Фалшив лукс - марки, продукти и хора, които само изглеждат скъпи

• 14 466
  • 240
  •   1
Отговори
# 135
Guess - аз не ги харесвам именно заради логото по почти вс техни стоки. и много харесват кафявото и разните му нюанси.

# 136
Цитат
По-хубави дънки (като кройка) в живота си не съм имала.
Аз съм на същото мнение за дънките на Гес.Не ме интересува кой ги харесва и кой ги презира.
Тук (Бг) не съм забелязала  лудост по чашите ''Стенли".В Европа са много скъпи, но хайде да кажем, че са качествени и друго си е да се подмотваш из града с чаша (тежка) в ръка.Някои излязоха от контрол, купуват всеки нов цвят, който излезе.Снимат се съответно с такъв цвят тоалет, всичко в инстаграм да видят близки и познати.

# 137
Тия чаши не съм ги чувала. Вече и чаши ли ще си мерим Joy

# 138
  • София
Тия чаши не съм ги чувала. Вече и чаши ли ще си мерим Joy
И аз не ги знаех, цъкнах ги в нета и ми излезнаха в Емаг, че даже и с Лабубу има вариант. 70 - 80 лева за термос?!
Аз си правя колекция.. от чаши, но тези определено не са ми по вкуса. Определено не съм им таргет аудитория, имам си обикновен термос, който ми върши супер работа.

# 139
Да, бяха полудели по тях на запад, сменяха чашите спрямо тоалета си и взимаха всеки нов цвят и лимитирани издания на различни брандове и колаборации, които излезнат. Някои допълнително си ги украсяват със стикери и камъни, а отделно има и хиляди различни "аксесоари" за чашата - кълъфи, държач за телефон, ключове, червило, приставка за храна, портфейл към чашата, ключодържатели за самата чаша нищо чудно и лабубута да си слагат на нея, сламки с декорации, дръжки за носене и много други, които правят термоса още по-тежък, нефункционален и изключително натруфен. Общо взето превръщат чашата си в чанта, което е нелепо, но и дават луди пари за пластмасов термос за да си мерят чашите Sweat Smile. Поредният микро тренд, който ще бъде заместен от други по-нови и "интересни" термоси, както се е случвало вече и преди (преди стенли имаше други на мода за по няколко месеца и си отиваха от пазара).

Редакция: прикачвам снимки от нета
Скрит текст:

# 140
Еее чашите Стенли са супер. Не я нося навън, защото е тежка. Да, много скъпа е, но ми държи лед студена вода или топла напитка по 12 часа. Купих я за Коледа и оттогава пия вкъщи само от нея. Супер е и за плажове и ескурзии с кола. Но в ръка не нося навън. Много хора слагат лед и бира вътре и така пият без да се вижда студена бира, но аз не пия и не съм пробвала.

# 141
  • София
Даже не знаех колко струват. ММ работи по проект на Рио тинто и му бяха дали 2. Мога да потвърдя, че са най-добрите термоси. Над 24 часа запазват и топло и студено. На мен  не ми е важно и не бих купила, но за хора, които държат на горещо кафе/чай или студена вода са супер.

# 142
Грозни и тежки. Но щом са модерни...
Признавам си, че обичам маркови неща, но не бих си купила нещо, само защото е модерно, ако не ми харесва

# 143
Стенли не, но на Equa ползвам подобна и е супер.

Първо, че като съм на път с колата обичам да имам повечко кафе под ръка.  Второ- неразливна е , проверено многократно. Трето, но също изключително важно- държи температурата на напитката вътре до безкрай. Не я намирам за особено тежка, може би защото не се разхождам безцелно “из града” с нея в ръка, нито пък вкъщи. Но на път ми е незаменима и винаги с мен.
Взех я на промоция в BIPA дрогериите и ме е яд, че не купих и за дъщеря ми.

Не намирам обаче връзка с темата за фалшивия лукс. 🙄

# 144
След гривната тиксо за 1300 долара, тази чаша ми изглежда и практична и евтина 😀

# 145
  • Пловдив
Аз предпочитам Contigo пред Stanley. Имам една станли ииии сигурно 15 контиго, до толкова ги предпочитам. Но цената не е особено по-ниска, в Бг поне. Иначе приятелка ми ги подарява понякога от Канада, там контигото е на 1/4 от станлито.

Ние сме 5 човека и ползваме чаши и термоси и имаме 20-30 различни. Затова са толкова много. Аз ги купувам, останалите само ползват.

# 146
  • Deutschland/HE
Стенли не, но на Equa ползвам подобна и е супер.

Първо, че като съм на път с колата обичам да имам повечко кафе под ръка.  Второ- неразливна е , проверено многократно. Трето, но също изключително важно- държи температурата на напитката вътре до безкрай. Не я намирам за особено тежка, може би защото не се разхождам безцелно “из града” с нея в ръка, нито пък вкъщи. Но на път ми е незаменима и винаги с мен.
Взех я на промоция в BIPA дрогериите и ме е яд, че не купих и за дъщеря ми.

Не намирам обаче връзка с темата за фалшивия лукс. 🙄

А лесно ли се почиства сламката? Ние имаме на Emsa, доволна съм, но напоследък не пазят толкова дълго топло. Също са неразливни и са на подобна цена.

# 147
colibri, да. Много лесно. Има си и четчица към нея.

# 148
За кафе използвам средния Номад Неспресо. Имам и голям. Това чудо е абсолютно неразливно и с най- удобната капачка. 50 лв. са  Аз ги купувам цялото семейство ползва. Държи много топло.

# 149
За кафе използвам средния Номад Неспресо. Имам и голям. Това чудо е абсолютно неразливно и с най- удобната капачка. 50 лв. са  Аз ги купувам цялото семейство ползва. Държи много топло.
Аз го имам, но бях забравила. Дойде ми като подарък. Благодаря за подсещането.
Аз кафе пия само седнала и в порцеланова чаша. По изключение бих пила в движение, но ще го имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт