Бижута и бижутерски къщи – 3

• 23 799
  • 382
  •   2
Отговори
# 360
Помагайте, моля! Много харесах този модел в Elite Precious, ама ми идва малко скъп и също голям (като дължина/фи).
Широчината ми харесва, искам да е по-широка самата обеца.
Мислите ли, че мога да намеря модела някъде на по-добра цена и по-малък?

# 361
Помагайте, моля! Много харесах този модел в Elite Precious, ама ми идва малко скъп и също голям (като дължина/фи).
Широчината ми харесва, искам да е по-широка самата обеца.
Мислите ли, че мога да намеря модела някъде на по-добра цена и по-малък?

Търсене в гугъл по снимката може и да помогне. Също, с AI - чат GPT и Gemini, например, ако сте с Андроид.
Другият вариант - търсене във всички възможни сайтове на бижутерии, което ще отнеме време, но може да даде резултат.
На първо четене, не е същото точно като модел, но все пак, показвам след търсене в гугъл по снимката:
Остава и вариант изработка по поръчка.
В Елит цените са изключително високи, наистина..

# 362
Рири, благодаря. Пускай търсене по снимка вече и модела, който си показала от Виктория, също го заглеждам.
На страницата на Елит във фейсбук, моделката има снимки с модели, които не намирам на сайта им и се чудя дали са си качили всички модели и дали има смисъл да ходя да гледам.

Но с тези цени направо ме отказват.

# 363
  • София
Най- забавно е, като кажат, че цените са се качили заради златото и то е логично, но качват ги с дни (както и то се качва)
 Но нито веднъж при спад (а имаше няколко такива) не намалиха цените.

# 364
Абсолютно, много е дразнещо! Аз не помня период, в който златото да в било толкова скъпо, или да се е вдигала цената му с такава скорост.
Едни обеци от от по 2г., да струват по 700-800лв…

# 365
Да попитам нещо, което от доста време се чудя - какво правите със сребърни бижута, които вече не носите/не харесвате и няма да ползвате?

# 366
Добре, че е тази тема, за да се информирам за цените. Мислех да си купувам обеци от злато с едни спестявания, но няма да го направя. Тези стоки, които продават едва ли са купени на сегашните завишени цени. Спекуланти, всичко живо тръгнало да забогатява.

# 367
  • BG-DE
Е, те със сигурност не са купени на тези цени но следващата стока, която вземат ще бъде.

# 368
Е, те със сигурност не са купени на тези цени но следващата стока, която вземат ще бъде.
РАзбира се, но тази в момента не е. Дразня се от такива селски номера.

# 369
РАзбира се, но тази в момента не е. Дразня се от такива селски номера.
Вместо да се дразниш вземи прочети малко за икономика и търговия. Ако сега ти продадат обеци те на 100 лв/гр утре от къде ще извадят 300 за да платят новото зареждане. И търговците на златни дрънкулки да най-малко виновни за сегашната цена на златото. Да не говорим каква загуба ще акумулират когато/ако цената му започне трайно да пада.
Без обичкини пръстенче се живее. Никого не дърпат насила да купува.

# 370
Сега златото падна, ще намалят търговците цените? Едва ли. Аз видях цените как скочиха след първи януари. Трябва да се докладват на НАП да ги проверят. Не е нормално това увеличение.

# 371
Аз не следя цените на самото злато, по-скоро виждам увеличенията в няколкото сайта, които следя.
Не знаех, че е паднало, мислех че трайно си се вдига.
Съмнявам се да паднат цените при търговците.

# 372
  • София
Пореден коментар в тоя десен. Държавата не се интересува хората как ще извадят пари за хляб, но ние трябва да се интересуваме на какви загуби щели да претърпят търговците. Няма нужда от вменяване на чувство за  вина и задължение.

# 373
Сега златото падна, ще намалят търговците цените? Едва ли. Аз видях цените как скочиха след първи януари. Трябва да се докладват на НАП да ги проверят. Не е нормално това увеличение.
Златото пада от три дни насам. И изобщо няма гаранция колко ще се задържи този тренд.
Няма търговец, който в така ситуация да си сложи главата в торбата и да намалява цени. Просто след една година вече няма да е търговец.
Скрит текст:

Цена инвестиционно злато за последните72 часа

За последния месец

За последните 6 месеца

Както се вижда спадове има, но са временни. Има много сериозни и съществени причини от политическо естество в глобален мащаб за това покачване. Тези причини ще продължат да действат поне още две години. Така че скоро нормална цена на златото няма да видим.
А що се отнася до бижутерия - купува се когато можеш да си позволиш каквото ти трябва. И не се тровиш за процеси, които не разбираш и на които не можеш да въздействаш.
Иначе сигнализирайте НАП. Що не, златото е от жизненоважните за оцеляване стоки и важен фактор за саботиране прехода към евро. Като една от тези, които половин месец вече сканират касови бонове и търсят 0,01 евро плюс или минус в цената на киселото мляко да ви светна по темата с проверките. Нито НАП ги прави както трябва, нито търговците подават реални данни. А накрая глобите пак от джоба на потребителите ще излязат. Само да мине август месец.

Скрит текст:
Знаете ли на какви стоки се проверяват цените? Наред с основните хляб, мляко, сирене, яйца - проверяват се за повишение цените на бира и гроздова ракия. При лекарствата - проверяват противогъбични мазила, лекарства против разстройство, аналгин, капки за нос, антисептични гелове. Мислите ли, че това са най-важните стоки, които ще бръкнат в джоба на потребителя?

ПП Какво вменяване на чувство за вина, малко реализъм в мисленето трябва. Преди да намесваме НАП, ДАП и извънземните.
Не ги мислете търговците. Обаче не очаквайте и те да мислят за вас.

# 374
  • София

Иначе сигнализирайте НАП. Що не, златото е от жизненоважните за оцеляване стоки и важен фактор за саботиране прехода към евро.
В исторически план - да.

Общи условия

Активация на акаунт