Внимавайте с този детски ЛАГЕР

• 2 484
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
И днес да е. И от организаторите да е - всеки има право да даде и друга гледна точка.

# 31
Това няма значение.  Има факти, имена дори.

Знаех си, че совите не са това което са.

# 32
  • София
Има и "интересно" некоментирани факти. Например за липсата на отговорно лице през нощта. Ако стане инцидент масово ще има въпроси къде са били служителите. Сега, обаче, се подминава.

# 33
Нека да се включат и да кажат. На мен това с липсата на отговорни лица ми звучи толкова невероятно, че ми е трудно да го повярвам (което не изключва да е истина, разбира се).

Иначе тази година и двете ми деца (на 6.5 и 10 години) бяха на лагер, организиран от други лица и си изкараха страхотно. За минута не съм имала притеснения, че са в добри ръце.

# 34
  • София
Нека да се включат и да кажат.
Скрит текст:
На мен това с липсата на отговорни лица ми звучи толкова невероятно, че ми е трудно да го повярвам (което не изключва да е истина, разбира се).

Иначе тази година и двете ми деца (на 6.5 и 10 години) бяха на лагер, организиран от други лица и си изкараха страхотно. За минута не съм имала притеснения, че са в добри ръце.
Подозирам, че вече го направиха.

# 35
Към модераторите: на каква база рвшавате дс триете коментари?
Имаше мнение, което изразява още една гледна точка. Ако имате съмнения, че мнението не е от участник е лагера, а от подставено лице, не ли по-добре да се обяснят причините? Така се създава едно усещане за груба цензура.

На мен дискусията ми е интересна, защото децата ми посещават лагер, организиран от друго сдружение, използващ същата база в Юндола.

# 36
Попаднах на тези отзиви случайно тъй като исках да оставя мнение за космическия лагер. Аз бях един от родителите, които присъстваха на лагера през цялото време. Моята версия на събитията се различава от тази в оригиналния пост.

Наистина имаше проблем с шума след 22ч. (първата или втората вечер), който продължи до към 2ч. Не можахме да спим. След това шум нямаше.

Базата, макар и стара е добре поддържана. Служителите бяха учтиви. Храната беше повече от достатъчна за възрастен, считам и за подрастващи юноши. На всяко хранене бяха събирани купчини с храна, която беше просто оставена от децата. Да уточня, че кифлата, която беше дадена за закуска една сутрин беше огромна. Имаше масло, сладко, сирене и всичко в изобилие - ако някой е останал гладен то не е било поради липса на храна.

Относно надзора, имаше 4 момиченца, едното на 13 години, а другите три на не повече от видими 20 години. Имаше доктор (майката на организатора) и организатора. Имаше 50 деца което ме учуди тъй като моята дефиниция за "малка група" се различава значително.

Доколкото разбрах, организатора нощуваше в базата (може и да бъркам), а две от момиченцата нощуваха на друго място.

На третата вечер трябваше да има наблюдение с телескоп. Оказа се, че имало облаци и това не се състоя. Сигурно и останалите 4 вечери пак имаше облаци защото това въобще не се състоя. Моето дете беше много разочаровано, защото това беше една от атракциите да се запише.

Също не се състоя и видео разговора с бивши космонавти, тъй като едно от децата беше разбило бравата на залата, в която трябваше да се състои. Залата се намира на приземния етаж! Прозорците са на не повече от 1.2м от земята. Децата останаха много разочаровани отново. Бяха държали нашите деца 2 часа затворени в залата докато те се опитвали да поправят бравата. Поне да ги бяха пуснали да играят. Тоест целия лагер беше наказан за дейността на едно дете. Като разбрах, кое дете е счупило бравата, не останах учудена защото поведението правеше впечатление и без случката с бравата.

В общи линии, не бих посетила отново или препоръчала космическия лагер. Имаше хубави неща, например еднодневната екскурзия, базата, природата, плакатите, които изработиха но останах с горчивото усещане, че просто се усвояват пари. По мое мнение, по-голяма част от обещанията на сайта не се покриха с реалността.

# 37
Отново към модераторите: Виждам, че тенденциозно триете коментара ми, което е необяснимо и затова ще се опитам да си го обясня чрез българския съд.
- - -
Aз съм майка на 11-годишно момче, което беше на същия лагер.
Синът ми участва в космическите лагери на Space Academy за трета година и винаги се е връщал много доволен от престоя си при тях.
Тази година реших и аз да отида и да си почина малко на чист въздух докато детето учи и играе наоколо. От това, което видях, лагерът си беше чудесно организиран, ръководителите знаеха какво правят и програмата отговаряше на това, което са написали на сайта си. От интерес влязох на една от лекциите, които имаха децата сутринта, стана ми толкова интересно, че след това изслушах още няколко. Намирам лагерът за добре балансиран, защото единия ден бяхме на пътешествие с автобус, през другия ден имахме преход до Пашови скали, а следобедите и вечерите децата играеха навън, гледаха с телескоп и им бяха организирани игри на открито. В началото на лагера организаторите обясниха на децата, че в случай на нужда екипът ще е настанен в 101 стая, а лекаря - в 401.

Предполагам, че Вие сте бащата на едно високо момче с очила, когото организаторите трябваше да менажират през цялото време, доколкото станах свидетел отстрани. Мисля, че се казваше Никола. Правеха му забележки за какво ли не, въпреки че в началото на лагера всички (и деца, и придружители) присъствахме на инструктаж, в който обясняваха за дисциплината. Не се учудвам, че го изгониха, защото постоянно се чудеше какви магарии да прави, даже се чудя как въобще са го взели. Сега се сещам, че всички родители, и Вие, и аз, получихме имейл преди лагера, в които ни напомняха няколко пъти за дисциплината на децата, така че се учудвам от какво недоволствате?! В столовата синът Ви обясняваше на висок тон как ще го биете с колан, след като си пийнете вкъщи, и как ще му счупите лаптопа с тухла, след като разберете, че го гонят от лагера. От управителката пък разбрах, че не сте влезли в хотела да видите щетите по въпросната врата и е трябвало да Ви издирват на паркинга. Не защитавам организаторите, но не Ви прави чест да пишете глупости в интернет..

# 38
Интересно.
Вече съм чела това мнение и се учудих, че е изтрито.
Но наистина  назад не го виждам.

# 39
  • София
Направо повярвах, че толкова пламенна и всеотдайна защита не е от организаторите. Обидно е, че смятате другите за толкова тъпи.

# 40
Защото не сте виждали невъзпитавани деца в действие.
Екшън.

Общи условия

Активация на акаунт