Бижута и бижутерски къщи – 3

• 14 143
  • 211
  •   1
Отговори
# 165
Ще ги вземат, но свалят камъните преди да ги изтеглят, а вие сте ги купували на грам с теглото ва златото + камъните.
В момента всякаква продажба на злато е чиста загуба, очаква се след НГ да скочи още.
От финансова гледна точка, запазете си златото за сега и си купете нещо ново, не  го обменяйте, което имате     - дават евтина цена, а после го продават с надченка 100+ %     

# 166
  • София
При това положение не е ли по-изгодно да си продаде човек златото в Тавекс, гледам, че изкупуват на 123лв за 1гр 14К и после да си купиш нещо ново с парите 🤔
Ами, пак спредът е същият. Аз просто съм цитирала малко по- стари данни, когато и Тавекс изкупуваха на 100.
Всички бижутерии, Тавекс и заложни къщи изкупуват на една и съща цена. +-2-3лв.

Аз бих се пробвала да ги продам във фейсбук групите. Дори на 150лв/гр да ги пуснеш, пак ще е по- ниско от всичко на пазара. Аз така де отървах от няколко. Първо влизам в Тавекс, после гледам в големите бижутерии и накрая цъкам на някоя заложна къща със сайт. И слагам по- ниска цена от трите и се продават.
Дори заложни къщи, които са физически лица и се метлявят по тия групи, може да вземат нещо, ако е интересно. И пак ще са на печалба, нищо че официално изкупуват на 100 и колкото.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 19:15 от The Catcher in the Rye

# 167
  • София
В момента всякаква продажба на злато е чиста загуба, очаква се след НГ да скочи още.

Чудя се, има ли накъде още!? То мина 7200 лв за унция 24К и днес малко падна на 6900.
Цената на бижутата вече е друга, няма общо с 200+ лв на грам, гони 300 лв.

# 168
  • София
Добре, а те ли си го проверяват колко карата е, защото аз идея си нямам колко е😃?
А сребро дали може да се продаде в Тавекс?
И от къде информация, че златото ще се вдига по Нова година?

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 20:35 от I.R.

# 169
  • BG-DE
Да, проверяват задължително колко карата е независимо, че повечето изделия имат маркировка. Разгледай си бижутата може да са маркирани, 585 е 14К, 750-18К.

# 170
  • Melmak
Винаги проверяват.

# 171
  • София
При това положение не е ли по-изгодно да си продаде човек златото в Тавекс, гледам, че изкупуват на 123лв за 1гр 14К и после да си купиш нещо ново с парите 🤔
Ами, пак спредът е същият. Аз просто съм цитирала малко по- стари данни, когато и Тавекс изкупуваха на 100.
Всички бижутерии, Тавекс и заложни къщи изкупуват на една и съща цена. +-2-3лв.

Аз бих се пробвала да ги продам във фейсбук групите. Дори на 150лв/гр да ги пуснеш, пак ще е по- ниско от всичко на пазара. Аз така де отървах от няколко. Първо влизам в Тавекс, после гледам в големите бижутерии и накрая цъкам на някоя заложна къща със сайт. И слагам по- ниска цена от трите и се продават.
Дори заложни къщи, които са физически лица и се метлявят по тия групи, може да вземат нещо, ако е интересно. И пак ще са на печалба, нищо че официално изкупуват на 100 и колкото.
А в кои групи го продавате във Фейсбук?

# 172
  • София
В общите за дрехи, аксесоари
Скрит текст:
Като Mix and Match
Както го пускам в такива, като дам search на Бижута продажба, купи продай, има много.
Не ги и помня, защото после излизам, страшно много артикули има.

# 173
  • София
Излишно е да продавате в Тавекс - повечето бижутерии изкупуват злато по цени на Тавекс.

Преди години обменът на злато беше грам за грам + фира + цена на грам за изработка. Ако изделието, което искате да купите е 5 гр, трябва да дадете 5 гр + 10% фира, т.е ще трябва да дадете 5,5 гр материал и да доплатите изработката на 5 гр.
Сега се процедира изкупуване на злато на една цена - към момента 123-129 лв и образуваната сума се приспада от цената на новото бижу.

Друг вариант е да си продадете старите бижута по групи. Аз лично никога не бих си купила злато втора употреба, защото после неминуемо ще трябва да дам пари за полиране и ремонти.

# 174
  • София
Много искам да намеря такива обеци, но се чудя как да ги търся по име. С изображение не става. Някакви идеи?

# 175
Моля да ми препоръчате бижутер в София, който би могъл да ми изработи колие като от снимките по-долу. Съпругата на близък приятел е арабка, наскоро им се роди момиченце. Решихме да  подарим на дамата колие или гривничка с името на бебето. Повечето бижутери могат единствено да гравират, понеже не познават езика. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми съдейства с предложение.

# 176
  • Down south
Дано намерите някой да го изработи. Преди години ползвах златарско ателие срещу Първа Градска болница, точно срещу ъгъла на Патриарх Евтимий и Фритьоф Нансен.
 Сега болницата се казва по различен начин, но дано се ориентираш
 Не знам, дали още съществува, но бяха много добри.

ПП Подобни гривни, медальони и пр. с имена не са ли много tacky 🫣

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 00:56 от Daylily

# 177
Дано намерите някой да го изработи. Преди години ползвах златарско ателие срещу Първа Градска болница, точно срещу ъгъла на Патриарх Евтимин и Фритьоф Нансен.
 Сега болницата се казва по различен начин, но дано се ориентираш
 Не знам, дали още съществува, но бяха много добри.

ПП Подобни гривни, медальони и пр. с имена не са ли много tacky 🫣

Много благодаря. Сещам се за мястото.
Да, иначе съм съгласна. На мен също не ми допада много идеята, но тя беше споменала, че много им се кефи. Оставам с впечатление, че в тяхната култура тези бижута с имена са се превърнали в съвременна традиция Thinking Тук при нас някак не си представям някой да си сложи на врата нещо на кирилица Joy

# 178
Виктория голд изработват сребърни и златни колиета с име на кирилица и латиница.
Аз съм виждала не малко жени да носят колие с името си. На кръщенета на момичета също е подаряван подарък.

# 179
Предпочитам с буква само, някак по-дискретно е и значението за собственика на колието си остава за него, а не за целия свят. А и на буквите има диамант/сапфир или др подобен скъпоценен камък. Естетически ми е по-издържано. Не знам защо, но с цялото име свързвам Кари от Сексът и Градът и до там. 😄

Общи условия

Активация на акаунт