Бижута и бижутерски къщи – 3

• 14 159
  • 211
  •   1
Отговори
# 15
  • Down south
имам много смачкани гривни и вече не бих купила такава.
Искам да си купя диамант(че) на корда. Виждали ли сте някъде из магазините?
Нещо такова ли?

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 20:48 от Daylily

# 16
  • София
Мнения за твърда златна гривна? Струва ли си? Имам гривни верижки , но дори след 2 месеца носене има изкривени елементи.
Много ми  харесват на вид твърдите, но приятелка ми каза, че ще съжалявам - тя има една и е доста крива, но е тънка и куха, може от това да е.
Ако някой има да сподели струва ли си?
Много се драскат. Ако не е куха, е тежка и солена вече на тоя цени на златото.

# 17
Aз харесвам твърдите гривни, слагам ги като излизам, понякога и на работа, много са красиви. Едната ми се беше огънала (пиронът на Картие), но я оправих и от тогава много внимавам с тях. И като ги пазя нямам поражения, но не стават да спане и пране на ръка. Има едни доста дебели, ако имате по-голяма сума пари, отделена за бижу, можете да си вземете от тях да не Ви се огъват. Интересно ми  е  имаше съфорумка, която щеше да звъни на Ван Клийф, обадихте ли се, дадоха ли Ви информация?

# 18
Есме, като колие ли?
От Шийн е моето и е чудесно. Не се различава по нищо от тези, който се предлагат в България.

В Shein си имат отделна категория (Fine Jewelry) за сребърни и златни бижута и мога да потвърдя, че са напълно истински - купувала съм и съм ги тествала. Разликата е че от китайците може да вземеш малко сребърно бижу за 10-20 лв., а в България го препродават за 70-80 и нагоре. Не искам да давам точни примери за магазини, но доста от българските онлайн (и някои офлайн) бижутерии си препродават именно тези бижута.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 20:02 от Avasarala

# 19
Есме, като колие ли?
От Шийн е моето и е чудесно. Не се различава по нищо от тези, който се предлагат в България.

В Shein си имат отделна категория (Fine Jewelry) за сребърни и златни бижута и мога да потвърдя, че са напълно истински - купувала съм и съм ги тествала. Разликата е че от китайците може да вземеш за 10-20 лв., а в България го препродават за 70-80 и нагоре. Не искам да давам точни примери за магазини, но доста от българските онлайн (и някои офлайн) бижутерии си препродават именно тези бижута.
Правите ли разлика между златно и позлатено бижу? За изделия какви карати става въпрос или няма значение, стига да е за 10-20 лв?
Полезно е да се дава точна и коректна информация.

# 20
Скрит текст:
Есме, като колие ли?

В Shein си имат отделна категория (Fine Jewelry) за сребърни и златни бижута и мога да потвърдя, че са напълно истински - купувала съм и съм ги тествала. Разликата е че от китайците може да вземеш за 10-20 лв., а в България го препродават за 70-80 и нагоре. Не искам да давам точни примери за магазини, но доста от българските онлайн (и някои офлайн) бижутерии си препродават именно тези бижута.
Правите ли разлика между златно и позлатено бижу? За изделия какви карати става въпрос или няма значение, стига да е за 10-20 лв?
Полезно е да се дава точна и коректна информация.

Сребърните бижута в тази категория са изцяло изработени от сребро - той е сравнително евтин материал и има разнообразие от модели. За златните - има позлатени евтини варианти, но разбира се когато говорим за 14к или 18к чисто злато цените скачат доста.

Дадох shein като пример предимно за среброто понеже ценово е много по-достъпно и някой може да иска да се възползва, а има голяма разлика в цената при препродажбата му. Разбира се, това не означава, че ще откриеш нещо което ти харесва или че непременно трябва да го закупиш от там.

# 21
В случая говорим за колие на корда, което Есме търси. Ето това е моето
1 бр. Модна семпла сребърна прозрачна невидима верига S925, инкрустирана с верига за ключицата, подходяща за жени
Открих невероятни продукти в SHEIN.com, разгледайте ги!
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lrTDzFjFAyk … rom=GM74257242944

Струва 5 лева! И смея да твърдя, че е 1:1 с всички предлагани в знайни и незнайни ФБ и Инстаграм странички. Сещам се даже за една такава страница, която продава точно това колие за 5-6 пъти по-висока цена, което е смешно 😃😃😃

Сребро не съм поръчвала, но гледам в коментарите са писали, че си идват с печати и изглеждат качествено. Simple Smile
Няма да разводнявам повече темата. Simple Smile

# 22
  • Sofia
Останах с впечатление,  че Есме търси диамант на корда, а не имитация.

# 23
Аз да повдигна моята питанка с надеждата, че все пак някой може да се включи дали има опит с подмяна на камъни от сапфир на диаманти и цялостно почистване на бижуто. Веднъж го почистих,но не останах доволна. А същия златар ми почисти и родира годежния и бе буквално като нов. (За Варна). 😔

# 24
И аз да попитам за почистване... В нета видях,че в Баухаус продават препарат за почистване на злато. Поставяте златното бижу в купичка с препарата да престои една нощ и на другия ден е чисто. Така ли е наистина или е пресилена реклама?

# 25
  • София
Не съм почиствала бижута в домашни условия. Имам си проверено място, на което си нося бижутата за почистване и си ги взимам като нови. Аз обаче винаги искам да ми се полират на машина и да ми се махнат всички надрасквания. На същото място си правя и поръчките, когато искам да ми се изработи някакво бижу.

Не обичам да пазарувам от масовите и нашумели магазини , защото всичко налично е кухо и внос от Турция, а по прехвалените магазини като Гото, цените са прекалено надути, а не предлагат кой знае какво.

Имам твърди гривни и много си ги харесвам. Трябва да се пазят, особено ако са кухи, защото после няма оправяне. Това го разбрах по трудния начин 😁

# 26
Мецани, кое е това място? И аз не искам от големите магазини, всячески ги избягвам.

# 27
  • София
И аз да попитам за почистване... В нета видях,че в Баухаус продават препарат за почистване на злато. Поставяте златното бижу в купичка с препарата да престои една нощ и на другия ден е чисто. Така ли е наистина или е пресилена реклама?
Цяло денонощие не. Държи се 2-3 минути и лъсва, да. Имам този на Баухаус за сребро. Вдига окисляването за 60 сек.

# 28
  • SF
Есме, като колие ли?
Аз имам смачкани златни гривни. Плетката е нарушена. Може и колие да имам.

# 29
  • BG-DE
Цяло денонощие не. Държи се 2-3 минути и лъсва, да. Имам този на Баухаус за сребро. Вдига окисляването за 60 сек.
Как се казва този препарат за сребро на Баухаус?

Общи условия

Активация на акаунт