Отговори
Споделете кои са любимите ви съвременни художници - популярни и не толкова, нека ги популяризираме. Simple Smile Призивът ми е, по възможност, да публикуваме реални творби, рисувани от художник - изключвайки принтове. Нека напълним темата с красота!

# 1
Много хубава тема Hug
Имам няколко любими български художници, ще започна с Атанас Мацурев, носител на множество международни награди. Творбите му са хиперреалистични, техника - акварел.

# 2
Художници, не фотографи......
Взимам си думите/ коментара/ назад. Наистина е много добър.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 18:39 от Пролетно цвете

# 3
  • София
Художник е, акварелист, майстор на акварела /видно/  Blush

Мария Райчева, наскоро ме впечатли, нямам снимки обаче Blush

# 4
  • Враца
Уау, Мацурев ме впечатли!  Картините са му по 4-5 хил. лева.

# 5
Скрит текст:
Много хубава тема Hug
Имам няколко любими български художници, ще започна с Атанас Мацурев, носител на множество международни награди. Творбите му са хиперреалистични, техника - акварел.

Е не, аз ги помислих за снимки!!! Страхотен е, благодаря, че ги сподели, вече и аз ставам фен на този художник! Hug

# 6
Попадала съм на негови творби в един от аукционните сайтове, но са високи за моя бюджет, за съжаление. А много се запалих, тъй като си аранжирам една стена, това ме провокира и да пусна такава тема - липсваше ми във форума. Споделям последни покупки:

https://www.gallerymaestro.com/p/peyzazh-s-kashti-kartina-na-ivan-yahnadzhiev/
https://dea-art.com/SNEGAT-I-STAROTO-MOSTChE-maslena-kartina-Hud … rdanov.item-85343

# 7
  • София
Поздравления за страхотната тема Ambrosia.
Ще я следя и ще наруша малко правилата с един художник и илюстратор, който много харесвам: Калоян Стоянов https://www.bulgarian-illustration.com/predstavjame-kalojan-stojanov/
Не съм си купувала картини до сега,което трябва да променя определено, но единствената рамка в дома ми е с пъзела му Завинаги свободни. Обожавам го.

# 8
  • София
Поздравления за Яхнаджиев, добра инвестиция Blush
Като млад имах негова "жива" картина, но се надцених и я разкарах. Снимки няма да сложа по разбираеми причини  Grinning

Набелязал съм Тайнствен поглед на Любомир Коларов

Може би, защото малко ми прилича на Sebastian Bauer, който много харесвам Blush

# 9
Да си призная - купих я заради едната ми дъщеря. Тя му е голяма фенка, понеже той ходи в училището им и рисуват - самата тя рисува, та аз покрай нея започнах да чета и да се интересувам. Силно ме впечатли, когато видях картината на живо, цветовете ѝ са толкова ярки, нищо общо с това, което виждах през монитора.

# 10
Божидар Чантарски. Много ми харесва как успява да предаде усещането за светлина:

# 11
  • София
Допълвам с две мои любими картини на Божидар Чантарски:

И няколко автори, които следя с интерес:

Ани Ехиян:
Скрит текст:

Добра Камбурова
Скрит текст:

Иван Даскалов
Скрит текст:

Бояна Петкова
Скрит текст:

# 12
  • Телиш/Плевен
Харесвам Ани Ехиян, Петя Константинова и Леонид Афремов.

Ани Ехиян:

Петя Константинова:

Леонид Афремов:

# 13
Малко извън темата, но ми излезе страничката и бих се радвал да споделя някои мои рисунки, надявам се да ви харесат Grinning

# 14
  • София
Малко извън темата, но ми излезе страничката и бих се радвал да споделя някои мои рисунки, надявам се да ви харесат Grinning
Страхотни са ти рисунките Aizen. Комикса ти е велик. Точно в темата си си

Общи условия

Активация на акаунт