Бижута и бижутерски къщи – 3

• 14 123
  • 211
  •   1
Отговори
# 195
Точно вчера оставих такова бижу, казаха че ще залепят в сервиза- само бели, малки , кръгли камъчета лепяли.

# 196
  • София
Здравейте,
знаете ли дали в Swarovski ремонтират бижута (паднали камъчета), на които вече е изтекла гаранцията и каква е цената?
В Кристал Зоун със сигурност ремонтират, защото изработват и продават насипно камъни.

И аз дадох едни обеци в Тавекс, стана за 2 минути. Не ми се занимаваше вече с фейса. Хората по групите са изключително нагли и глупави. То не е пазарене, то не е писане ей така, да проверят, то не е гоустване.
Да не говорим за ид*отите, които пишат на всеки пост "цена" при положение, че е посочена.

# 197
И аз вчера оставих в Тавекс една гривна от "Виктория Голд", която се скъса 3 секунди след като я сложих. Ще разчистя и други неща, много благодаря, че споделихте.

# 198
  • Deutschland
А брачни халки с камък стесняват ли някъде, примерно в Пловдив ? Където и да питах, даже и там където е купена " Ако я стесним, ще повредим камъка". Де факто не я нося, защото ми е широка.

# 199
  • Sofia
Сигурно знаете, но в Elite Precious има намаление от -30% на всичко. Peace

# 200
  • София
Melusine, а какво стана с herringbone колието. Поръча ли го в крайна сметка?

# 201
  • софия
А брачни халки с камък стесняват ли някъде, примерно в Пловдив ? Където и да питах, даже и там където е купена " Ако я стесним, ще повредим камъка". Де факто не я нося, защото ми е широка.
Стесняване на пръстен с камък е трики и в повечето случаи не е само стесняване, а и преработка на гнездото. Можеш да опиташ с подобен "стеснител". Не е най-красиво, но със сигурност работи.
Тази година се случи да поръчам няколко (бяло) злато неща. Първо поръчах във Виктория голд - пълно разочарование,  посредствена изработка. След това потърсих познат - наследствен бижутер, който не работи в нафръцкано ателие, и повече не се занимавам да търся кой да ми направи нещо, което искам. Това е един от комплектите, които направи - пипнато, с внимание към детайла:
Скрит текст:
Първоначално гривната беше "изработена" от ВГ и той преработи елементите изцяло. ВГ ги бяха направили все едно са изрязани от станиол. Запазихме единствено верижката. Направи и обеци. Изобщо, много съм доволна от него. Чуваме се по телефона, изпращам снимка и получавам това, което искам.

# 202
Кеч, майка ми си ги носи и двете, аз се отказах за себе си на този етап. Искам определено нещо по-масивно, ще се оглеждам занапред.

# 203
  • BG-DE
Подариха ми една златна верижка 6.7гр но медальона който бих искала да сложа на нея е 5.7гр мислите ли, че е твърде тежък и може да скъса верижката 🤔

# 204
  • София
Не, верижка от 7 грама си е стабилна работа.
Моите са по 3.

# 205
Здравейте, дами! Някоя от вас има ли висящи обеци с промушване? От известно време гледам такъв тип модели, но се чудя дали щом не се закопчават, няма да е по-лесно да ги изгубя. И втори въпрос -при продажба в Тавекс искат лична карта, това означава ли, че следващата година тази сума се отбелязва в декларацията за подоходното облагане?

# 206
Здравейте, дами! Някоя от вас има ли висящи обеци с промушване? От известно време гледам такъв тип модели, но се чудя дали щом не се закопчават, няма да е по-лесно да ги изгубя.
Аз имам няколко такива чифта, не ми се е случвало да губя от тях, но пак зависи какво точно имате предвид - имам такива, които са само промушване, с нещо като кукичка отзад - на тях за ваше спокойствие пак можете да си сложите винтче, имам и такива, които са като „двойни“ - т.е частта, която се промушва, е също дълга и висяща отзад, за тях изобщо не съм имала притеснения дали ще ги изгубя.
Но пък аз имам и навика да си попипвам ушите от време на време и да ги проверявам 😅

# 207
  • гр.Пловдив

На ул"Ибър" до Новотела е ,има две ателиета с дългогодишни бижутери,на мен лично са ми разширявали обаче пръстени с камъни с  3-4 размера,предполагам,че и за стесняване няма да има проблем .

# 208
Може да питате в Асто в Пловдив, те са производител, имат работилница, на мен са ми стеснявали колие. Знам, че не е същото, но щом произвеждат халки, едва ли няма да могат да стеснят една, дори и да е с камък. Имат два магазина, но по-добре отидете на този на бул. Христо Ботев.

# 209
Здравейте , дали има тема тук , или форум някъде в онлая , за  хора , които правят бижута от минерални камъни

Общи условия

Активация на акаунт