Бижута и бижутерски къщи – 3

• 14 112
  • 211
  •   1
Отговори
# 150
Да, има Сейко в тези сайтове, но не тези модели.

Ето за това питам

# 151
  • Пловдив
Официален вносител на Сейко за Бг е https://timeland.bg/.
Ako тук ги няма, вероятно все още не се предлагат у нас.

# 152
  • София
Да, има Сейко в тези сайтове, но не тези модели.

Ето за това питам

Има и много реплики внимавайте.

# 153
Аз точно това се чудя, има ли изобщо такива часовници или са ментета някакви. Благодаря ви!

# 154
  • София
Има и добри такива (съпруга ми си беше харесал такава), но беше доста скъпа за реплика.

# 155
Здравейте,
Имам стари златни пръстени (един с паднал камък) които не ги нося и не ми харесват като модели.
Каде мога да ги занеса ,каде изкупуват старо злато и дали си струва да ги продам.не търся пари а просто искам да си закупя нов или да ми изработят нови такива

# 156
В Тавекс изкупуват. В някои златарски магазини също. В МК Оро например, ако купуваш от тях бижу изкупната цена на твое злато е по-висока. С тях имам опит.

# 157
  • Пловдив
Имам стари златни пръстени (един с паднал камък) които не ги нося и не ми харесват като модели.
Каде мога да ги занеса ,каде изкупуват старо злато и дали си струва да ги продам.не търся пари а просто искам да си закупя нов или да ми изработят нови такива
Почти всички златарски магазини правят обмен.
Окаратяват старите и приравняват с избраното бижу.
Доплаща се изработката или е за сметка на грамажа.

# 158
  • София
Всъщност не правят замяна грам срещу грам, като доплащаш за изработка, а изкупуват на 100лв/грама и после ти продават на 200+лв/гр.

# 159
  • Пловдив
Ако разменното бижу е повече карати от харесанто, при изравняването се получават повече грамове съответно цената за изработка пада.

# 160
  • София
Говоря за еднакви карти. Преди бижутерите работеха така:
Даваш 3 гр пръстен и ти изработват 3гр висулка, като доплащаш 3Х, като Х е цената на изработка.
Сега правят следното навсякъде, където съм питала, тъй като и аз имам няколко стари бижута:
Не ползват златото ти, а изкупуват 3 гр на около 100 лв. И за тия 300 лв ти можеш да си купиш грам и половина бижу. Плюс цената на изработката. Ако искаш пак 3 гр бижу, ще платиш още 300 плюс изработка 3X

**Цените са условни за примера, но когато проверявах, продажната беше 200, а изкупната - 100. С тоя спред винаги си много на загуба с горната практика.  

# 161
  • BG-DE
При това положение не е ли по-изгодно да си продаде човек златото в Тавекс, гледам, че изкупуват на 123лв за 1гр 14К и после да си купиш нещо ново с парите 🤔

# 162
  • София
Може би ще задам глупав въпрос, но ако по въпросните бижута има камъни (цирконии визирам) дали пак биха ги взели?

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 20:20 от I.R.

# 163
да, ще ги вземат.

# 164
При това положение не е ли по-изгодно да си продаде човек златото в Тавекс, гледам, че изкупуват на 123лв за 1гр 14К и после да си купиш нещо ново с парите 🤔
Май така ще направя

Общи условия

Активация на акаунт