Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 4 756
  • 194
  •   1
Отговори
# 180
Много мразя да хвърлям храна. Като знам, че някои нямат какво да ядат…. Но няма как да я оставя храната за другия ден като веднъж вече е притоплена.

# 181
Аз пък се смея често за какви глупости реве. Например от вчера реве, че 1. Не можах да ѝ дам климатика 😀 2. Не и дадох да си играе с четката за тоалетна 😂 3. Не ѝ дадох да яде грозде след като бяхме измили зъбите вечерта 😀 Как да ѝ се сърдя, като е толкова абсурдно, хаха.

# 182
И аз понякога му се карам и крещя.Особенно като ми скубе косата или ме ухапе.После ми е гузно.Пляскала съм го и по дупето,леко разбира се.Но наистина е щур и ме ядосва много понякога.

# 183
Малее, колко ми олекна! Същите истории и с мойто зверче. Нямам търпение да стане на две и да я пратя на ясла. Моля се за бърза адаптация.
Вчера за един час успя да се прехвърли от леглото и да извади плъзгащата врата на гардероба( добре,че се опря върху кошарата).
Растат кучешки зъби и е ад. Готвя се за кръщене и днес ми идеше да отменя всичко...толкова ме вбеси. Simple Smile

# 184
Нормално е да започва тръшкането, навлизаме в бебешкия пубертет 😬.
Как се справям ли? Не се справям. Постоянно съм изнервена, нямам търпение да отида в офиса и да си почина малко. Сега и с яслата чакам с нетърпение да се адаптира и там да поемат половината товар 😁
Не сте лоши майки, просто е табу да се оплакваме и още не се говори много за трудностите на майчинството и как се отразява на жените.

# 185
просто е табу да се оплакваме и още не се говори много за трудностите на майчинството и как се отразява на жените.
Наистина ли това са впечатленията ви? Моите са точно противоположните, всеки се оплаква - като започнем от готвене, чистене, мъжа, свекървата задължително, няма време за почивка, пък детето - то не се спира на едно място, вечно прави бели, става рано, удря по вратата да излиза от 8ч сутринта, не мога да си изпия кафето, да изпуша една цигара на спокойствие и т.н. сред някои майки направо имам чувството, че е състезание да покажат колко тяхното е най-палаво и най-непослушно. Не казвам, че няма от какво да се оплакваме, а че оплакването е повсеместно и ежедневно.

# 186
Ох и аз Ви разбирам Grinning
 Днес с яслата е по-добре. Спа там. Заспала е бързо. Ще стане работата ама май проблема е в майка и Joy
Моята пък хапе и щипи… не знам какво да я правя…

# 187
И моята е станала звяр и реве и се тръшка, ако не й дадеш нещо. И в нас редовно се хвърля храна, защото не й харесва още преди да я е опитала. И не се справям с нищо, понякога й се карам, абе понякога напрежението се реже с нож у дома.  Станала съм в пъти по-мрънкаща и досадна.

# 188
Аз, ако й давам да бърка в купичката с лъжичка и успявам с друга да я храня. За съжаление често има храна навсякъде и пада едно чистене след това…. Ама така яде без големи протести… и така се учи да си вкарва лъжичката в устата.

# 189
И моята иска да бърка, слагам две лъжици, с едната се мъчи тя, а с другата аз. 😂 ЗВБ с кучетата не става, всичко им дава на тях. 🤣

# 190
И ние сме с две лъжици. С едната се мъчи тя, аз през опитите бутам моята. 😀 Всъщност напредва - загря, че като обърне лъжицата надолу всичко се изсипва и сега се старае да не я обръща.

# 191
Аз се пречупих и взех от приборите на Doddle. Наистина му е по-лесно. Даже и сам успява да се храни понякога. Но не знам как се справя в яслата с обикновените прибори, т.е дали му трябва повече помощ

# 192
На мен ми казаха лелките от яклата,че го учат да се храни сам с лъжичка.Иначе те го хранят,още неможе.Ще свикнат бързо според мен,като гледат другите деца какво правят.Така не ми се вярваше и за спането.Не спи много ,но като лягат всички деца и  моят син лягал.

# 193
Днес на сина ми му е трети ден в яслата и за пръв път ще остане до обяд, но няма да спи там. Чух го, че се разплака вътре като го взеха и едва се сдържах и аз докато стигна до колата. 🥲

# 194
  • Варна
О  момичета, много сте писали! Аз не крещя, не викам, не се карам, но ставам строга и  си променям тона😀. Марти ме разбира  прекрасно. И аз  се чувствам виновна,  несправедлива, гузна, че се държа така. Казвам си да броя до 10. Броя до 20-30 не се получава понякога. Обещавам си да е и за последно. И това не помага. Когато се държа адекватно и спокойно, си давам шестица 😅. И гледам да си повтарям, че е само дете и така се учи и опознава света. Иска да си играе с четката за тоалетна, да увисва на дръжката на фурната и все такива чудатости. Постоянно повтаря "не", толкова съм му го втълпила това" не". Понякога посяга към нещо и сам си казва"не" 😅. В такива случаи на тръшкане прилагам друга тактика. Гледам да го разсея и да му съсредоточа вниманието към нещо друго, по-малко опасно. Понякога се получава.

Общи условия

Активация на акаунт