Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 25 536
  • 822
  •   1
Отговори
# 525
Едностаен под наем, снимка:
Скрит текст:
Попадна ми следния апартамент в групите.
Студентски 800лв, едностаен.

Цената според мен е добра, има си обособена спалня, и отделно кухня с диван.
Нямам забележки.
Но забавното е следното.
Седиш си на дивана и гледаш мръсните чинии в мивката и пералнята как върти.
Simple Smile
Не бих направил така дизайна. Бих сгъчкал по-малко шкафчета и кухнята в единия край, а диванът, в другия.
Затова и смятам, че пълноразмерни уреди при малък апартамент не винаги могат да се приложат.
Да, красиви и ефективни са, но изяждат от пространството.
До сега винаги съм слагал, но е било за сметка на мека мебел.

Опа.
Попадна ми още една снимка.
Оказа се, че диванчето е силно маломерно, почти фотьойл. Не че е голям проблем, ама що им трябва толкова да усукват снимките.
Скрит текст:

# 526
Относно казуса на @majorica и дадените предложения да се търсят кмета на селото и родителите - не е редно да се прави.

Има си законни начини - завеждане на гражданско дело срещу наемателите, без да се намесват трети страни.

Никак не е незаконно, да се пише подобно писмо.
Нито пък е морално укоримо.
Още повече, не е злоупотреба с лични данни по смисъла на закона.

# 527
  • Бургас
Едностаен под наем, снимка:

Ами тези треволяци над кухнята? Що прах и мазнотии ще са попили след някой-друг месец...

# 528
Но пък си има всички..ама всички, уреди пък. Аз не бих стояла на диванчето...а в спалничката където има ест.светлина.
Има вариант едно тв на масата и човекът легнал по дължина на диванчето...има си опции.

За притесняването на родителите - може да се тълкува като тормоз. Без правно основание да се иска нещо от тях....

# 529
Моя въпрос остана много назад, но покрай едностайния от коментара на dany1 да попитам отново - едностаен близо до НСА кога е удачно да се пусне под наем? Края на август, началото/средата на септември? Помня, че има форум и отдаващи в районите на Студентски и Малинова. Как вървят наемите сега?
Ще съм благодарна за обратна връзка. Почти ни е готов едностайния там, но нямаме наблюдения над пазара в тази част на София. А с брокери не работим, защото винаги ни водят калпави наематели и предпочитаме ние да си селектираме Simple Smile)

# 530
  • Бургас
Ами сега е много удачно да се пусне, търсенето на студентите е август-септември.
Освен ако не искате други наематели, а не студенти.
Според мен в момента, в който жилището е готово, трябва да се пусне.
Наемите на едностайните са 800-900 лв., ако е без тераса, може и 700.

# 531
И аз мисля, че трябва веднага да се пусне.
Още по-зле, че някои хора от сега търсят за след месец.
А често има техническо време при отдаването.
Тия фокуси, дето се пуска обявата и след 2 часа е отдадено само аз ги мога. (в сезон, най-вече)
Според мен е и голям недостатък без брокери.
Ще добиете изцяло грешна картина за пазара от фейсбук групите. Там се търси мнооого под-пазарно, поне с 30%, че понякога и повече.

Аз пък имам друга дилема. Ще имам дупка от месец и 10ина дни, от които 1 месец ще ми е заплатен от новия наемател. Мога ли нещо да направя по въпроса или да си трая. Например да търся краткосрочни или някой да го вземе за месец. Обаче това е и работа и време и риск.

# 532
За съжаление не можем да го пуснем сега, защото имаме нужда от още 1-2 седмици за довършване. Надявам се да се справим. Иначе не отдаваме за първи път и имаме опит, не се водим от групите. В същата сграда подобен апартамент се дава на 1000лв. Мислим от толкова да стартираме и после ще кажа успяли ли сме 😊

# 533
1- 2 седмици няма да са фатални. Тогава ще е разгара на търсенето.

Аз пък съм за това да не пропускате ФБ-групите. Досега май 5 наематели съм имала от там и всички са били свестни, с добри професии и т.н

# 534
  • Варна
Едностайният, показан от Дани е страхотен. Кухнята разполага със завидно дълъг работен плот, с какъвто не всяка семейна кухня може да се похвали. Ясно, че снимките са разтеглени, но се ориентирам  по уредите и шкафовете. Това диванче е само за красота там. Дори няма холна масичка пред него. Наистина ли вярвате, че млад човек ще седне безцелно там и ще втренчи поглед в пералнята?? Младите първо са вечно втренчени в телефоните си, второ кой нормален пуска пералня и сяда да я гледа как пере, вместо да си върши нещо друго из вкъщи или навън?
Тия зелени неща над шкафовете според мен са опит за имитация на пано от скандинавски мъх. Визуално донякъде го докарват… като се смарангясат от мазнотия, лесно ще се заменят. А това може и да не стане скоро, ако рядко се готви.

Аз планирам ремонта на едното жилище и събирам оферти, набелязвам си покупки. Днес питах за претапициране на една спалня 160 на 200 и два трапезни стола. Застреляха ме с цена за труд (на адреса) 900 лева и отделно плат по мой избор (което е още грубо 150 лв за дамаската, която искам). Колкото и да си ги харесвам мебелите като удобство, дизайн и най-вече здравина, да дам над 1000 лева просто няма да стане. За наематели категорично няма смисъл. Помислихме и вариант да купим само нова табла, а страниците на леглото да претапицирам сама (имам малко опит), което като пари ще излезе съм 250 лева и отделно ще загубя много часове в личен труд. И пак рискувам следващите наематели да съсипят новата дамаска. Започнах да разглеждам и какво се продава по бюджетните магазини. Тапицерът, с когото разговарях, ми припомни за металните легла тип ковано желязо, които са дуракоустойчиви и на практика трудно могат да се съсипят. Ползвала съм такова преди и беше много стабилно. Харесах едни от Вида ХЛ само за 250 лева. Голям плюс е и че са с вградена подрамка, което спестява още пари.
Скрит текст:
Кой от двата модела е по-красив и модернистичен?

За столовете ми е по-лесно - трябва да си харесам някакви бюджетни, с метални крака, да се вързват с масата.

# 535
За мен първата спалня е по-приемлива. Втората с тези сърца , като Валентинки.

# 536
  • Варна
Именно. Чудех се дали млада двойка (какъвто ми е таргетът) няма да я харесат именно заради валентинките 😄

# 537
  • София
Ще. Дъщеря ми би я избрала точно заради тях, ако се събират да живеят с гаджето. Grinning
А столовете с метални крака няма ли да дерат паркет/ламинат? Или е теракот отдолу?

# 538
Първото легло е по-"изчистено". Второто ми стои ретро. Обаче, жени ще харесат варианта със сърцето, на мъжете ще им е все тая (мъжете много по-малко обръщат внимание на детайли от интериора.
Точно от тип и от този магазин купих единично легло за наличния матрак (90х190).

Скрит текст:
Само за информация за доставката - около 2 седмици отне, да дойде от Румъния. Притеснявах се как ще го вкарам от пред входа, но се оказа лесно - леглото е на "парчета", които след това се завинтват с винтове. Така кашонът беше с височина колкото ширината на леглото (в моя случай 90-95 см.), ширина около 30 см. Само тежеше, но като е компактен, лесно се пренася до асансьор. Много винтове и шайби, имаше си ключ за завинтване, инструкция. Монтажът отне около 2 часа отне за човек и половина. Laughing Ще видя колко стабилно ще стои, може да се налага стягане на някои винтове периодично, но е лесно, защото са отвън и се виждат. Добре изглежда визуално, като за евтино легло.

За жилищата, показани от Дани - онези изкуствени бръшляни над горните шкафове, според мен, прикриват нещо по стената. Но да, със сигурност ще се наслояват прах и мазнотии. Просто ще се сменя периодично с нови "треволяци".

Модерните като дизайн, но евтини, столове от Юск, примерно, всички са с метални крака с дървесно фолио или вариант боядисани в черно. От всяка железария, строителен хипермаркет, се купуват тапи за крака. Добре е да се сложат още в началото, защото оригиналните се "изяждат" от седенето и тътрузенето, след това да се сменят периодично.

# 539
  • Варна
Ще. Дъщеря ми би я избрала точно заради тях, ако се събират да живеят с гаджето. Grinning
А столовете с метални крака няма ли да дерат паркет/ламинат? Или е теракот отдолу?
Теракота е там. Иначаче имам метални в друго жилище върху естествен паркет. Не дерат. Краката са с обли пластмасови тапи отдолу, освен това за още по-голяма сигурност на всяка нова мебел лепим от самозалепващите подложки за крачета. На металното легло също ще сложим, то ще е върху ламинат. Мандаринка, сглобявала съм такова, изключително лесно - сама, с едно шестограмче в комплекта. Имах два броя такива единични в Победа, от друг магазин, но се наложи да ги продам, за да сложа двойна спалня.

Общи условия

Активация на акаунт