Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 17 997
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
Аз просто питам дали някой го е махнал.
Но понеже детето ми септември тръгна на ясла, преди това чат-пат ходеше на гърне. Като тръгна изцяло спря да ходи вкъщи - искаше да става. От известно време я наблюдавам, че казва пиш или си дърпа гащите и започнах да я слагам на 30 мин. И всеки път почна да върши работата. Та си мисля че като се стопли, ще мога да я пробвам.
И за да си сверя часовника, реших да попитам Вие на какъв етап сте.

# 736
Аз се надявам като тръгне на ясла там жените да се справят по-добре.
Не разбира за какво е гърнето и тва е. Слага си го на главата.
А хранят ли се сами с лъжица? Тя дори и не иска.

# 737
С гърнето сме зле, да. И аз се надявам на яслата като гледат едно от друго.
С лъжица се храни, ако иска. Понякога има желание, загребва добре и си нацелва устата. Но обикновено е няколко лъжички. Сама цяло ядене не може да изкара. И често й пада докато стигне до устата. Но не я насилвам. Може би, ако съм по-упорита, ще се справя и по-добре.

# 738
Сашко понякога казва, че му се ака и дори си носи гърнето, но понякога не казва изобщо. За пишкането въобще не казва. Има голямо желание да се храни сам, но много често по-голямата част от храната се озовава по пода. Затова се храним с две лъжици. С едната давам аз, а с другата той.

# 739
И при нас с гърнето е трудна работа.Още си е с памперс.Слагам го,седи по 15 мин и нищо.Слагам памперса и веднага свършва работа.Немога да позная когато иска да пишка.Като ака се напъва,но докато взема гърнето и го съблека,вече е късно Grinning
Храни се сам,с лъжица,с вилица,с пръсти.Вярно,прави мазало,но яде.Лелите от яслата казват,че и там прави така.

# 740
Още сме мноого далеч от махане на памперс. Последно преди празниците пробвах с гърнето, тя категорично отказа да сяда, сега ще пробвам пак.

Иначе яде сама, вече се справя доста добре и с лъжица. Скоро мисля да й взема и детско ножче. Вече и цапаницата доста намаля.

# 741
Абсолютно никакъв успех с гърнето, слага си играчките вътре, отказва да седне изобщо. Аз и не бързам честно казано. Просто мисля, че не е готова, не искам да изнервям нито нея, нито себе си. 😀

Общи условия

Активация на акаунт