Отговори
# 270
  • Варна
аааууууу боже тотално забравих за декларациите  ooooh!
майкоооо аз още не съм си сменила Личната картааа, нито съм оправила документите за наследници на брат мииии, а имах цял месец ... как сега да подам декларация ?!?! doh

# 271
добро утро само да почерпя че днес правим 6 месеца от сватбата за наше здраве!!!
честито на месечинките!!!

# 272
  • СОФИЯ
Добро утро! Честито на празнуващите днес!!!
    Много съжалявам,че не можах да дойда на срещата, в последния момент се оказа,че трябва да ходим с метрото,но аз не бях подготвен. Е поразсърдих се малко......
 Всички сте много готини....    Скоро ще има друга  нали?
 Моля ви,обяснете ми за тези декларации,за тази година ли се пускат или за предходната?

# 273
Здравейте момичета !
Честито на празнавущите  bouquet
Вън пече вече, та се стягаме за надалече.....уфф, все се опитвам нови маршрути да измислям, че скучно иначе....
За захранването - аз се консултирах с моята педиатърка за това, и тъй като сме едни от най едрите бебета / както стана ясно  Wink/ реших да почна леко с пюренцата с тенденция да заместя поне едно от  АМ храненията  с тях. Много ни помпа това мляко, пък и сме си лакоми......!
poli jekova, и аз с почуда разбрах, че моркова запичал - ама на : първите 2 пъти се одрискахме ние....
Може би е от новата храна. Аз почнах със зеленчук, да не се свиква със сладкото, но така или иначе и моркова и тиквата са сладки...Вчера пак питах едно майче с опит по въпроса и мисля да правя така: ще давам около седмица само морков, като увеличавам всеки ден по малко дозата. После почиваме няколко дни и съм приготвила  чиста ябълка и чиста тикава.
liletka, a ти дава ли първо самостоятелно ябълка и морков, преди да почнеш с микса 50/50 ?
И ако не как  прие детето комбинацията....newsm78
Софиянки, дайте идея за добре зареден магазин за пюрета , където да имат и Gerber.
Aз почнах с тях - взех едно от Билла, Жижо го хареса - пък сега гледам асортимента им и зареждането никакви ги няма- сигурно ги спират.
vidri4ka, вчера щях да ти звъня че бяхме с количката из ваште квартали, ама се оказа, че съм забравила телефона си у дома Mr. Green
Хайде приятни разходки на всички !
P.S. Sara , честито и пусни някое упдейтвано фото на момата да я видим колко е пораснала Grinning

# 274
Добрютро,

за декларациите - последно ще приемат в понеделник, може и по пощата да се пратят. Трябва ви:

- Служебна бележка от работодателя за внесен данък през 2006 г. по трудов договор (и от другаде, ако имате други доходи).
 - Годишна данъчна декларация по чл.41, ал.1 от ЗОДФЛ за 2006 г.  (www.nap.bg)
 - Декларация за ползване на данъчно облекчение за деца по чл.29а, ал.7 от ЗОДФЛ (www.nap.bg)
Ако ползвате някакви други облекчения (дарения, застраховки - там не знам какво се прилага).

Смятате, попълвате и подавате - на сайта на НАП има и указания. Има смисъл да се подаде ако годишния ви облагаем доход е над необлагамия за 2006 г. (над 2160 лв) и са ви внесли все пак някакъв данък през годината.

Чао и приятни разходки!  Hug

# 275

liletka, a ти дава ли първо самостоятелно ябълка и морков, преди да почнеш с микса 50/50 ?
И ако не как  прие детето комбинацията....newsm78
Само ябълка давах,но само морков не -за да не го запече.Но веднъж направих комбинацията 80/20,като преобладаваше моркова и нямаше проблеми.

# 276
  • София
лелееееееееееееее, мами!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Banghead
как ме е яд, че съм изтървала срещата. днес наваксах с четенето на темичката. всички сте чудесни.
надявам се скоро пак да има такава среща, че и ние да дойдем  love001

# 277
Инче, не ми се е случвало, но знам от познати, че действа следното: приспиваш бебето и го слагаш на гърдата да суче в полусън, или кърмене в тъмна стая - банята примерно. Сподели как се справяте после, стискам палци всичко да е наред  Hug
и аз така правя. явно всички сме в тая ситуация....и кърмата ми сякаш намалява, но съм упорита, поне се старая. дано скоро да си засуче както преди!
аз последно пробвах пюретата AM-AM и той много ги хареса!
подробности тук: http://www.bpcniksi.com/
лек ден

Последна редакция: сб, 14 апр 2007, 14:50 от aspasia

# 278
  • Варна
Има смисъл да се подаде ако годишния ви облагаем доход е над необлагамия за 2006 г. (над 2160 лв) и са ви внесли все пак някакъв данък през годината.

аз не работя, получавам наем, и си ги внасям сама, но тази година даже не съм погледнала кочана да видя колко ми е годишния доход  ooooh!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

престраших се да се снимам и аз с малката   Embarassed (игнорирайте кочината)

http://snimka.bg/album.php?album_id=114148&photo=27
http://snimka.bg/album.php?album_id=114148&photo=28
http://snimka.bg/album.php?album_id=114148&photo=29

Последна редакция: сб, 14 апр 2007, 14:48 от Virginity

# 279
Днес от хубавото временце време не ми остана да попиша!  Вержи, много добре изглеждаш, мила! А на кочината аз отдавна съм спряла да обръщам внимание.  Щом и мъжото преди малко ми каза същото, след като му се оплаках, че имам да пера, да чистя и т.н.  Пък той си взе въдичките и отиде да си лови рибка.  Дано поне донесе нещо!
А данъчната декларация вчера и аз успях да я пусна по пощата Grinning Много съм доволна. Добре, че е мама де, тя всъщност много ми помогна за целта.
Честити 4 месеца на бебе Теодор на мама kara, бебе Ивайла на мама kriss`, бебе Калина на мама elielibg, бебе Нели на мама Verolina, бебе Братан на мама bela, бебе Карина на мама pepadg!

# 280
Честито ни от мен на малките черимесечковци,честито и на милите им мами!  bouquet
Днес за първи път му дадох купено пюре.От кайсия.Влизам днес в аптеката и гледам един куп пюрета с месо,риба и какво ли още не за започване от 4-и месец,направо се изумих,може ли да се дава месо от 4-ят месец?!
За запек аз давах вода от овесени ядки,т.е водичката от отварата,от неговият 10 ден.Прилагам този метод по съвет на БГ педиатърка.Колежка на майка ми от родилно.Тук казват че не трябва да се дава ,защото детето може да не понася глутена в овесените ядки.При нас нямаше проблем,при приятелката ми ,която след непрекъснат запек на бебето и реши и та да пробва магическата отвара също проработи ефикасно и не даде проблем.

# 281
amymommy на коя фирма са пюренцата?защото и аз си мислех,че месните се дават чак след 6мес newsm78

# 282
Здравейте мами!
liletka, скоро избирах пюрета на HiPP и ми направи впечатление, че има доста месни пюрета от 4 месец, та дори и аз се замислих по въпроса, кога се почва с месото!
Честито на празнуващите днес!  smile3525

# 283
Днес имам чувството че съм единствения човек на планетата. Още не мога да свикна с това че в неделя в 8 30 сме будни от почти три часа, а в десет даже манжорното е готово. Много сте сладки пред НДК голяма аткракция е било . Шрю и Даниела да кажат по нещо ако обичат. Понтес, ти какво имаше да ни разправяш....

# 284
detelini, казах преди няколко дни, ето виж Simple Smile

detelini, няма ми музата......разбирай мързи ме да пиша  Wink
Алекс е почти като вампир  Joy никнат му 2 зъбчета - долните кучешки.
Успяхме пак да го разболеем, прихвана от баща си вирус  Confused
Дърпа си яката палеца и вие от кеф. Почти винаги е с ръкавици, но и през тях успява да ти си натика палеца в устата.
Иначе една и съща...яде, спи, сере, плаче, смее се, прави коремни преси......до 14h е с мен, след това с майка ми.
Еи такива бебешки работи все.....като при вас  Laughing

Ама ти си блейка  Joy
Алекс и Иво нанкат сладко-сладко, аз аз вършея из нас. Уфффф, колко работа имам  ooooh!

Даниела направо я отпиши, няма да се обади  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт