Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 17 360
  • 729
  •   1
Отговори
# 705
Онзи ден ми попадна този пост, ако на някого му е полезен

https://www.facebook.com/share/p/1A8cEa3HsU/

# 706
Извинявам се, не Ериус, това ни дадоха с антибиотика. За Енгистол съм мислила.

# 707
  • Варна
Като ви чета момичета, мога само да ви пожелая бързо оздравяване и на малки и на големи 🍀.

# 708
Момичета 5та нощ Саши ндига висока температура. От вчера е на антибиотик. Нооо днес на обяд забелязах ситен червен обрив по гърдите и гръбчето. Дали това е 6та шарка или е алергична реакция към антибиотика. Няма

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 09:24 от MonikaMM

# 709
Ако има темперетура може и от нея да избиват пъпки. Поне така беше при нас. Това за което писах по-рано Ериус е точно противоалергично. На нас ни го изписаха с антибиотика. Може да попитате педиатъра какво мисли.

# 710
MonikaMM, моето дете преди време имаше такъв обрив в хода на прием на антибиотик, който беше пила и преди.

# 711
При шестата шарка е уж след 3-я ден обрива. Иначе аз самата също получавам алергия от конкретен АБ, та е съвсем възможно и да е от него.

# 712
Здравейте , да ви споделя, че след 5 дни висока температура, вчера на обяд изби червеникав обрив по гърба и гърдите иии от тогава няма и спомен от температурата. Днес обрива изглежда значително намалял. Незнам какво беше това чудо, но се надявам всичко да е зад гърба ни.

# 713
В сезона на вирусите, ние сме с грип А цялото семейство. Малкия е с температура 39,5 и нагоре, спада до 37,7 .. а двамата с таткото - жестока болка в мускулите, главоболие и разбира се температура. Пазете се колкото можете.
Дайте съвет - трети ден вече малкия отказва нощното мляко (пие само преди сън). Предполагам като пооздравя сигурно пак ще пие (не си го търси по принцип). Не ми се иска да го спирам още, но не е ли това най-удобния момент? Как става спиране на млякото?

# 714
Защо не искаш да спираш нощното хранене? Аз искам да спра това преди сън, но тя много си го търси. И се чудя кога е редно да се спре? Не е ли вече голяма за мляко? Дали да пробвам с преходно или с айрян? И ей такива неща си мисля.

# 715
При нас нощното спря от самосебе си много отдавна, а от повече от месец не давам и вечерно. Забелязах, че не го търси и реших да опитам да не го дам. Ами не се е сещал от тогава. Спи си цялата нощ. Сутрин като стане си закусва попара, каша или друго. Ако смятате, че детето не го търси и може без него не виждам причина да не го спрете Simple Smile

# 716
Em22 пожелавам бързо оздравяване. Много е гаден този грип.
Нощно хранене не помня кога го спрях, а вечер от малко след като направи годинка. Мислих, че ще е доста трудно, но тя почна доста да хапва с нас на вечеря и реших в един момент просто да не и давам мляко. Нямаше нито драми, нито истерии. Беше по-лесно отколкото си мислих. Но тя си хапва.

# 717
Аз мисля, че моето дете махна нощното хранене съвсем рано, вече не помня, но май нямаше и половин годинка. Вечер си давам все още, защото май го чака, за да заспи, около 120. Тя общо взето повече от 180 никога не е пила. Напоследък нищо не иска да яде, май са зъби, та през деня ми сочи шишето и правя пак мляко, че направо се отчайвам, стиснала е уста и не иска никаква манджа..
Ем, бързо оздравяване. На мен една лекарка при която ходихме ми беше казала, че Панадола и Нурофена не свалят толкова висока темперетура и над 38.5 да слагам свещичка. При последното боледувана и Диалгина ни помогна и то за няколко часа успяваше да свали.

# 718
И аз не виждам причина да не се спира нощното хранене. При нас от Коледа го е търсила инцидентно 1-2 пъти, сънят стана много по-добър, съвпадна и с избиването на кучешките. Вече ядат всичко, нямат нужда от нощно мляко.

# 719
Спря да търси нощно хранене още преди половината годинка, но пък пиеше мляко рано сутрин (6-7 ч). От много време си прави голям интервал без мляко. Пие го в 20:00/20:30 ч и закусва в 08:00/08:30 (не мляко, естествено).
Иначе имахме трагични дни с яденето. Не искаше друго освен хляб, банан или кисело мляко и тогава й правех 240 мл вечер, за да си хапне все пак нещо. И за това още го държа млякото, за успокоение на никнещите кътници. Само 4-те последни останаха, но са голяма мъка.

Общи условия

Активация на акаунт