Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 4 756
  • 194
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, как са децата Ви с адаптацията в яслата?

Доста по-добре. Вече плаче много малко сутрин, а и по принцип млъкваше веднага като си тръгна, от двора я чувах. Като я взимам следобед почти не. Днес се разплака в колата, като я гушнах спря, после вътре се усмихна на учителката и ѝ махна, не плака като излязох.

С ядене и спане не е имала проблем от началото. Предупредиха ме, че поне един месец може да плаче, да има промени в поведението след ясла, да е преуморена.

# 166
Днес на нея и е 5то ходене и казаха че и било трудно да се адаптира. Което малко ме притесни, та затова Ви питам. Не че не знаех, че ще е така понеже е залепена за мен, ама все пак де притеснявам. Утре ще я пробват да спи там. Иначе си хапва, но плаче от време на време. Искала да я гушкат… Disappointed Relieved

# 167
Като започнах да водя Ани, имаше едно момченце, с два месеца по-голямо от нея, което плачеше непрекъснато. Сутрин като отида, като я взимам преди обяд, в ранния следобед - няма значение, той все плаче. Засякох баща му на вратата, каза, че ходи от два месеца. Та различни са децата, отнема време.

# 168
Какви са тези заключения на 5 ден, че трудно се адаптира?! 😳 Според мен е твърде рано, а и това е голяма промяна за децата, трябва време, ще свикнат.

# 169
Тук адаптацията е два месеца. На третата седмица сме и за сега е горе-долу добре, стои сама около час, играе си, яде.
Много е важно да не чакате да се заиграе и да си тръгнете, а да кажете на детето чао, да разбере, че сега си отивате, но ще се върнете да го вземете. Поне при нас има голяма разлика.

# 170
Всеки ден е различен. В някои е по-спокоен, но не означава, че не реве изобщо, но по-добре се справя. Първите дни беше по-тежко, сега е една идея по-добре. Днес за пръв път остана до обяд. Утре ще го пробват и да спи. Нормално е се притесняваш, детето да плаче и да е разсторено. Вече не знам колко пъти се "връщах в майчиство" за 1 седмица. Нашият сега почти постоянно е сърдит. Само казва не на всичко. Супер изнервящо. Дните, в които аз съм по-спокойно и той е по-спокоен.

Понеже си взех курс за адаптация в яслата и градината. Около 3 месеца отнема пълна адаптация. Първият етап е най-дълъг и е изграждане на доверие с възрастните. Нормално е да ги търси. Интерес към децата, ако изобщо има такъв, е вече последен етап в адаптацията. Като разбира се зависи и от самото дете

# 171
Момичета, при вас има ли тръшкане?
Не знам какво стана с това дете. Беше кротко и спокойно, сега при всеки отказ и забрана, разбирайте да не блъска братата на пералнята, да не вади стъклени чинии и чаши и такива опасни неща се тръшка по земята и реве.. С храненето е мъка, на столчето отказва, не може просто да седне на яде, трябва да й давам кутийки, играчка някоя да се занимава около 1 минута, после друга. Някакъв кошмар абсолютен.

# 172
И моето се тръшка.Като не му дам нещо или му взема нещо,с което си играе.Сяда на земята и започва да реве.От както тръгна на ясла се промени.Пищи за щяло и нещяло,все се сърди за нещо.

# 173
Момичета, при вас има ли тръшкане?
Не знам какво стана с това дете. Беше кротко и спокойно, сега при всеки отказ и забрана, разбирайте да не блъска братата на пералнята, да не вади стъклени чинии и чаши и такива опасни неща се тръшка по земята и реве.. С храненето е мъка, на столчето отказва, не може просто да седне на яде, трябва да й давам кутийки, играчка някоя да се занимава около 1 минута, после друга. Някакъв кошмар абсолютен.

Оо да + и крещене когато не му се обръща внимание. За храненето мога да посъветвам, ако имаш възможност в теб да го храниш или на малки столче и масичка, ако имате. За известно време. Нашия мина веднъж през предиод дето не искаше да си сяда на столчето, че чак и права съм го хранила за да хапне, но мина за 1-2 седмици (не помня вече). Сега нещо ако ми мрънка за храната я дръпва и казвам, че друго няма и чакам да се успокои или пробвам по-късно, както дойде.

# 174
Да, много се тръшка и сърди, но тя не е била никога от спокойните деца. Вечер също е много нервна, но и това е част от адаптацията към яслата.

Храненето ни е по-често на Монтесори кулата и на плота, отколкото в стола. Много не го харесва отдавна още и мисля да го бастисвам и да яде на малка масичка.

# 175
Малко тъп въпрос, но как издържате на всичко това?! Аз направо съм на ръба на силите ми, вчера си взех мента, глог и валериан. 😅

# 176
Малко тъп въпрос, но как издържате на всичко това?! Аз направо съм на ръба на силите ми, вчера си взех мента, глог и валериан. 😅
Ми никак. Нервя се за глупости и му се карам. Аз не искам, ама като се изнервя, а знам, че се очаква да прави такива неща като дете. В такива дни гледам да му правя повече занинания на столчето или да го бутам с количката за да може малко да си почина.
Честно казано яслата ще е малка глътка въздух, защото освен тръшакнето е и супер активен, не ме оставя за секунда и както будува по 12-12:30ч направо съм изтощена.

# 177
И моята се тръшка като не стане на нейното. Като не иска да яде и да заспива, пък полудявам. И ако й се скарам и после се чувствам виновна и лоша майка. Опитвам се да разбера, че е дете и прави такива неща, но понякога нервите ми не издържат. Не е лесно. Нямам един ден без нея. Най-много майка ми или мъжа ми да я приспи вечер и аз да излезна с приятелки, или просто някои да я погледа за няколко часа, но нямам един цял ден от събуждането ми до заспиването ми без нея. И е много изморително. Планирам пролетната ваканция майка ми да я гледа (учителка е) и ние с мъжа ми да идем някъде само двамата. И това да го включа към задължителните ежегодишни почивки - само ние двамата за няколко дни. Ще ми е трудно да изтърва контрола за няколко дни, но да се оправят - когато иска да спи, каквото иска да яде.

# 178
Успокоихте ме, че се чувствах супер гадно тези дни.. Хич не обичам да крещя, но като виждам, че може да се нарани се случва да повиша тон и после както казва Ваня се чувствам лоша майка.
Благодаря, момичета!

# 179
Всички се чувстваме така. Особено като почнат да не искат да ядат, а ти не е като да имаш супер много свободно време, ама си му направил ядене. Или си дал 15 лв. за кухня и после кучето я яде. Ей, откачам.

Направо си е глътка въздух яслата. Аз първите дни не знаех какво да правя със себе си, макар и за два часа. Не че не я е гледал мъжа ми или майка ми, ама различно е. Миналата седмица бях на тимбилдинг три дни, доста беше странно.

Общи условия

Активация на акаунт