Фалшив лукс - марки, продукти и хора, които само изглеждат скъпи

• 14 085
  • 240
  •   3
Отговори
# 15
Мен повече ме дразни изобличаването на фалшиви облекла и претенцията да знаеш повече от другите, да носиш по - качествени дрехи от другите и  т.н., нямам нищо против хората да носят реплики, въпреки че изглежда кичозно. Най - много ми допада нещо безизвестно, но качествено.

# 16
  • Най-красивата страна
Пазарът в Турция е пълен с ментета.Каквото ти душа иска-Гес,Шанел,Баленсиага..чанти Пинко..Маратонки Адидас за 15лв...
,,Оригинална реплика ,какоо...,,
И се купуват като топъл хляб.
Естествено  си личат,защото нямат нищо общо с оригинала.Съвсем различни са като качество и принта е различен..
И във Фейсбук има групи,,Маркови дрехи от Турция,,
Значи има търсене..
Но всеки има право на лош вкус.

Има и качествени стоки на турски марки,но те са в моловете и са скъпи.Ааа и не са известни тук.

В Тему също има реплики.
Можете да си купите тениска ,,Карл Лагерфелд,, за 10лв

Марки като Адидас,Гес... не са лукс и почти всеки може да си позволи да отдели пари.и да си купи нещо

# 17
Не може пример, защото съм във ваканция и не ме интересува да споря Grinning Така или иначе мнението ми няма да се промени.

# 18
Не знам защо тази тема провокира мнооогоооо спомени. Ще споделя част от тях. За огромно съжаление има хора, които ще желаят да бъдат част от обкръжението ти, само заради финансовото ти положение или мястото в йерархията (така да го наречем). Имала съм случка в която, една женица така бясно се стараеше да се набута в компанията ми, само защото смяташе, че практикувам професия, която е престижна. След като разбра, че това не е така, рЕзко...нямаше време за срещи и кафенца.
През уикенда много често си позволявам да бъда без грим, без прическа , на кратко - супер неглиже. Ами ...разминавайки се в това състояние с определени хора, може да не получиш и едно елементарно,,добър ден", ала вземи се понакипри малко, сложи някоя марка(па може тя да е менте) - ооо, чудо, тогава те познават, слагат широката усмивка. Та, явно старата поговорка ,,по дрехите те посрещат, по ума изпращат" е актуална с все по-голяма сила.
И като се замисля, има една категория хора, на която е все тая дали са облечени с дрехи за 30 лева или 3000. Те знаят своят капацитет, те са космополити, живеят не за да впечатляват, а изповядвайки съвсем други ценности.
Още един любопитен факт, който провокира темата. Познавам не малко успешни хора, които умеят да презареждат и знаете ли как го правят - в някое селце, я високо в планината, я в някое китно полско селце, където се занимават с дейности, които прадедите им са извършвали. Дрехите са скромни, небрежни, НО са ЧИСТИ и СПРЕТНАТИ. А историите им, опита им...когато започнат да разказват, забравяш марките, колите, къщите, слушаш за живота, такъв какъвто всъщност е.

# 19
  • Down south
Не съм имала намерение да споря, беше ми интересно.
Значи мнението ти остава висящо.
Нищо, често се случва.

По темата  мисля , че много  деца и млади хора живеят в и за социалните мрежи, съответно въздействието е голямо.
Покрай темата се сетих за  познати на наши приятели, които дойдоха скоро.
Много бързо са открили, че тук всичко може да се връща в 30/60/90 дневен срок и валят снимки, нещо като "Пристигане в Америка"
Ако не знаеш действителността, снимките дават представа а ьа луксозен живот. Но както вече някой писа,живота в социалните мрежи може да бъде коренно различен от действителността.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 14:55 от Daylily

# 20
Е, добре, ето един пример - онези инфлуенсърски гривнички на Ван Клиф, с които стана скандал тази година. Наричам ги инфлуенсърски, защото били популярни най-много сред инфлуенсърски.
Нищо в тези нищожни гривни не оправдава цената им. Един златар може да я направи за десет пъти по-малко пари същата и няма да почернее след месец.
(При положение, че човек наистина я харесва и иска. Знам, че марката има невероятни часовници, но специално тази линия изглежда много смотано)

# 21
Мога да обясня за гривните, имитиращи продуктите на Van Cleef and Arpels. Първо, надали са много сред нас тези, които могат да си позволят оригинал. И второ, но по-съществено, види ли човек веднъж оригиналът наживо, разбира защо толкова много хора харесват характерния мотив на четирилистната детелина. За съжаление, не са много златарите, които могат да постигнат такава фина изработка и внимание към детайла, за да се доближи работата им до тази на ателиетата на Ван Клийф... Да, ментетата изглеждат евтино и недодялано, но нека не си правим илюзии: оригиналът не е правен, за да бъде носен от Гичка с постоянен адрес в с. Горно Камарци, това са бижута за аристократи и хора с много, ама наистина много пари. На инстаграмърките им се иска такъв живот, ама нямат нито произхода, нито образованието, средата, финансовите средства и т.н. нужни предпоставки, за да бъдат клиентки на тази бижутерийна къща. На мен също маже би ще ми се наложи още 2-3 живота да въздишам по снимките в сайта на марката и да се утешавам с наличните ми сребърни копия на емблематичните гривни.

# 22
Не, скандалът беше с оригинална гривна, която е почерняла скоро след закупуването й. Самият производител не спори, че гривната е тяхна, можете да го погледнете в Гугъл.

# 23
Guess са качествена марка, която си струва, не само заради логото. Не са евтини, но на намаление може да се купят дрехи, които да се носят с години. Не знам защо са споменати в първия пост.

# 24
Ами Guess и Van Cleef грам не са ми еталон нито за стил, нито за класа. Както и гривните пирони. Не винаги скъпото е хубаво. Робуването на марки също е парвенющина, според мен.
Онзи ден видях една жена с изключително скъп часовник, но не беше с оригиналната каишка и така простееше. А може умишлено да не иска да се разбира какво има на ръката си

# 25
  • София
Има една категория хора, които робуват на хорското мнение, сакън да не ги помислят, че са прости, че нямат. Много им е важно да си мислят разни хора, че са голямо добрутру. Иво Сиромахов успешно се шегува с тях.

Всъщност - никой, ама никой не се интересува велика ли е Петканка от Сусурлево и Гес ли са ѝ дънккте или някакви други. Дори и отгоре до долу да се облече с най-марковите дрехи на света, ако няма финес, излъчване, емоционална и обща интелигентност, няма да впечатли никого. Тук във форума съм попадала на теми, как ако не си тунингована мадама, никой мъж няма да те забележи, интересно, около мен мъжете определено предпочитат естествена красота без джуки и 18 см ноктопастика, както и нормален тен, а не видимо състарена кожа от солариум. А, да не забравя - прилично облекло, а не псевдо такова, показващо всичко, което не би трябвало така агресивно да е извадено на показ.

Една дреха трябва да стои добре, да подчертава фигурата, да е изработена от качествени материали, а и не на последно място - да е подходяща за средата, за събитието, за фигурата на обляклата я. Колата, каврталът, бижутата също могат да покажат статут. Но ми е направило впечатление, че най-богатите хора на света са облечени в качествени дрехи, но никъде не се виждат помпозни етикети, щампи и от сорта, показващи марка. най-много съвсем мъничък акцент. Ако нещо съм разбрала е, че появят ли се крещящите марки на дрехите, то този човек или парадира и е парвеню или няма и иска да го помислят за голямата работа.

Социалните мрежи - ако се поогледа човек, всички успешни, почиват в екзотични курорти, уикенди в Дубай, Диснилед, Малдиви, Доминикана. Ама ако отоврим тук темата за търсещи работа - еми всички се оплакват, че заплатите - ниски. Как става тая работа - не знам.

# 26
Според мен простее всеки, който показва заведения, хотели, чинии, козметики, обувки, чанти и т.н.

# 27
  • Най-красивата страна
Високият стандарт включва жилище в добър квартал,ваканционно жилище,надеждна кола,добро училище за децата,добро образование,собствен бизнес или престижна работа ,тоест постоянен източник на добри доходи...Само с парцалки и парфюмчета не става.

Лукс-имения,яхта,частен самолет,бизнес-например офиси по света и осигуряване на много работни места...образование-скъпи швейцарски колежи за децата например...
В лукс живеят милионерите.

А у нас в малките населени места е лукс да си облечен в ,,официален анцунг,,Адидас.,,Аз тоя израз го чух в едно голямо планинско село..и естествено да си с последен модел телефон на изплащане... детето да е с пуловерче ,,Гес,, ....
Смешното е ,че там всички се познават и всеки знае всичко за другия,който се прави на богаташ..
Преди време имаше такава тема тук във форума.

В големия град има някаква анонимност.
Но може да видите всичко.
Но и тук оглеждат с какво си облечен,каква кола караш...
Има хора,които живеят на кредит,защото си профукват заплатата за вещи,които не са им джоба..

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 19:45 от Veronikaaa

# 28
Понякога се чудя какво е по-правилното - да спестявашн и да имаш буфер, като ти се вдигне дохода, да не вдигаш много стандарта или да си угаждаш, дори всичко да ти е изплащане.
Някак си вторите ми изглеждат по-щастливи.
Къде е границата между разумното и един живот се живее...

# 29
  • Най-красивата страна
Номерът е да имаш постоянен сигурен доход и да живееш според чергата си.
Да си угаждаш -да.Но не и да останеш после без стотинка.
Не е хубаво само дългове да имаш.
Защото всичко се случва в тоя живот.

Общи условия

Активация на акаунт