титина, четох за проблемите ти и ти съчуствах, но има по-лошо, този явно е наркотрафикант, престъпник. За какво предупреждение да мислим, след като и телефона не си вдига. Има някакъв телевизор  и се чудим какво да го правим. Всичко са мръсни дрехи по пода, неизмити чинии, стари буркани, и всякакви боклуци. Всичко е зарито от мръсотия едвам влезнахме в жилището, не можеш да се обърнеш от празни бутилки,  дори няколко дини по пода. Утре синът ми ще почне поне изхвърляне на празни шишета, буркани, чинии пликове и кой знае още какво, че се завъртяхме за няма 5 минути.

# 384
majorica, успех ви пожелавам.
Може би сте чели, сигурно 3 пъти съм го писал, този януари изчезна една моя наемателка. Ходих при районния да питам, той ми каза, влизаш с 2ма свидетели, снимаш и си взимаш владението. Най-вероятно е избягала и няма да се върне, а полицията няма време да се занимава. Разбира се, случаят е друг, но има сходства.

Току що отдадох 3стайния в Бургас. За 900лв, без паркоместа. След седмица се изнасят настоящите наематели и ще се нанесат новите. Не било толкова страшно.
Няма нужда от чистене или ремонт.

# 385
Дани, честито! И благодаря за информацията! Опитах да го набера през моя телефон - неуспешно. Със сигурност го е изхвърлил.  А снимки поне направихме доста.

# 386
  • София
Само че той като се върне и не си намери нещата както не се знае какъв е да не тичате после в полицията да искате закрила или той да ви осъди за изчезване на имуществото му по време на действие на договор за наем. В момента сте под афект - "какво ми е направил апартамента" и никакви правни доводи не искате да чуете.

Те такива не се връщат и не съдят за изчезнали гащи и тениски.
Ако е в Ст. град тия дни гониха някакви цигански пласьори  по улиците.
При такава случка в мой имот - влизам, чистя, изхвърлям и после строг кастинг на следващите кандидати + 2 депозита. Естествено - песещения за оглед са включени в договора.
Пък белия боклук да ме съди, ако му се занимава.
Още на първото забавяне на наема би трябвало да ги изпъдите.
Нищо, човек се учи докато е жив.
Дани, честити наематели! Да са точни и разбрани дълго време.

# 387
2та депозита според мен не само няма да уплашат подобен род хора,а вероятността да се попадне на такива е по-голяма. Все пак тоя "бизнес" е по-доходоносен от друга работа.
По-скоро клаузи за форсмажор, предплащане по-рано на наема (поне 5 дни по-рано) и клауза за едностранно прекратяване при забава след този срок или просрочени сметки.  Ама ако пък беше предплатил за 6 месеца,и това не е спасение. С агенция ли го отдадохте?

# 388
Ами жилището е над Г.М. Димитров по скоро над Дианабад. На ул21 век, Дани може и да я знае. Има включена  клауза за посещения, ама наемодателя трябва да си я изиска, а синът ми не го прави.  Докато аз стопанисвах имота го наглеждах. За съжаление вече имам здр. проблем. Наема си плащаше, ама след този погром май нищо няма да остане. Лошото е, че вече ме е страх на какъв човек ще попаднем.

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 07:21 от majorica

# 389
Благодаря за всички коментари за едностайните.

Да, математически погледнато, ако двата едностайни се отдават същият брой месеци като един двустаен, приходите ще са по-големи с едностайните.
Чуденката ми е дали в районът на Бъкстон има търсене за едностайни? Както и за удобствата в квартала.

majorica, успех, дано бързо се разреши случая. Тревата не мирише чак толкова лошо, че да отключите и веднага да заключите.

Общи условия

Активация на акаунт