До астрала и обратно или... какво има "отвъд" - 3

• 21 394
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • Мадрид / София
И всичките са без душа? Не вярвам. Бях казала по-нагоре, че емпатията е свързана с дял от мозъка. Когато тъканта на мозъка на този дял е по-тънка, човек не може да изпитва състрадание към останалите. Това от лекар го знам. Това как да се приложи към липсата на душа?
Някои могат да нямат, но всички ли?

# 601
Ами да, няма как да знаем всички или само някои.

# 602
Мозъкът е нашият филтър за света. Каквото и да преживяваме през всичките си сетива се обработва от мозъка чрез електроимпулси. Така че, ако някой е някакъв търсим проблемът там. И той винаги е там. За мен няма човек, роден на Земята, да е без душа.

# 603
Мозъкът е нашият филтър за света. Каквото и да преживяваме през всичките си сетива се обработва от мозъка чрез електроимпулси. Така че, ако някой е някакъв търсим проблемът там. И той винаги е там. За мен няма човек, роден на Земята, да е без душа.
В старата теософска литература се среща идеята, че съществуват хора, които са родени без индивидуална душа. Те могат да изглеждат и функционират като всички останали и дори самите те да не осъзнават духовната си особеност. Теософията разграничава подобни случаи от така наречените „бездушни хора“, при които връзката с висшия духовен принцип е била прекъсната впоследствие. При Блаватска също се среща понятието “soulless men and women”, но значението му не винаги е идентично с „роден без душа“.

# 604
Всъщност в Ерата на водолея виждаме размиването на половете. Мъже стават жени, жени пък са мъже. Други не се определят като той или тя , а като нещо съвсем друго, някаква информация излиза за повече от 1 пол... все неща, свързани с водолея. Grinning ум да ти зайде
Предстоят и още неща предполагам

За измеренията - първото е съществуване на атоми, минерали, кристали. Второто - животински и растителен свят, предполагам тук са и хората, но с първобитното мислене, няма логическо все още. Третото - материалното, където все още са много хора. Четвъртото  - усещаме по различен начин времето. Една съфорумка назад писа как вижда времето - понеделник, вторник как идват... Много интересна тема за мен лично и бих искала да прочета още..
Аз усещам едно забързване на времето, много неща се случват за кратък период. Петото измерение е време-пространство, в което хората ще усещат невидимото, ще засилят интуицията си, един вид ще се обърнат към духовното.. Обаче сега се получава един дисонанс, защото едни хора са още в 3, други са в 4, най-напредналите са в 5 измерение. Поне така си разсъждавам

Sophie Zeta, благодаря за снимките! Много интересно изглежда! Това индиго аура ли е? Как обясняват аура пауъра? 40% гледам, че пише

Последна редакция: нд, 23 авг 2026, 11:24 от Jupiter sea

# 605
  • Мадрид / София
За измеренията не си много точна.
Първото е точката. 1D няма ни дължина, няма нищо.
Второто е права линия 2D линейно появява се дължина, но е равно без обем.
Третото е нашето 3D, където са всички обемни материални същества, включително канъни/минерали, растения, животни, хора.
Четвъртото е Време/Пространството
Петото е духовното, където телепатията навлиза като елемент.
Има още и други до към 11-12 измерения според по-запознатите.
Обаче душите на миналите оттатък не мога да определя дали са в измерение, повече ми прилича на план.
Другото което знам е, че по-горните измерения съдържат в себе си по-долните. И не са ясно разграничени, а една душа може да преминава от едното в другото. Единствено от по- нисшите не могат да преминават в по-горни (не са готови за такъв преход).

# 606
А тези без душа ( да кажем себе си квалифицирам в тази сфера), защото ме интересува предимно материалното и днешния ден, но се старая да не правя нищо лошо на никой, не се прераждаме, така ли?

# 607
То си личи простотията в кого е🤣🤣🤣🤣🤣🤣... Интересен и забавен е начинът,по който те изкарвам извън нерви..   Защо ли?, 🤣🤣🤣🤣🤣
Пледираш за добър тон, а си позволяваш да се обръщаш към мен по този начин. За коя се имаш, за Бога🤣🤣🤣🤣🤣

# 608
То си личи простотията в кого е🤣🤣🤣🤣🤣🤣... Интересен и забавен е начинът,по който те изкарвам извън нерви..   Защо ли?, 🤣🤣🤣🤣🤣
Пледираш за добър тон, а си позволяваш да се обръщаш към мен по този начин. За коя се имаш, за Бога🤣🤣🤣🤣🤣
Олеле, колко емотикони, припадам. Не се крий зад тях Демоне.
Да, личи си в кой е простотията.
Аз никъде не те обиждам дори в последния си пост, но ти си позволяваш отново наклони да даваш, да обиждаш не само мен, но и други хора, само защото обсъждаме неща, които не ти допадат.
Показва какво ниско ниво си. Даже и нарцисизъм виждам Wink
Доста смешно пак се опитваш да ми вмениш твоите постъпки. ОМГ.
И не, споко мила, не ме изкарваш извън нерви.
Просто съм от хора, които рядко мълчат.
Даже подозирам, че и нямаш никакъв опит, измисляш си някакви неща.
Тона ми е спрямо твоя тон. Твоето ниво.
Ако повишиш нивото, може и да го променя.
Най-елементарното нещо, което можеше да направиш е да се извиниш. Но и на това не си способна.
Ако беше всъщност тази за която се представяш, щеше да го направиш.
Абе елементарна култура ти липсва.

# 609
Престани да изпростяваш.... Никога не съм обиждала никой тук, нито теб, нито съм имала надменно отношение.... Странно ми е защо реагираш толкова остро, за неща, които не те засягат, не се обръщат към теб и така.... Под "изплискахте легена" имах предвид, че превъртяхте темата от нещо , което е било в това да се коментира кой в какво вярва и кой лъже.... Ама според КОГО лъже? И той критерий ли е сам по себе си за нещо? Всеки си чете и приема онова, което резонира с него... Ако не, продължава... Не обижда другите, нито опровергава, само защото няма тази опитност на този етап.. ..
Относно моята такава😉😁, внимавай какво си пожелаваш.... Нали знаеш, че "демоните" никога не лъжат🤣🤣🤣🤣
Всъщност, знаеш ли значението на думата Демон и от къде произлиза? 🤔😉 Най-вероятно не😁.. 

Yellow flower, не мисля че щеше да си в тази тема, ако нямаш душа.. Винаги слушай сърцето си когато трябва да отделиш истината от лъжата ... Мисля, че достатъчно нагледно получаваме отговор що е то Органичен Портал.....

# 610
Престани ти да изпростяваш.
Израза изплисквате легена знаеш ли какво значи?
Явно не знаеш. Ами прочети. Ползвай гугъл за значението му.
И да, обидно е. Показва ти нивото.

# 611
Аз това да си без душа, не го разбирам като нещо лошо, ако не правиш нищо лошо на никой. За мен тези с душа са някакви супер чувствителни, раними,страдат, не умеят да се борят в живота, пасивни и нищо не постигащи, просто съществуват, за да страдат и директно или индиректно да тровят живота на други, които искат да се забавляват и да се радват на материалното, като ги обвиняват в безчувственост и егоизъм. Поне аз така го разбирам, но може и да греша.
В темата съм,защото ми е супер интересно това, което споделяте, но не съм възвишена или много морална или нещо друго.

# 612
Ами не, не мисля, че са такива хората с душа.... Но пък имам доста в обкръжението си Органични портали😁, които наистина саботират всеки порив на някой за пробуждане извън света, който е зрим за повечето хора.... Както и да е... Аз да попитам , има ли някой , който е преживял астрална проекция, преживяване извън тялото или осъзнат сън?

# 613
Angela61, тези, които описваш, ги знам като измерения според математиката и физиката. Ама си мислех, че измеренията според езотериката, са другите, които съм описала аз. Интересно е много за мен. Като имам време ще се поразровя, ама там е проблемът, че не знам къде точно да търся и на кой източник да се доверя. Някак вътрешбо чувствам кое как е горе-долу, ама за да стигнеш до правилното, инвестираш доста свое време... Grinning

П.с. И аз не мисля, че са само такива хората с душа. Има и "материални" хора с душа. Мисля, че има стари души и млади души.

А какво означават тези неща , за които пита Демон, трябва първо да се запозная със значението им Grinning

Последна редакция: нд, 23 авг 2026, 14:09 от Jupiter sea

# 614
  • Мадрид / София
Нека определим кои са много чувствителните натури. 20% от населението е високо чувствително. Това не ги прави страдащи хора. Страданието е опция, не е задължително и всеки сам избира дали да страда или не. Другояче стои въпроса с болката, тя е неизбежна.
Та високочувствителните натури могат да бъдат хора, справящи се отлично с трудностите и силни духом. Страдащите натури имат намалена вяра в себе си, а това няма общо с чувствителността.

Jupiter sea,  това, което се отнася за душите  са планове. Трудно ми е да го опиша точно как го усещам. Като две огледални пространства разделени с прозрачна преграда, която може да се премине в дадено състояние. Най-често в сън, но може и на яве. Обаче когато сме будни, толкова сме разсеяни, че много трудно долавяме този друг план. Разговаря се телепатично.
Yelow,  щом искаш да научиш повече, в някой момент ще ти се даде. Ще ти се даде под форма, която би разбрала най-добре. Само търпение и не спирай да търсиш това, което ти е интересно.

Последна редакция: нд, 23 авг 2026, 14:25 от Angela61

Общи условия

Активация на акаунт