Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 4 789
  • 195
  •   1
Отговори
# 150
zoya, бързо оздравяване!

Бърза и лесна адаптация на всички "първокласници"! Голяма стъпка е за децата и голямо вълнение за нас родителите.
Луиза тръгва от сряда на детска, тук има два месеца адаптационен период, което ми се вижда твърде много, но пък в България няма почти никакъв. Ще видим, надявам се бързо да свикне и да ходи с желание.

# 151
Зоя, май скоро чакате бебче, стискам палци бързо да се оправите! 💗

# 152
Еее страхотни са вашите деца. Моето тръгва на 9ти септември и малко ми е притеснено честно казано. Дали няма да има тръшкане, ревове… В събота ходихме на изследвания и беше страшно Grinning Представям си като я оставя при непознати. Сърцето ми е свито, ама няма как, такъв е живота Simple Smile

# 153
Здравейте, момичета. Знам, че има някои от вас с две дечица и то с малка разлика. Напоследък съм се замислила за тези бордове, които се прикпепят към количката за второ дете. Има ли някоя от вас използвала такова нещо. Удобно ли е. В Монтана тротоарите са ни доста зле и се чудя, ако купим живот и здраве като се появи бебето дали ще бъде удобно или напротив.

# 154
Виждам доста дечица ги ползват тези бордове, но са по-големи. Децата на приятелка са с около 2 години разлика и голямото тотално отказва да го използва, не иска и да върви. Вече е на 3 годинки и половина почти и иска да се вози в количка или пък върви малко и иска да го носят. Та може би си е до дете.

# 155
Благодаря, момичета, на оправяне е вече работата. 😊 Скоро ще се появи и второто човече, да.

MonikaMM, на мен бордовете ми изглеждат много нефункционални, дори и тези със седалки за сядане. Как се слиза и качва по тротоарите с тях, не знам. За новороденото бебче съм взела раница за носене на Neko Tiny, времето ще е студено навън и ще се топлим взаимно. Идеята ми е да ползвам раницата докато баткото реши, че вече не иска да се вози в количката. В краен случай вече ще вземем двойна количка, харесала съм Cybex Gazelle.

# 156
Като гледам някой дребосъци са на ясла, Борис го пускам ноември. Имаме баба под ръка, но е много възрастна, едва го вдига какво да говорим да й го оставим. Та си е вързан за мен и предполагам ще е доста трудна адаптацията. Дайте някаква идея… мисля си някой детски кът, в който да го оставя с чужд човек (аниматорката), въпреки че на кът е забавно и едва ли ще се усети. Дайте някоя идея, моля.

# 157
Аз го оставам при едната му баба за два дни веднъж месечно.Другите баба и дядо също са възрастни и гледам да не ги тормозя да го гледат.Но се е случвало да го оставя за час два.Деца покрай нас няма,единствено в парка като ходим,но това е рядко.Та не е имал мн социални контакти.В яслата днес рева като го оставих,първите дни не.Забелязвам,че все повече иска да се гушкаме.Днес особенно като ходих да го взема,видя ме,тича с разтворени ръце.Явно се е разтъжил.Може и до дете да е,някои по -бързо свикват,други по-трудно.Иначе е по-добре с повече хора и дечица да се среща. Моя син се гушка с касиерките в магазините,голям е гушльо

# 158
Четете книжки за детската градина, говорите му колко е хубаво там, какво се случва и т.н. Ходите до там да гледа през оградата, евентуално се запознавате с някои от другите дечица.
Много помага и да се опитате да приложите вкъщи режима от ДГ да свиква с него.

Също може да пробвате за по малко да го оставяте - с татко, баба, детегледачка и т.н. - да свиква без вас. Ние малко преди да тръгне я оставихме за една нощ с баба и дядо й. За първи път почти 24 часа разделени, много добре го понесе.

# 159
Като гледам някой дребосъци са на ясла, Борис го пускам ноември. Имаме баба под ръка, но е много възрастна, едва го вдига какво да говорим да й го оставим. Та си е вързан за мен и предполагам ще е доста трудна адаптацията. Дайте някаква идея… мисля си някой детски кът, в който да го оставя с чужд човек (аниматорката), въпреки че на кът е забавно и едва ли ще се усети. Дайте някоя идея, моля.

В "I can culture" може почасово да ходи. Имат 2,3,4 часа престои и e без родителя. Не сме ходили, но съм си мислила. Ходим в KindyRoo доста се социализира там. Не е същото, защото там е с един от двамата родители, но се понаучи да следва малко инструкции, да седи и да чака, да прави каквото правят другите. Иначе от време на време ходим в Музейко, има детски кът за деца до 4г. Там изобщо не се сеща, че съществувам. Ама е доста превъзбуждащо, поне за моя.

# 160
Аз го гледам и моят син,че е много превъзбуден от както тръгна на ясла.Като се приберем само тича из стаите.Но и много взе да мрънка за щяло и нещяло.

# 161
И Ани е адски кисела след ясла. Много мрънка за всичко, не иска да стои на едно място. Тази седмица я взимам в 15:30, вече загря какво се случва и плаче сутрин, като я оставяме. Следобед също, но по-малко. Нощният сън също се поразвали, но там и зъби има в играта, та още преди това и в Гърция като бяхме нв спеше много добре.

# 162
В "I can culture" моля, не се лъжете никога да посещавате тази псевдо арт занималня. Детето ми хвана ковид там, винаги я взимах мръсна, а веднъж и мокра от глава до пети. В чаната и винаги имаше резервни дрехи, но защо ли да не я оставят мокра, дори и чорапките и бяха подгизнали. Спряхме да посещаваме мястото, разбира се. Ще бъда благодарна за препоръки от други места, където наистина се грижат за децата ни.

В "I can culture" може почасово да ходи. Имат 2,3,4 часа престои и e без родителя. Не сме ходили, но съм си мислила. Ходим в KindyRoo доста се социализира там. Не е същото, защото там е с един от двамата родители, но се понаучи да следва малко инструкции, да седи и да чака, да прави каквото правят другите. Иначе от време на време ходим в Музейко, има детски кът за деца до 4г. Там изобщо не се сеща, че съществувам. Ама е доста превъзбуждащо, поне за моя.
И Ани е адски кисела след ясла. Много мрънка за всичко, не иска да стои на едно място. Тази седмица я взимам в 15:30, вече загря какво се случва и плаче сутрин, като я оставяме. Следобед също, но по-малко. Нощният сън също се поразвали, но там и зъби има в играта, та още преди това и в Гърция като бяхме нв спеше много добре.

# 163
Момичета, как са децата Ви с адаптацията в яслата?

# 164
Моето мисля,че свиква.Сутрин не плаче,гушка лелката и влиза.Започнал е да яде,отначалото не ядеше почти нищо.Със спането имало драми,ревал като се събужда.Пу-пу,върви добре засега,дано така и остане.Ходи от 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт