Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 4 947
  • 201
  •   1
Отговори
# 90
Засегнали са някое нервче.Утре ще е добре.
От поставянето на инжекцията е.Не от ваксината.

# 91
Честита бременност, Моника! Лека да е!
И аз приспивам на ръце, понякога обаче лягам с нея на нашето легло и я гушвам. Става, ляга, върти се и лека полека започва да се успокоява и заспива. Сега ще прочета какъв е този метод на Зоя.
Да мен оптималното заспиване вечер е 20ч-20:30ч. Ние я къпем веднага след прибиране от игра и след това давам АМ, после яде и с нас и приспивам. На обяд процедирам по същия начин - от вратата в банята, посре храна и сън.
Тъкмо щях да ви се хваля, че 2 нощи не е яла нито в 23ч, нито в 2ч, и тази нощ наново. Sad

# 92
И аз приспивам на ръце,особенно сега,от както е болен.По едно време заспиваше сам на нашето легло,като поне 30 мин, се мята,играем си,гушкаме се.И го местя в креватчето.Иначе е вярно това,колкото повече е изморен,толкова по-бързо заспива.Буквално за 2 мин.Прибрахме се от болницата вчера и нощта беше кошмарна.Буди се няколко пъти и яко пищане.Немога да го успокоя.Мисля,че се е наплашил от лекари,игли.Много плака като го преглеждаха и боцкаха Confused

# 93
И аз приспивам на ръце,особенно сега,от както е болен.По едно време заспиваше сам на нашето легло,като поне 30 мин, се мята,играем си,гушкаме се.И го местя в креватчето.Иначе е вярно това,колкото повече е изморен,толкова по-бързо заспива.Буквално за 2 мин.Прибрахме се от болницата вчера и нощта беше кошмарна.Буди се няколко пъти и яко пищане.Немога да го успокоя.Мисля,че се е наплашил от лекари,игли.Много плака като го преглеждаха и боцкаха Confused
Горкият, много се е стресирал, дано вече е по - добре. За пиене на вода аз в началото пръсках със самата биба на шишето в устата, тъй като не искаше. Като се натисне като е наклонено шишето става като под налягане и излиза силна струйка. Така пръсках известно време и предлагах и бибероната да свикне от там да пие. След няколко дни свикна и вече си пие вода. Иначе може и чай да предлагате, има голямо разнообразие, айрян, ако харесва, дори с лъжичка да е, важно е течности да има, да не се обезводнява.

# 94
Има ли други, на които децата правят втория интервал 7,5ч и не желаят да заспиват докато не удари часа…
Уж е твърде дълго, но пък каквото и да правя не заспива по-рано.

# 95
Има ли други, на които децата правят втория интервал 7,5ч и не желаят да заспиват докато не удари часа…
Уж е твърде дълго, но пък каквото и да правя не заспива по-рано.
При нас е 7ч. По едно време беше и 7.5, но напоследък доста се изморявя и го смъкна до 7ч.

# 96
Моят син вчера изкара 6 часа.Като гледам и днес ще е така.Може би преминава на една дрямка или е нещо временно.

# 97
При нас вчера се получи така да остане на една дрямка, защото сутринта стана късно и съответно на обяд заспа по-късно и успя да спи 2ч обеден сън, така втория интервал стана 7:30ч, защото както запиваше на 5ч и изведнъж явно дремна 3-4 мин и като се укокори…. Няма запиване още час и половина. Но нощния сън не му беше добре, явно се преумори и се събуди към 4-5ч сутринта готов да се катери 😬. Бързо заспа, но до сега сме нямали такива събуждания, ако се пробуди само се обърне и заспива.
Иначе по принцип интервалите са ни около 3/4/5ч и още сме на 2 дремки. Не ме устройват много тези интервали, защото ляга късно за нощен сън, към 22-22:30ч и съответно не може да направи 12ч нощен сън, става между 7:30 и 8ч най-често, но пък спи добре. А когато заспи към 9 си спи до около 8-8:30ч. На този етап, за да се случи това сигурно трябва да става по-рано… т.е. трябва да го будя към 7-7:30, но пък това на мен ми е рано 🥹, а и на него му се спи, защото е легнал късно. А бе някакъв омагьосан кръг 😅.
Изобщо не знам как ще минаваме на една дрямка.
П.С. Редактирам само да добавя, че сутрин първия интервал абсурд да издържи повече от 3ч без да се преумори, на 3ч интервал заспива най-бързо и лесно и спи спокойно най-често 1:30ч.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 23:35 от Lolita_758

# 98
12 часа нощен е доста за тази възраст, по-скоро 10, макс 11 и около 2 до макс 2:30 дневен. Sedi беше писала доста подробно назад.

За мен такова късно лягане е защото си търси будуването. Колко е дневния сън?

# 99
При нас вчера се получи така да остане на една дрямка, защото сутринта стана късно и съответно на обяд заспа по-късно и успя да спи 2ч обеден сън, така втория интервал стана 7:30ч, защото както запиваше на 5ч и изведнъж явно дремна 3-4 мин и като се укокори…. Няма запиване още час и половина. Но нощния сън не му беше добре, явно се преумори и се събуди към 4-5ч сутринта готов да се катери 😬. Бързо заспа, но до сега сме нямали такива събуждания, ако се пробуди само се обърне и заспива.
Иначе по принцип интервалите са ни около 3/4/5ч и още сме на 2 дремки. Не ме устройват много тези интервали, защото ляга късно за нощен сън, към 22-22:30ч и съответно не може да направи 12ч нощен сън, става между 7:30 и 8ч най-често, но пък спи добре. А когато заспи към 9 си спи до около 8-8:30ч. На този етап, за да се случи това сигурно трябва да става по-рано… т.е. трябва да го будя към 7-7:30, но пък това на мен ми е рано 🥹, а и на него му се спи, защото е легнал късно. А бе някакъв омагьосан кръг 😅.
Изобщо не знам как ще минаваме на една дрямка.
П.С. Редактирам само да добавя, че сутрин първия интервал абсурд да издържи повече от 3ч без да се преумори, на 3ч интервал заспива най-бързо и лесно и спи спокойно най-често 1:30ч.

Да, виж какво съм написала преди 1-2 страници. На тази възраст вече трябва да може да издържа повече от 3ч. Или го е заучил интервалът и/или нощният му сън е непълноценен и затова сутрин не може да издържи. Аз бих започнала да вдигам първия интервал с 15мин на 2-3 дена. Намали дневния сън когато сте на 2 дремки и ще лягате по-рано. 1:30 обеден сън даже е нормално в момента за дете на 1 дрямка, а при вас е само първата. Ние преди преходя бяхаме с дневен сън 1ч и 0:45. Ако искаш да си ляга рано ще трябва да става рано, няма как просто да накараш дете, което не му се спи да заспи.

# 100
Ние все още не успяваме да се приспим в кошарката, но поне започна да заспива на коленете ми, докато седя на стола. Тези дни обаче се буди през ноща и го слагам между нас за да се успокои и заспи отново. (После го местя). Започна да спи от 13ч. до към 14:30ч. обеден сън и съответно заспива вечер около 21.30ч. Мисля, че се буди от зъби ( долен кътник е страшно подут) Надявам се скоро да започне да спи отново непробудно.

# 101
Ох и при нас има драми с нощния сън заради зъбите. Наскоро пробиха двата странични резеца горе, та те спряха да го мъчат. Да ама пък сега има два кътника, които не са изцяло пробили, виждат им се по едно връхче. На друго място също има доста подуто където ще излезе трети кътник. Отделно са тръгнали и долните странични резци, виждат се дупчици вече. Та, както имаше само четири зъба до скоро, за отрицателно време ще навакса. 😅 Снощи му дадох половин доза Панадол и си спа до 05:30 непробудно. Много ми е жален, но поне наведнъж ще го изтормозят за по-кратко време, вместо един след друг да се изреждат.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 14:12 от zoya.

# 102
Моят заспива в 22:00 часа сравнително бързо (гушкам и после го слагам в кошарата). Но тези зъби.. в 23:00 се буди с рев, става в кошарата, разхожда се и реве. Вземам го до мен да легне, заспива, но после 2 часа не мога да го преместя в кошарата, буди се с рев и наново (а не искам да спи на спалнята при нас, не се отпускам аз и не спя грам). Нито панадол, нито нищо не помага. Сега педиатъра ми препоръча Соно Бимби за сън.. ще пробвам.

# 103
И при нас май причината е зъбите.Положението ни е както при Em22. Днес видях две зъбчета,едното наполовина излязло.Основно проблема е при заспиването.Много трудно,а ако заспи се буди след час,два с рев.Отделно през цялата нощ се буди с писъци. Confused Ох,да вземат да излязат тия зъби наведнъж,че ми омръзна

# 104
Моят заспива в 22:00 часа сравнително бързо (гушкам и после го слагам в кошарата). Но тези зъби.. в 23:00 се буди с рев, става в кошарата, разхожда се и реве. Вземам го до мен да легне, заспива, но после 2 часа не мога да го преместя в кошарата, буди се с рев и наново (а не искам да спи на спалнята при нас, не се отпускам аз и не спя грам). Нито панадол, нито нищо не помага. Сега педиатъра ми препоръча Соно Бимби за сън.. ще пробвам.
Сподели после дали работи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт