Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 10 539
  • 466
  •   1
Отговори
# 390
При нас със зъбите е ок, първо четкам аз, после й давам на нея, колко четка, колко хапе.. За ноктите при нас от 3/4 месеца е страшна драма, аз започвам да й броя пръстите и режа през това време, тя се смее и така успявам, не всеки път, но повечето пъти работи.

# 391
Зъбите сме до никъде... Трудна работа. Ноктите докато спи е най-добре и за двете. Гърнето също върнахме назад малко с яслата. Вкъщи не иска, а там ходила сама до гърнето и искала да сяда Flushed

Надявам се, че всичко с времето си ще се получи.

# 392
За зъбите и аз се притеснявам дали успявам добре да ги измия. Тя не хапе, ама смуче четката. 😂 С ноктите е нещо скандално. Седи мирна, обаче реве като че ѝ ги изтръгвам при мъчение, а не ги режа. Инхалатор не сме ползвали досега, майка ми има един, мисля да пробвам него когато се наложи.

# 393
Зъбите за част от секундата ги четкам аз, после тя грабва четката и почва да я смуче и дъвче.

С ноктите е ужас - не дава. Аз ползвам детска ел пила + моята ел пила от Лидл. Ужасна борба е, много трудно става, загова гледам поне на ръцете да ги минавам колкото може, че да не ми дере лицето, а на краката само палците дава.

Днес киселее цял ден. С храната е оле-мале, доста злоядо дете излезе.

# 394
Абсурд докато яде да й се режат ноктите, както някоя даде идея по-горе. Такава драма е с яденето… нареждам сума ти глупости отпред на масичката й, за да се занимава. Иначе няма да опита и лъжичка от яденето.

# 395
Момичета да дам идея за хранене, намерих едни изостанали стикита от Лидл, лепя ги на стола докато яде и тя ги отлепя, залепя, давам й нещо в което да ги прибира, та горе-долу минава номера.

# 396
Мерси за идеята. Видях, че в Тему има 10 бр за 3 лв. Ще ги добавя при следваща поръчка. Мисля, че и моята ще се занимава с това.

# 397
  • Варна
Преди гледах  сутрин като си мия зъбите да го вземам с мен в банята, да ме гледа и му връчвах четката. Но в повечето случаи осмуква пастата и гризе четката. Та сега подхода е друг. Много рядко дава след сън да му се мият зъбите,защото е гладен. Понякога кандисва, но трябва с увещания, приказване и без зор. Гледам на бързо да ги тръкна докато е в мен и после го оставям сам. Това е уговорката. Ако не даде, след закуска ги мием. Тогава е по-склонен и стои.
За ноктите, винаги съм ги рязала в будно състояние, от бебе. Както Marisol писа иска да разгледа ножичката. Тук го уговарям, да изрежем ноктите и после ще я разглежда. Не винаги има търпение и режа само най - порасналите нокти.

# 398
Абсурд докато яде да й се режат ноктите, както някоя даде идея по-горе. Такава драма е с яденето… нареждам сума ти глупости отпред на масичката й, за да се занимава. Иначе няма да опита и лъжичка от яденето.
Е аз само споделих при мойто дете как е. Всяко е различно.

# 399
Да, разбира се. Чудесно, за което. Защото това значи, че яде спокойно. При нас много често храненето е мъка и борба 😄

# 400
При нас ако се занимава с нещо друго абсурд да яде, просто не си отваря устата. Затова храним кукли, животни, понякога и книжки. 😂 Като почне да мрънка ѝ давам сама да яде, голяма веселба пада, а и бая е задобряла. На 1-2 пъти се принудих да ѝ пусна "кака", демек "Мома Яница" докато яде, ама го броя за изключение, хаха.

# 401
И пир мен не минава номерът да се занимава с нещо, вкл. и да гледа детски песни в телефон, докато се опитвам да я храня. Тя толкова се фиксира в заниманието/гледането, че не иска да си отвори устата. Дори и сама да си взима с лъжичка, го прави едно бааавно, сякаш забравя, че трябва и това да прави. Иначе съм се мъчила и с "хранене" на играчки, да гледа аз как се храня уж от нейното ядене и много ми харесва - тц, няма заблуждаване това дете.

# 402
При нас пък само ако се занимава с нещо се храни.. По едно време ходихме в мола и докато гледаше хората хапваше, все още не можеше да ходи, ами се крепеше само за пейката. След като проходи този панаир отпадна. Сигурно хората ме мислеха за луда, особено продавачката пред Колев и Колев където обикновено сядахме да гледаме как децата мерят обувки. 😅 После пък в кварталната градинка където децата с колела са си направили скокче седяхме и гледахме. 😅 След това на столчето голяма мъка, тя хвърля играчки по 100 пъти, аз ги обирам.. След което не искаше в столчето… Сега малко се позакрепиха нещата със стикитата и една книжка, която е с животни и се отварят разни картинки. Днес я разкъса окончателно, но месец изкара. Завиждам на децата, които сядат и си хапват спокойно. Моята госпожица беше така в началото до към годинка, след това зъби ли, характер ли, капризи ли, но мъката е голяма.

# 403
Да, и при нас са големи панаири да се наяде. Постоянно трябва да мисля различни неща. Случвало се е, ако много се е захласнала по нещо, да не отваря устата. Но аз често говоря: аммм, още една лъжичка и такива подобни. В повечето случаи отваря устата, но дъвче бавно. Да ме храни пак не става, защото иска само аз да ям. Абе сложно е всеки път.

# 404
За майчинството също разбрах,че тези,които взимат 50 процента,ще взимат 75.Дано е така,аз съм от тези Grinning

Общи условия

Активация на акаунт