Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 17 476
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Моят син също ходеше с по - разтворени крачета, като патенце в началото, може би 3-4 месеца откакто свободно започна да се пуска все така си ходеше, той проходи и доста рано, преди годинката още, нз дали има значение. От скоро ходи с по - събрани крачета. Според мен си е просто за баланс, пък и като паднат така са една идея по - ниско до земята.

# 616
То за това и ортопеда иска преглед 3-4 месеца след прохождане. Тя реално и от по-рано ходи, но самостоятелно от месец. Тя е юнско бебе, т.е. я водя самостоятелно проходила на година и 4 месеца. Иначе е бърза и понякога и бяга, но нали знаете как се филмира човек. Като бяга по-събира краката, но като ходи е по-внимателна. Между другото не е падала сериозно (да чукна на дърво). Евентуално, ако се спъне в нещо.

# 617
kiss06, май месец ли е родено детето? Бих препоръчала и консултация с невролог.

24.06 е рождената дата

Нашия дядо е невролог, не вижда проблем

# 618
Някой дали е купувал ли смарт термометър, който се лепи по тялото за да препоръча марка. Аз температура вече не мога да измеря, ако не заспи. А честно казано не съм особено доволна от безконтактните.

# 619
Ние сме ходили на невролог заради някои усложнения след раждането. Проходи на година и 3 месеца, но преди това ходихме известно време на рехабилитация. Знам, че е добре да се направи консултация с невролог, ако детето не проходи самостоятелно до 18-месечна възраст (ако има индикации, може и преди тази възраст). В случая на kriss06 явно не е това, просто го споделих като вариант.

# 620
Някой дали е купувал ли смарт термометър, който се лепи по тялото за да препоръча марка. Аз температура вече не мога да измеря, ако не заспи. А честно казано не съм особено доволна от безконтактните.

За температурата, аз съм доволна много от Braun Termoscan 7, препоръчван от педиатри. Засичала съм с живачен и е надежден. (От Бърза помощ са ми го ползвали дори!). Освен това е много лесен за употреба, смятам че ще се справите (ушен е), може и докато спи детето да се ползва. Подходящ за цялото семейство. Иначе и аз съм обмисляла такъв, който се лепи по тялото с цел да се следи постоянно температурата, имаше навремето един, сега го няма. Доколкото знам има един смарт термометър Tucky, но не мога да дам мнение.

Някоя от вас да е ползвала тази шейна на Adbor Piccolino? Отзиви?

# 621
Момичета, някаква идея какъв е този обрив? Не сме давали някаква храна, различна от обичайната, козметиката не сме сменяли. Утре ще търсим кожен лекар, лошото е, ме пак се случи в провинцията докато сме на гости на бабата и дядото..
Скрит текст:

# 622
Прилича ми на ухапано.

# 623
Някоя бълшица?

# 624
И на мен ми прилича на ухапано.

# 625
Много е странно, има само по краката и ръцете, малко и по едната бузка. Дадох снощи капки Фенистил, днес изглежда по-добре. Дали мога да намажа с Фенистил паста? Бълха няма да е, защото те оставят едни черни следи по дрехите мисля, паяче някое може да я е полазило, не знам и аз..

# 626
Има различни видове бълхи, включително дворни, които хапят точно по този начин. Една година на село се бяхме видели в чудо, не са оставяли никакви следи по дрехите/чаршафите. Не ми прилича на алергия или обрив.

Има едно Бочко за ухапвания от насекоми, с такова можеш да мажеш.

# 627
Благодаря, момичета. Не мисля, че е ухапване. Отшумя обрива, но от няколко дни има доста изхождания, не са разстройство, но са по-меки от обичайното. Днес има темперетура, подозирам, че пак олепихме някой вирус.
Уж давам Имунобор от две седмици почти, не сме контактни, то в това време и не излизаме кой знае колко.

# 628
Тези имуностимуланти нямат ефект според мен.И аз давам от Септември и миналата седмица пак беше болен.Сополи,кашлица.

# 629
Момичета, този обрив се оказа поредния вирус, който сме олепили. Днес бяхме на лекар. Направо вече ми писна. През две седмици болна, уж се пазим от контакти, не висим по площадки. Представям си като тръгне на градина.

Общи условия

Активация на акаунт