Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 582
  • 822
  •   1
Отговори
# 705
Отново нищо не разцрахме от поста ти...кои качват без пари, имена няма...само талаш и блабла..които на никого няма да свършат работа.
Мислех че темата е и за взаимопомощ..не само за неподплатени с примери приказки.

# 706
Аз ще обзавеждам скоро, така че всякакви сайтове, дето са на 1/3 от нормалните цени, качват, доставят, монтират ще са ми силно от полза.

# 707
За Испания ли говориш отново, защо ако е така, то няма полза за нас тук, в БГ.
Отделно и предният ти пост за качване от икея на цена от 10 евро отново не ни касае. Качването в икея в България отдавна е стотина лева и нагоре.

Точно!
Бях харесала легло от Икея, но се отказах, защото само за качването искаха около 100лв. А има асансьор и то щеше да се побере, не беше  от най-големите  или от най-тежките.

# 708
  • Бургас
teta, от сайта на Юск е поръчката. Транспортът е безплатен, до входа. Не съм писала, че качват.

Sameday са ми качвали до врата, два кашона консерви от Зооплюс, но след скандал. А аз от този сайт поръчвам само заради качването, защото са тежки нещата. Но друг път са идвали със Спиди.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 11:12 от Tintina

# 709
Лъвския пай е качването. Ако за доставка се взима 100лв, качване по стълби и сваляне може да е 3 пъти повече в добавка.

Прочее, въпросната холова гарнитура нова струва сигурно 2-3к, без доставка, без качване и без сваляне и изхвърляне на старата.
Старата също трябва да се извози до сметище, което струва едни 200лв.
Аз затова казвам, посочете пример за такава гарнитура, колко излиза с доставка, качване; след това сваляне и извозване до сметище на старата.

# 710
При мен го дава винаги с платена доставка до адреса. Юск това. Дори пробвах с твоите столове - начислява доставка.

Благодаря за снимката. Странно ми е.
Смених адреса на такъв в София, пак начислява доставка при мен. Също за Варна - пак е платена до адрес.
Явно си купила по време на промоция с БД, друго обяснение няма!

# 711
Значи леглото, което купих за 130 евро, в БГ е 270 лв. Понеже имаше еквивалент в ИКЕА за към 500 евро, който мисля спират от производство. Всички го знаят със сигурност като модел, но като всяко нещо с китайски еквивалент може реално да е добро и не толкова добро. Е, това го поръчах, дойде в сравнително компактен пакет, сглоби се лесно и се спи удобно (понеже имах съмнения). Мога и линк да пратя, ако някой го интересуват разтегателни легла. Моя клиентка си поръча от Австрия тапицирано легло, мисля около 300 евро и излезе с доставката, някакво по-лъскаво. Като пристигне мога да я помоля да снима, ако е сполучливо, и да ми прати сайта. Не виждам защо е този нападателен тон. Ако човек се разтърси може да намери доста неща, но не всички в действително са читави, та реалния опит ми се вижда полезен. А относно доставките, дори да са евтини като в моя случай 10 евро, това не означава, че не са си калкулирани в основната цена. Все си плащаме за това.

# 712
Бтв, отдадох 1стайния в Бургас на 450лв, още 1я ден след освобождаването, без ремонт и почистване. Мебелите са между 25 и 35 годишни. Има и на по 45 някои. Хладилникът е Зил, не знам на колко години, а печката Раховец. Снимки имам, ама не давам.
Е, добре, от мен да мине, ще ви пусна 2 за малко.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 15:48 от dany1

# 713
  • Варна
“Нападателният” тон е защото пет пъти те помолиха да посочиш конкретни сайтове, а ти се правиш на сляп.

Жълтата холова гарнитура с доставка, качване и изнасяне на старата само за 800 лв е много добра находка - спор няма.
Малко ми е трудно да помня дискусии от януари с точност до запетайка, а и наистина не искам да се ровча и заяждам. Приемам, че може да съм запомнила погрешно. Темата е достатъчно полезна и предпочитам да си помагаме.

Така, сега - с въпрос. В едното ми жилище, където бяха студенти момче и момиче, те завършиха и момичето ще си ходи, но момчето остава, ще дели наема с нов приятел. Договорът ми обаче е с момичето. Точно сега изтича, вдигнах цената с предизвестие както е по клауза. 

В мен има депозит 450 лв отпреди 4 години. Казах им че или ще го върна и те да си го делят както се разберат, а момчето да остави нов депозит в размер на 1 нов наем от 700 лв, или момчето да ми доплати за депозит с 250 лв до размера на новия наем, а вече те да си се оправят помежду си. Избраха втората опция.

Питането ми е как да оформя всичко това - съответно с прекратяване на стария договор с момичето и подписване на нов с момчето и как точно да опиша сумите за депозит; или с анекс да прехвърля стария договор на трето лице - момчето, като опиша само доплащането за депозита. Като това не знам доколко е юридически издържано. Знам, че договор за интернет може да се прехвърли на трето лице и съм го правила, но за наеми нямам идея.

# 714
Дани, безпристрастно относно визията - ужасна е. Обаче, погледнато през призмата на съотношение вложение- доход, сигурно е супер.
Все пак тук си говорим и за пари, не само за модерен дизайн.

# 715
Защо не пуснеш едно ново предизвестие за прекратяване на сегашния договор. С разписка че връщаш депозита на наемателката.
После нов договор с момчето, с новата цена и с новия вписан депозит.

# 716
Didi168, нов договор с двамата вписани,като преди това влизаш и оглеждаш за щети. Приемо-предавателен протокол с момичето за депозита и за връщане на жилището. Така е най-чисто.

# 717
От този сайт някой нещо купувал ли е? Харесах един диван https://mebelone.bg/produkt/%d0%b4%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd-tamar … 0%be%d0%ba%d0%b0/

# 718

Не виждам името, ЕИК и седалището на търговеца, който държи този онлайн сайт. При жалба към КЗП, трябва да се посочи точно търговеца с името си, данните и т.н.
Може да е читава онлайн платформа това, не знам, но на рекламация в бъдеще не разчитай според мен.
Ако има преглед при поръчката, преди да платиш с НП, е една идея по-добре. Ако има дефект при транспортирането, или несъответствие някакво друго....не знам колко ще се отзоват, по-скоро няма да се!
Накратко ..прецени си ...

Винаги превъртам страницата и търся долу общи условия. Този сайт няма такива. Няма нищо долу. Набързо направен ми се струва.

# 719
  • Варна
Да ама аз реално няма да върна депозит сега. Само ще ми доплатят още, за да се изравни с новия наем.
Питането е мога ли да прехвълря договора с анекс от едно лице на друго или да прекратя стария и да пусна нов, но как да опиша доплащането за депозит.
Договор на името на двама души пък категорично не желая. Обсъждали се преди време подробно какви са недостатъците.

Общи условия

Активация на акаунт