Бижута и бижутерски къщи – 3

• 23 631
  • 382
  •   3
Отговори
# 375
DariVale мислиш като търговец, а не като потребител и е ясно търговците искат да си максимизират печалбата и да ловят риба в мътна вода. Очаквам след няколко месеца нещата да се нормализират, защото търсенето ще падне.
Но да не разваляме хубавата тема, аз съм си харесала едни обици от астроголд, ама ще изчакам да видя как ще се развият нещата.

# 376
Сега златото падна, ще намалят търговците цените? Едва ли. Аз видях цените как скочиха след първи януари. Трябва да се докладват на НАП да ги проверят. Не е нормално това увеличение.
Златото пада от три дни насам. И изобщо няма гаранция колко ще се задържи този тренд.
Няма търговец, който в така ситуация да си сложи главата в торбата и да намалява цени. Просто след една година вече няма да е търговец.
Скрит текст:

Цена инвестиционно злато за последните72 часа

За последния месец

За последните 6 месеца

Както се вижда спадове има, но са временни. Има много сериозни и съществени причини от политическо естество в глобален мащаб за това покачване. Тези причини ще продължат да действат поне още две години. Така че скоро нормална цена на златото няма да видим.
А що се отнася до бижутерия - купува се когато можеш да си позволиш каквото ти трябва. И не се тровиш за процеси, които не разбираш и на които не можеш да въздействаш.
Иначе сигнализирайте НАП. Що не, златото е от жизненоважните за оцеляване стоки и важен фактор за саботиране прехода към евро. Като една от тези, които половин месец вече сканират касови бонове и търсят 0,01 евро плюс или минус в цената на киселото мляко да ви светна по темата с проверките. Нито НАП ги прави както трябва, нито търговците подават реални данни. А накрая глобите пак от джоба на потребителите ще излязат. Само да мине август месец.

Скрит текст:
Знаете ли на какви стоки се проверяват цените? Наред с основните хляб, мляко, сирене, яйца - проверяват се за повишение цените на бира и гроздова ракия. При лекарствата - проверяват противогъбични мазила, лекарства против разстройство, аналгин, капки за нос, антисептични гелове. Мислите ли, че това са най-важните стоки, които ще бръкнат в джоба на потребителя?

ПП Какво вменяване на чувство за вина, малко реализъм в мисленето трябва. Преди да намесваме НАП, ДАП и извънземните.
Не ги мислете търговците. Обаче не очаквайте и те да мислят за вас.
Интересното е, че точно от три дни има увеличение на доста места - последно гледах в сряда набелязани от мен бижута в няколко сайта, в петък цените във всички беше различна.
И да се запази падането на цената на златото, дълбоко се съмнявам цените да се върнат. Едното колие от 340 лева, сега е 397. Другото от 373, в момента е 440 лева. Третото от 303 лева, сега е 352 лева. С обеците по сходен начин. И това са само нещата, които съм следила и съм се колебала. Е, вече не се колебая де. Цитирам в лева, защото така по-лесно съм се запомнила цената.
А, в Ювел обеци от 340 лева, в момента са 398 лева някъде. Там даже цените от няколко дни са само в евро. Явно при премахване на левовата валута от сайта са променили и цените. Ами няма да купя, иначе щях.

# 377
И аз гледам сайтовете колко са вдигнали цените и като търговец да ви кажа купува се ново злато като продадеш старо + 20% , на грам ,та 150€ за грам си е направо обир. Съжалявам ако ще обидя някой ,но доста искат бърза и огромна печалба . Аз също съм и консуматор ,така че това мисля .

# 378
И аз гледам сайтовете колко са вдигнали цените и като търговец да ви кажа купува се ново злато като продадеш старо + 20% , на грам ,та 150€ за грам си е направо обир. Съжалявам ако ще обидя някой ,но доста искат бърза и огромна печалба . Аз също съм и консуматор ,така че това мисля .
А, молим вА! Образовайте се, четете.... Вижте тук какви съвети се дават.
Сега сериозно - благодаря за съвета на ДариВале. Разбира се, че се живее без бижута и разбира се, че няма да купя. Още много хора няма да купят, та ще отпадне ангажиментът на търговеца да прави ново зареждане.

# 379
Някой поръчвал/купувал ли е от Паладиум? Какви са Ви впечатленията? Харесах си едни обици, имах същите, но от розово злато,  закупувани от Анелиголд преди две години и при едно пътуване някъде изгубих едната.. В Паладиум предлагат същия модел, но от жълто злато и много искам да си ги закупя, защото имам сантимент, но дали са надеждни като търговци..

# 380
Физическите магазини на Паладиум и Анели са на една и съща улица в Пловдив. Защо не се свържете с Анели да питате дали може да Ви изработят само 1 обица (ако пазите другата)?

# 381
Физическите магазини на Паладиум и Анели са на една и съща улица в Пловдив. Защо не се свържете с Анели да питате дали може да Ви изработят само 1 обица (ако пазите другата)?
Първо това направих, за което се бях сетила, но ми отказаха, аргументирайки се, че този модел бил внос от Италия, а не тяхно производство. Ще рискувам, вероятно, с Паладиум. Благодаря! 🤗🍀

# 382
Потърсихте ли в ОЛХ или златните групи, понякога там продават по 1 обица? Освен това, обикновените хора не търсят търговска печалба и не са главозамаяни от печалбарство, а просто да вземат малко повече от цената за скрап. Понякога се намират много хубави неща под 200 лв за грам. Желая Ви успех с търсенето!

Общи условия

Активация на акаунт