Фалшив лукс - марки, продукти и хора, които само изглеждат скъпи

• 14 459
  • 240
  •   1
Отговори
# 180
Купуването на лизинг не е задължително признак на изхвърляне, напротив - може да показва добро управление на паричните потоци. Както и ползването на кредитна карта.

Качествени слънчеви очила без лога и крещящи рамки са Vuarnet например.

# 181
И Mykita. И моделите са много леки.

# 182
Купуването на лизинг не е задължително признак на изхвърляне, напротив - може да показва добро управление на паричните потоци. Както и ползването на кредитна карта.

Качествени слънчеви очила без лога и крещящи рамки са Vuarnet например.

Аз само коли на лизинг зная да се продават, но аз също си купих телефон, часовник и съответните им зареждащи устройства на изплащане. Имам възможност да ги платя наведнъж, но не виждам защо да хо правя, когато имам възможност да ги изплащам 12 месеца с 0% лихва. Всъщност, вече ги изплатих и изобщо не усетих….

# 183
Това не е фалшив лукс. ММ също беше вземал няколко пъти уреди на изплащане без лихва. Хем не ги усеща кога ги плаща, хем някакъв кредитен рейтинг си прави ( не съм сигурна, че така се казва)

# 184
Това не е фалшив лукс. ММ също беше вземал няколко пъти уреди на изплащане без лихва. Хем не ги усеща кога ги плаща, хем някакъв кредитен рейтинг си прави ( не съм сигурна, че така се казва)
Точно така се казва, да.
Когато дъщеря ми си взе първата кредитна карта от банката я посъветваха да си плаща редовно с нея някоя месечна такса, примерно интернет или ток, за да си изгради кредитен рейтинг. Без него не можеш си купи нито кола, нито къща.
Но това е малко извън темата.
По темата, аз имам айфон, айпад и тн от близо 20 години (от 2008 да съм по-точна). Мъжът ми е със Самсунг. Никой от двамата не харесва другата марка.
За дрехи и обувки - аз си имам любими марки, които не са всеизвестни, нито висша мода, но са идеални за мен.

Имам и някои по-хай нещица, но тъй като давам предимство на удобството, предпочитам да ми пасне на стила на живот по-скоро и затова избирам качествено, обикновено от естествени материи, добре ушито, независимо че не е Диор или Прада.

Виж, очилата ми са маркови, но рамките не са супер скъпи, плюс това имам застраховка, която покрива поне половината сума, затова си позволявам по-луксозни.

# 185
Скоро си купих малко по-скъпи слънчеви очила. Да видим колко ще изкарат. Преди доста години забелязах, че когато си купя слънчеви очила над определена сума, почти веднага ги губя или чупя ...
Надявам се инфлацията да си каже думата и тези да оцелеят по-дълго. Simple Smile
За дрехите - не обръщам много внимание на марките като "престиж", но си имам предпочитани защото на някои кройките и като общо стилът повече ми подхождат. Според мен.
Най-вече купувам това което ми е удобно и практично. Пак според мен.

Дост от по-високият клас дрехи и аксесоари не са широко известни марки и трябва да ги познаваш за да знаеш за какво става дума, но качеството си личи, дори и марката да не е от най-рекламираните.

Имам много ефектно италианско манто, не е евтино, но не е и много скъпо, взех го по средата на сезона, 40% оф, иначе нямаше , обаче изглежда ... много супер ... дупер.
Имам и едно зимно яке, струва 5 пъти повече ( и си струва парите отвсякъде) - на нищо особено не прилича, практична парка.
Ако човек не знае за какво става въпрос винаги ще допусне, че мантото е много по-скъпо.

# 186
Аз също обичам хубави слънчеви очила и в течение на годините съм си купувала маркови и скъпи, които са ми харесвали, имам малка колекция. Обаче най-ползваните ми са едни стари очила, които стоят до мен в колата, за да мога да ги нахлузя в момента, в който блесне слънцето. Все се надявам, че в колата не ме виждат с какви очила съм, но тези са ми най-леки и най-лесно се слагат.

# 187
  • Пловдив
Имам много ефектно италианско манто, не е евтино, но не е и много скъпо, взех го по средата на сезона, 40% оф, иначе нямаше , обаче изглежда ... много супер ... дупер.
Имам и едно зимно яке, струва 5 пъти повече ( и си струва парите отвсякъде) - на нищо особено не прилича, практична парка.
Ако човек не знае за какво става въпрос винаги ще допусне, че мантото е много по-скъпо.
Ама това е друго. Тия специални тъкани струват доста пари. Скиорското ми яке е около 5 пъти по-скъпо от градското ми яке.

# 188
Обикновено хората, които парадират с нещо, нямат възможност за него, а са го взели с необясними лишения. Хора, които могат да си позволят даден стандарт, не парадират с нищо, защото това за тях е нормално.
Познавам хора, които си купуват айфони на лизинг и търпят лишения, за да плащат вноските. Познавам и такива, които се хвърлят на скъпи автомобили, които, за да ги изплатят, трябва да гладуват. Това са хората с парадирането.
Аз, например, веднъж не съм се сетила да си размятам телефона и да кажа колко пари съм дала, за да си го купя. Не вярвам и някоя от вас да го е правила.

Не съм се изказала по отношение на лизинга цялостно, а по отношение на друго. Simple Smile

# 189
  • Mediterraneo
На изплащане купувам всичко, което има опция за това. Напоследък с Пейпал, директно при тях си разсрочвам плащанията на 3 вноски. Вместо да гръмна 650 евро на куп за матрак и гардероб, плащам 3 месеца по съответната вноска, без цент оскъпяване. Защо да не се възползвам, въпреки че имам възможност да ги платя веднага.

# 190
  • София
Аз също. В брой купувам само дребни неща и храна.
Пари в банка и в буркан не държа. Много по-изгодно е да взимаш неща на изплащане, а парите ти да са в активи като акции, ценни книжа, злато или имоти.

# 191
Давам прост пример- наскоро пътувах с кола близо 13 чАса, от 6 сутринта, до 9 вечерта- светлата част на деня. През цялото време бях със сл. очила. Когато вечерта ги свалих от носа си, нямах никакви отпечатъци от рамката, да не говорим, че и през деня не я усещах въобще върху лицето си.
Коя е марката?
Аз имам едни Хюго, след 2 години носене в ротация с други и обгрижване, се счупиха едни пластини, които не могат да се оправят, трябва да се поръча цяла част, а колко ще струва така и не ми отговориха от оптиката, много несериозно отношение. Имам по-евтини рамки, които не са мръднали 6 години.

# 192
Лято, MiuMiu е марката, ето тези.
Скрит текст:

Имах същия чифт, закупен преди повече от 10 години. След безмилостна експлоатация във времето, пролетта рамката се счупи точно на мястото, където са винтовете към стъклата. Непоправимо. От наистина любимите чифтове очила ми бяха, сериозно обмислях дали да не запоя (заваря?) рамката, пък било то и с цената да не ги прибирам в калъф, нещо, което принципно религиозно правя. Сетих се да потърся модела в ибей и имах огромен късмет да ги намеря.
Та стига да знаеш модела, пробвай и ти из разни сайтове. Успех. Hug

# 193
На мен идеята ми беше, че уж скъпи, почти 400 лева, пък не са толкова качествени и здрави, както едни на 98. Останах леко разочарована.

# 194
  • София
Случвало се е съвсем целенасочено да си поръчам марково менте от Алиекспрес, защото ми е харесало на визия. Все пак там в известните марки работят и дизайнери.
При мен пък се случи обратното - хвана ми окото една рокля, обаче се оказа Шейн и реших, че не си заслужава исканата цена.
П.П. Снощи я открих в Шейн, много търсих без резултат, а снощи....случайно. Ами права съм била

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 12:33 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт