До астрала и обратно или... какво има "отвъд" - 3

• 20 772
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
  • Мадрид / София

Това е според ЧатGPS. Ама то няма кой знае какви данни.
Май и аз като богомилите вярвам в тези неща 😂 Според църквата сме еретици 🙈😄

# 706
Тук има доста интересно статия за Богомилите
https://m.parallelreality-bg.com/publication/za-mitichniya-obraz … imvola-na-kucheto

Между другото, каквато и Истина да търсите, добре е да го правите в старите книги,  а не в мрежата, по простата причина, че там информацията е манипулирана.....

# 707
Така е. За това търся книги за богомилите, но не намирам с аудио.

# 708
Не са били удобни богомолите на някои съм чела.
Но съм чела и че целия ни народ е наказан заради гоненията срещу богомолите и заради това сме паднали под турско робство.

# 709
Ами, има хора които са посветили живота си в систематизиране и ровене в древни текстове по най-различни теми, една от тях е Богомилите... Като представят информацията, която се припокрива на доста места, а не лична гледна точка или вярвания... Разбира се, ние нямаме достъп по тези писания и можем да черпим инфо от тези хора пак чрез Интернет, НО... AI не е подходящият източник за това.... Както е казано: Когато ученикът е готов -Учителят идва..
Тя и Библията е изманипулирана и неправилно предадена(за всяване на страх и контрол, естествено). Затова има разлика дали един човек е вярващ или религиозен-не е едно и също.

# 710
  • Варна
Да и аз така. Вярвам в Бог, но не вярвам на църквата.
Два месеца след като почина мъжа ми и леля ми си отиде. Съответно отидох на погребението, но взех цветя и за мъжа ми. Когато дойде моя ред да се сбогувам с леля, оставих цветята за нея и с другите се запътих към гроба на мъжа ми. Тогава попа ме скастри и ми каза, че не се ходило на друг гроб след погребение. Казах му, че никой не може да ми казва кога ще ходя на гроба на мъжа ми. Отидох и при него.

Всеки път, когато ви чета после сънувам. Приятел на сегашния ми мъж  се смееха и забавляваха с починалия ми мъж. Много странно.

# 711
Ами не е странно, защото всички хора в обкръжението ни сега, в това проявление сме свързани ... По един или друг начин. Всъщност не знаем тук и сега кой стои зад личността "там" 😀

# 712
И аз съм вярваща, не съм религиозна.
Отвратена съм от църквите, поповете. И от лични неща, които са ми се случили, но и от всичко, което правят тия.
Миналата седмица на Витоша две жени ме агитираха да им ходя в църквата, дадоха ми брошурка да се моля, да се покайвам, че всичко ще ми се оправи. След смъррта нямало нищо, после имало съд.
Горките и те не знаеха има ли нещо, няма ли или ще ни съдят като умрем.
Първо викат след смъртта всичко приключва. Аз викам - ми няма драма, то като не съществувам пак няма проблем. После викат, че ни било така, ще ме съдили, била съм грешна. Апокалипсиса идел, да съм се покаела, да съм чела Евангелието.
А като им казах, че Библията е измислица, леко полудяха и почнаха едни глупости да приказват, което нищо не ми доказа, ама явно на тях достоверно им звучало.
Накрая прекратих, че ми досадиха.

# 713
alessaray, и аз съм така по време на масаж, направо изпадам в друг свят. При предишният ми масажист по лице като лежах и гледах в теракотените плочки които бяха шарени и виждах картини, сюжети.......от различни сцени. Това ми се случава и като гледам небето, кратини и други неща, но винаги съм го отдавала на зрителна илюзия, развинтено въображение.

Аз също усещам времето, че много бързо минава, свива се, както и много хора около мен. В миналата тема го обсъдихме имаше доста инетресни изказвания.

Нещо което ме притеснава е, че нямам почти никакви спомени от миналото.......в момента съм на 49 години. Не е да не съм живяла. Спомням си неща които с времето съм разказвала и повтаряла и до там. Помня като млада майка гледах си децата и казвах, ето тази сцена, този кадър от това което вижам искам да го запомяна до карая на живота си, да ама не!

Alexchetu, за убежденията исках да споделя и аз. Винаги когато пускам тото (може би съм го рпавила около 5 пъти в живота) вярвам много силно, че ще спечеля. Толкова ми е силна вярата, че се чудя от къде я имам в такава сила хъхъхъ, но никога не печеля, никога!

# 714
Пеа, аз също нямам много спомени, даже имам едни тегави години, дето са ми бяло петно, как са минали. Според мен мозъкът ми съзнателно е забравил всичко, защото не искам да се връщам пак там. Минало заминало,

Последна редакция: вт, 25 авг 2026, 17:14 от Yellow flower 12

# 715
За богомилите мога да се разровя да видя какво пише в лекциите...но информацията е основно като ерес на християнската религия. "Беседа против богомилите" на Презвитвл Кузма се учи все още в училище май...
От езотерична гледна точка богомилите са достигали до знанието. Разделяли се на съвършени (на които се пращало знанието), пишещи (които записвали това, което съвършените изричали) и разпространители.

Политеистичните религиите в света произлизат от едно древно писание, монотеистичните (например християнството) се приемат и създават, за да държат масата единна, поклонена и послушна. Че като народа вярва в различни неща, има голяма вероятност властта да бъде изгубена. Римският император Константин Велики приема християнската религия след като империята е управлявана като тетрархия,т.е.била е разделена на 4. Той мести столицата във Византион (Константинопол). Борис като приема християнството, също мести столицата в Преслав. Това никак не е случайно действие...

Прави сте, че Библията не е предадена така, както е била в оригинал. Но това е така пак с цел да се манипулира народа.
the_demon, благодаря за линка!. Интересно ми беше да прочета думите на Дънов за Сириус и Асирия. Между другото защо според вас има куче при Мадарския конник? Много съвпадения за кучешките глави. А в Египет...имам много да пиша по темата, ама друг път.

И от тук надолу моите представи за нещата защо са така - ако ние наистина имаме божествената частица и развиваме сензитивността си, ще съществуваме във високата вибрация и няма да стопира нищо нашето развитие нагоре. Обаче това черната ложа не иска да се случи, защото те обичат материалното, не искат да пуснат властта и това е така от хилядолетия насам. Те се страхуват от високата вибрация, опитват се всячески да държат хората в ниската - чрез всяване на страх, чрез религиите през вековете , по-точно, че ще отидеш в Ада. Инквизицията защо съществува според вас?  В днешнл време неслучайно новините по телевизиите са все негативни. Така се промиват мозъци и така хората се държат в ниската вибрация. Но Земята вдига вибрацията си и буквално казва на всичко живо: " Ти или вдигаш вибрацията и продължаваш да живееш тук, или си пътник."
Буквално клетката вътре ще се разболява от високата вибрация на Земята и според мен трябва да се синхронизираме с нея, за да продължим.
А тези от тъмната ложа са нисковибрационни и те знаят, че времето им тук свършва. Да видим какво ще последва...

Последна редакция: вт, 25 авг 2026, 12:44 от Jupiter sea

# 716

Alexchetu, за убежденията исках да споделя и аз. Винаги когато пускам тото (може би съм го рпавила около 5 пъти в живота) вярвам много силно, че ще спечеля. Толкова ми е силна вярата, че се чудя от къде я имам в такава сила хъхъхъ, но никога не печеля, никога!

При мен е надежда.
Преди години се разминах с 20 бона. Бяха много пари тогава. То и сега де, но тогава още повече бяха.
Та пусках едни и същи числа на 6/49 и един ден реших от нищото същите числа на 6/42 да сложа.
Ами дявола ме накарал. Пет числа от моите, но на 6/49.
И смятам, че не ми е писано.
Но чат пат някой фиш пускам или някой талон трия.

И как се вдига вибрацията според вас?

Някъде четох, че тъмните сили ще се опитат също да си вдигнат вибрацията.
Ама предвид, че са тъмни как ще го измислят не знам.
Не помня къде го четох.

# 717
alessaray, и аз съм така по време на масаж, направо изпадам в друг свят. При предишният ми масажист по лице като лежах и гледах в теракотените плочки които бяха шарени и виждах картини, сюжети.......от различни сцени. Това ми се случава и като гледам небето, кратини и други неща, но винаги съм го отдавала на зрителна илюзия, развинтено въображение.

Сбъдвало ли се е нещо от видяното? Или пък виждала ли си нещо от миналото?

# 718
  • Мадрид / София
Инквизицията е била силата, ръководеща държавата (Испания). Политическа сила. И това стремеж към духовното изобщо не е стояло на ред.

# 719
Инквизицията е била силата, ръководеща държавата (Испания). Политическа сила. И това стремеж към духовното изобщо не е стояло на ред.

Точно така. Инквизицията отново е  част  от тъмната ложа. Не са искали хората да се извисяват и да им отнемат контрола над Земята.

П.с. дописвам

Елора, в ниската вибрация сме, когато изпитваме страх, тревога, в депресия сме.
Във високата вибрация сме, когато изпитваме любов, радост, благодарност.

Ето от интернет 

Последна редакция: вт, 25 авг 2026, 12:21 от Jupiter sea

Общи условия

Активация на акаунт