🌞🍼 Слънце, усмивки и глъч – в „Искам бебе“ сбъдна се сън с мъничък глъч!

• 12 095
  • 280
  •   2
Отговори
# 270
Аз също направих мастит, въпреки че нямах хиперлактация. Пих антибиотик и след това започнах да слагам Мартин в различни позиции за да изсуква млякото от всяка част на гърдата.

Желая успех с кърменето, колкото и да е трудно, особено в началото, толкова ще ти липсва след като спреш да кърмиш! Поне при мен беше така...
🍀

# 271
Честито, Слънце! Да е живо и здраво бебенцето, да го води и закриля щастлива звезда, да е смел, любознателен, чаровен и много щастлив. Успех с кърменето! Аз правих гимнастика за гърди при начало на запушване.

# 272
Честито, Слънце! Да расте здрав, безгрижен и много щастлив!

# 273
Слънцеее, да е жив и здрав наборът! Да расте щастлив и с късмет! А ти бързо да се възстановиш! Доволна ли си от Дяволов, оправда ли очакванията ти ?  Оф съжалявам, че те е сполетяла хиперлактацията... Надявам се бързо да мине температурата, а ти не спирай да кърмиш с другата гърда! Ще мине и това и ще забравиш за болките! Виж в книгата на Хедра имаше хубави съвети по въпроса, как да се справиш с твърде много мляко, мисля че ще ти е полезна. Аз не мога да помогна, при мен май даже намаля количеството и се чудя къде да се дяна и как да спомогна да се увеличи .
Момичета , влизаме в седма седмица утре и съня на малкия стана пълен леш . Имахме график допреди седмица, спеше по два часа, ядеше на 3 и то в точни часове , спеше по 5 часа вечер в продължение на дни. А сега... Заспива трудно, спи кратко, събужда се лесно заспива на гърда и после се буди гладен и ненаспан и става омагьосан кръг. Спи само в мен, приспива се само на гимнастическа топка ... Къде бъркам , днес бях на педиатър по въпроса и тя каза, че може кърмата ми да намалява...как да не намалява като не пия вода, защото не мога да ходя до тоалетната, защото ми е все в ръцете ... На няколко пъти щях да се изпусна, особено сега след раждането..
Имате ли съвети или поне мислите ли,че сам ще предпочете на някакъв етап да спи в леглото до мен или кошара или където и да е? Сега оставя ли го където и да не е , не в човек, отваря очи и започва да маха с ръце и да рита с крака и след 10 минути е чисто буден.

# 274
Ох, мила Kat! Разбирам те и знам колко е трудно...и при нас беше така. И само двамата с мъжа ми, той на работа и се прибираше към 21:00...връчвах му малкия и лягах да спя, заспивах за секунди.
И след около два часа го вземах върху мен, коремче в коремче да спим и така два месеца докато не ме заболя опашката жестоко и вече не можех да спя полу седнала, полу легнала.
Оказа се, че е имал колики, алергия към млечен протеин (вече няма, израстна я на 9 месеца) + тих рефлукс! Беше ад!
Вода пиех с термос до мен, много е важна за кърмата и стисках докато се наспи, не зная как успявах. Пусках си филм и гледах  докато спи по 3/4 часа без да мръдна, иначе трябваше да го разнасям на ръце за да не плаче.
Пробвай в Sling, но внимавай как го слагаш, че на момченцата лесно може да затиснем тестис ако е неправилно поставен.
Поне ще са ти свободни ръцете и ще можеш да си изправена.

При нас нещата взеха да се нормализират постепенно към 3ти/4ти месец някъде и го оставях до мен, но след като е заспал дълбоко, иначе си спеше или върху моя корем, или върху на баща си и след полунощ го премествах.
Това не го спря да ме буди през час/два да го кърмя и наистина си сучеше.
Към 8мия месец спря да суче през деня и 10тия вече окончателно приключи този период на кърмене. Марти започна да спи цяла нощ и ако се разбуди се приспива сам с въртене на главата или мърда ръчичките все едно прави ангелче в снега.

Има край, да знаеш! Макар и в най-тежките моменти да мислиш, че няма да се промени!
Аз се шегувах, че мога да се запиша в армията и бях като зомби. Постоянно нащрек, будна по 5/6 пъти нощем..но имаше и по-зле, някои бебета на съфорумки се будеха по-повече пъти, не заспиваха с часове...
Повтарях си, че съм благодарна поне на това, заспиваше бързо след като се разбуди, даже като дам гърда и изобщо не отваряше очи.

А колко майки ми даваха съвети да не го приспивам на гърда, че така ще свикне...колко съм се мъчела на ръце, той тежи, аз приспивам с часове, пея песни, само и само да не е на гърда.
Накрая се отказах, предадох се и бях готова и след 2 годишна възраст да го кърмя, пък който каквото иска да говори и мисли 😆
А той нашия сам се отби, въпреки че само така беше приспиван, поне 70/80% от случаите.

Следвай си инстинктите и прави това, което на вас ви върши работа, каквото и да е то! Защото наистина е важен вътрешния мир и малко пълноценен сън за да си добра, нормално функционираща майка и жена.
❤️
Ще мине, обещавам! Не грешиш абсолютно никъде, всяко бебе е с различни нужди, а и май момченцата са малко по-голяма нужда от внимание и ласки 😀 Ако съдя по майките, които познавам, има и изключения, разбира се!

# 275
Ох ,Мишел все едно за себе си чета ... И ние сме с таткото и точно, давам го като свърши работа и тогава спя , или сутринта преди работа към 5-6ч. И тогава взимам 2 часа. Точно зомби... Това с водата е много важно ,сега си давам сметка, аз първия месец бях много внимателна , но сега го давах през просото заради умората. Стягам се пак и поне 3л. Ще гледам да имам. Купих един слинг и не го хареса , сега взех слинг с халки и се моля да му допадне.... Много ти благодаря за думите и подкрепата! Чакам и аз коликите да минат и този рефлекс на Мор, че така ръкомаха.... Като цяло както ти каза , да порасне.
А като пишеш за приспиването на гърда, много интересно, при мен изобщо не иска да заспива последните дни. Почва да се дразни , реве и се дърпа като се наяде и трябва да го вдигна и доприспя . Преди заспиваше на гърда, сега и това изгубих като коз. Много странно.
Ох благодаря за окуражението❤️ и аз уж следвах бебето и сега се съмнявам във всяко решение, че може би ме трябваше да се поддавам в началото и да го оставям в кошарата....
А ти си голям герой с всичко, което си направила ... Майките имат някакъв извор на сила, който трябва да се изследва. Ако беше нормален човек на тези условия на живот не знам как щеше да оцелее...

# 276
Толкова ми се иска да дам някакъв полезен съвет, нещо, с което да помогна ала...както каза педиатърът, просто трябва да го израсте и нещата, които даваме за колики всъщност са за наше успокоение, не за детето.
Мен ме съветваха (приятелки) да давам адаптирано, щял да спи по-добре, но аз не исках,имах достатъчно кърма. Изтърпях мъките някак, не зная как, оцеляваш някак си.
Лошото е, че мислиш, че никога няма да свърши и това е новото нормално, а то не е така. Порастват и се променя всичко, и пак започваш да спиш нормално, да живееш и да се връщаш към себе си!
Моят поне беше като пиявичка и сучеше доста.
Редактирах поста, че ви обърках със Слънцето.
Ако твоята кърма намалява, защо не направиш и ти една консултация със специалист.

Успех и прегръдки! Винаги може да е по-зле, има и самотни майки на този свят, те за мен са свръхчовеци!

# 277
Кат, имам един слинг, най-обикновен, ластичен. Ние го израснахме, раницата ни е удобна вече. Ако искаш ще ти го дам? Няма халки. То сега лятото е мъка де, поне след 2-3 седмици има смисъл може би. Или на климатик.

# 278
Много благодаря, Семира! Аз заради жегите уж не поръчах ластичен, с то ще стане вече есен докато стигнем до слинг😅 той май е същия като този с халки , просто има повече слоеве, но не съм сигурна ... Ще видя как е положението с него като пристигне и ще ти пиша!

# 279
Здравейте и от мен! Аз се записвам малко късно, вече родила преди 3 седмици един малък господин 😊
Честито на всички родили момичета и тук!💗

Включвам се и аз с мастит и температура от 2 дни, предимно вечер. Слагам топъл компрес преди и студен след кърмене. Ако не иска изобщо да суче от проблемната гърда, я изцеждам малко с помпа, за да поддържам лактацията. АБ засега ще пропусна, защото при мен се получи от спането само надясно и притискането на гърдата в тази зона, където от самото начало се образуваха бучки. Уж сега съм по-добре, поне болката намаля, но и аз пия нурофен 200мг като започне да ме втриса. С консултант по кърмене се свързах, не съм ходила на лекар.
Кат, при мен се оказа, че кърмата в някакъв момент му е била недостатъчна, според мен заради въпросната гърда, от която той не можеше да изкара почти нищо (с помпа от нея само 10мл цедя за 15 минути). Сега кърмя и дохранвам, защото както качваше много добре, на последния преглед беше забавил доста. С везна следя да изяжда общо около 70мл, той и толкова си иска. Тази везна голямо успокоение ни даде, че се храни.
Иначе с режима.. хаха, засега е невъзможно. Има страшни колики, вечер реве по 2 часа, през деня пак го свива, съответно не може да заспи след всяко хранене, после се превъзбужда и то дошло следващото хранене. Вечер прави и 5 часа паузи, но сега пък го будя на 3 часа да яде, че е малко над 3кг. Като минат коликите ще правим режим, така го виждам😀

# 280
Честито! 🌷
Не знам за режима… след коликите, месец 2-3 беше идеален - заспиване към 9-10, само едно будене към 5 и доспиване до 9-10. Наспахме се тогава. После дойде регресията края на 3ти месец и режим още няма. Сега наближаваме 6 месеца и се поуспокояват бавно нещата. Не сме фенове ние на режимите, защото ние самите не можем да поддържаме еднакво ежедневие всеки ден и не искаме. Искаме свобода. Та караме по течението и просто правим каквото можем, за да спи повече през нощта, съответно и ние. Не виждам смисъл да мъча да вкарам режим, при положение че всяка седмица има ново 200, което променя всичко. Та гледаме да си живеем. Simple Smile
Успех с кърменето! Ако избуташ там първите 3 месеца, после много се нормализират нещата, гърдите омекват приятно и не правят вече тези бучки, детето си свиква и спира да има любима цица. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт