Бижута и бижутерски къщи – 3

• 19 948
  • 292
  •   1
Отговори
# 285
Какво точно имате предвид под качеството?
Как са като изработка закопчалки на колиета/обеци, как се държи златото във времето, камъчетата, ако сте купували бижу с такива?
Аз не нося жълто злато, смятам, че не стои добре на тона на кожата ми, затова търся бяло. Там нещата са една идея по-деликатни откъм покритие.

# 286
На мен цените в birse.bg ми се струват доста увеличени след нова година. Не знам дали е заради еврото или заради нарастващата цена на златото, ама е странно.

# 287
Как са като изработка закопчалки на колиета/обеци, как се държи златото във времето, камъчетата, ако сте купували бижу с такива?
Аз не нося жълто злато, смятам, че не стои добре на тона на кожата ми, затова търся бяло. Там нещата са една идея по-деликатни откъм покритие.
Закопчалките са нормални, стабилни, камъни нямам, а що се отнася до промяна във времето не мога да дам оценка понеже преди 2 месеца купих. Но не се ли предполага, че златото като благороден метал, който не търпи корозия, трябва да остане същия? Нали това му е може би най-положителното качество и затова го използват в сателитите и го слагат на зъбите? Аз поне досега нямам променено златно бижу, само надраскано от удари.

# 288
Закопчалките са нормални, стабилни, камъни нямам, а що се отнася до промяна във времето не мога да дам оценка понеже преди 2 месеца купих. Но не се ли предполага, че златото като благороден метал, който не търпи корозия, трябва да остане същия? Нали това му е може би най-положителното качество и затова го използват в сателитите и го слагат на зъбите? Аз поне досега нямам променено златно бижу, само надраскано от удари.
Благодаря ви за отзива.
За жалост бялото злато търпи промени в цвета - пожълтяване /поява на жълтия цвят на метала/, то е примес от жълто злато с никел, паладий, платина, че дори и сребро /обичайно такава информация в повечето бижутерии няма/, има и покритие. Ако жълтият цвят се появи това е поправимо с родиране, но определено качеството на изделието има значение за промяната в цвета. Пръстените сякаш повече имат този проблем.
 Иначе при жълтото злато, да, не се наблюдават някакви промени освен надраскване/късане/повреда някаква.

# 289
Радвайте се, че не сте наблюдавали промени при вашите бижута от жълто злато. Наблюдават се промени и още как. Почервеняване от окисляване на някой от примесите се получава. Аз имам такива след престой в куфарче за бижута. Предполагам изпарения от лепило то на подплатата.

# 290
На мен цените в birse.bg ми се струват доста увеличени след нова година. Не знам дали е заради еврото или заради нарастващата цена на златото, ама е странно.
На много места вече златото хвърчи към 300 лева на грам и нагоре. Мисля, че в това отношение Елит Прешъс най-много са надули цените, имат неща по 420 лв на грам: https://www.eliteprecious.com/product/32724/grivna-ot-14k-zhalto … lato-s-oniks.html     Като гледам как се развиват нещата, златото става стока само за буржоазията. Grinning

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 18:15 от Regalia43

# 291
Цените на Елит прешъс винаги  са били високи. Но винаги може да ги питате за отстъпка.

# 292
Някой от София случайно да е влизал в златарското ателие на бул Скобелев в посока руски паметник точно след пощенска банка?

Мисля че пишеше отпред с малки букви на вратата Димитър Алексиев (?)

На витрината има красиви неща, може и да вляза някой път, но ако някой е влизал да каже как му са се сторили цените и нещата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт