Подобрява ли се качеството на туристическите услуги в България?

• 4 740
  • 163
  •   1
Отговори
# 90
Сега си обиколила света и се спираш на родното моренце!
Ако беше така нямаше да стъпиш повече на нашето. И хем темета е за качеството на услугите, за които си призна, че са зле, хем се продължава да се пишат небивалици.

Гледам се говори за Северна Гърция основно, където гърци няма вече. Повечето кръчми се държат от балканци и цените са над средните за Гърция.

Относно простотия при българите тя е издигната в култ. Само ще припомня, че в ч нация по която да не се плюе от редовия българин, гърци, турци, италианци, франсета и т.н. За всички си има обидна дума и с гордост се плюе колко са зле всички.
Света не съм обиколиЛ. Не съм казвал такова нещо, казах, че пътувам доста.
И да, точно за това се спирам на родното моренце. Знам, че плаж в Малта няма, в Хърватия са камъни и бетон, в Италия е изключителна мърсотия. Попътувай малко и ще видиш, че хич не е зле нашето. Simple Smile Пясъчни плажове като нашите рядко се виждат в Европа.
Услугите в Париж и Рим са отвратителни, но хората не спират да ходят, нали така?

"Кога ще стигнем Гърция",  "Сърбите са много по-добре от нас", "Румънците ни минаха отдавна" едни и също глупости от както се помня. Наскоро няколко чичковци написаха, че българите бършели задници в Гърция и ходели да работят.....нещо което не се случва от  20 години..защото Гърция днес е бедна държава с 9% безработица и ниски заплати.

# 91
Между всяка зона с чадъри на Слънчев бряг има голяма свободна зона. 50/50 е разпределението. Изобщо реалността не е като на тази снимка. Възможно е да е стара - нямам идея. Но не е изобщо вярна. Поне последните 3-4 години не е така.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 19:34 от Bеа_2022

# 92
Маями във Флорида е същото "презастрояване" като на Слънчака,но никой досега не казал лоша дума за Маями. Знам за американци,които за първи път са отишли в Маями и са безкрайно изненадани,че в тяхната страна има такъв прекрасен курорт...

Всеки с предпочитанията си. Щом има навалица явно на много хора им харесва. Но аз искам друго и не виждам защо ме убеждават да се вра в навалицата.

# 93
Стана прекалено, намеси 20 неща и стана словесна салата
Сега пък не си пътувал/а много, но пък ме пращаш мен да пътувам..да не ме познаваш и знаеш какво съм виждал?

България  на три морета, всички да пасат трева.

# 94
Ъгъл или не, виж колко хора има в морето като ги преброиш.  Ето и една рекламна снимка, кажи ми какво виждаш? Аз виждам тотално окупиран от чадъри плаж (с нагъсто набити чадъри) и на заден план много презастрояване.
Иначе е вярно, че и в Гърция има претъпкани плажове, и каменисти плажове, но аз там не ходя. У нас има диви места, но там пък другото го няма. И водата у нас често ми е студена.

Защото не си виждала Римини, Италия

Всъщност  е абсолютен мит, че плажа на Слънчев бряг е препълнен. Това може да е около центъра, но южния плаж е огромен и изключително спокоен...има дори нудитски плаж и дюни. Супер спокойствие и е пълни със семейни хотели. 80% от нещата за Сл. бряг са абсолючен мит..

# 95
Майорка, Крит и Сарденя се срамуват в ъгъла.

# 96
  • Най-красивата страна
За летния вирус.
Много често се хваща от пясъка.Когато се храните направо на хавлията под чадъра.И с немити ръце.
И от водата също.

Има си чисти плажове,но там всичко е скъпо.Писах назад в темата.
Има и съвсем пусти плажове.Без заведения,туристи,шезлонги и чадъри.
Но не препоръчвам да ходите на такива ,ако с вас няма човек,който може да реагира адекватно,ако се давите...

За Гърция-гърците изобщо не се държаха надменно.Напротив-стараеха се хората да ни угодят.
Винаги сме оставали много доволни-хигиената,храната,отношението на персонала в хотелите.

Не сме  мъкнали щайги с домати ,краставици и картофи...

Плажовете са разкошни,ама не навсякъде.
И камъни има и морски таралежи има и комари много...

Евтино?Не,не е по-евтино,ама гърците знаят как да ти вземат парите.Платиш си порцията  и хляба безплатно,минерална вода безплатно,кафе безплатно...
Седнеш да пиеш кафе-вода безплатно,сладки безплатно...
Уж безплатно де...

Турците?
Те нямат равни за гостоприемството.
Посрещане,внимание,обслужване..
Турската кухня е страхотна.

Дъщеря ми поиска пържени картофи.Ама няма в менюто.
Турчинът отиде ,от друго заведение ги донесе.Но не и отказа.

В хотелите 5 звезди е супер.Всичко е на ниво.
Обаче в по-малките градове и по-ниската категория хотели -3,4 звезди ,-хигиената е по-зле отколкото у нас.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 20:27 от Veronikaaa

# 97
Сега си обиколила света и се спираш на родното моренце!
Ако беше така нямаше да стъпиш повече на нашето. И хем темета е за качеството на услугите, за които си призна, че са зле, хем се продължава да се пишат небивалици.

Гледам се говори за Северна Гърция основно, където гърци няма вече. Повечето кръчми се държат от балканци и цените са над средните за Гърция.

Относно простотия при българите тя е издигната в култ. Само ще припомня, че в ч нация по която да не се плюе от редовия българин, гърци, турци, италианци, франсета и т.н. За всички си има обидна дума и с гордост се плюе колко са зле всички.
Света не съм обиколиЛ. Не съм казвал такова нещо, казах, че пътувам доста.
И да, точно за това се спирам на родното моренце. Знам, че плаж в Малта няма, в Хърватия са камъни и бетон, в Италия е изключителна мърсотия. Попътувай малко и ще видиш, че хич не е зле нашето. Simple Smile Пясъчни плажове като нашите рядко се виждат в Европа.
Услугите в Париж и Рим са отвратителни, но хората не спират да ходят, нали така?

"Кога ще стигнем Гърция",  "Сърбите са много по-добре от нас", "Румънците ни минаха отдавна" едни и също глупости от както се помня. Наскоро няколко чичковци написаха, че българите бършели задници в Гърция и ходели да работят.....нещо което не се случва от  20 години..защото Гърция днес е бедна държава с 9% безработица и ниски заплати.
Да сте чували ,че има море и извън Европа ?Grinning

# 98
Повечето българи не ходят на море извън Европа. А и темата е за услугите в България. Ако вземем един период от 20 години да речем, туристическите услуги у нас са се подобрили многократно.

# 99
Повечето българи не ходят на море извън Европа. А и темата е за услугите в България. Ако вземем един период от 20 години да речем, туристическите услуги у нас са се подобрили многократно.
Явно и Вие сте от тези ,които не ходят извън Европа и за това Ви харесва на нашето черноморие.Обяснимо след като не сте видяли наистина какво се казва туристът да е издигнат в култ.

# 100
Явно и Вие сте от тези ,които не ходят извън Европа и за това Ви харесва на нашето черноморие.Обяснимо след като не сте видяли наистина какво се казва туристът да е издигнат в култ.

Вие сигурно в Австралия почивате....Я, се осъзнайте и спрете да говорите глупости.
Разбира се, че за Европа ще говорим, ние живеем в Европа. Да, туриста е издигнат в култ защото Египет, Тунис, Тайланд, Филипини тн са държави от третия свят.  Вече става смешно на какъв иска да се направи Ганчо.

Плажа бил празен - никой не ходел. Плажа бил пълен - било ужас и навалица.
100 лева за стая и 5 евро за обяд - щяло да бъде мизерия. Когато пък е скъпо - щели да ходят в Гърция, че било по-евтино.
Няма угодия и само се търси какво да се плюе!
Не случайно по нашето море се радват на чужденците, българския турист е ужасен, иска да даде 5 лева и да го обслужват като за 500. Прочетете групите за нашите курорти от чужденци, постоянно се възхищават на това което имаме. Не случайно Сл. брях, Албена и Зл.пясъци са пълни немци, англичани и скандидавци, а Ганчо играе гръцки кючек в Керамоти, където освен бг реч, друго няма... Ходете където искате, но не си измисляйте.

# 101
Хайде стига де, с кои чужденци е пълно? С най-долната класа и с пияндурниците.
И не, не искаме евтино. Искаме отношение, а не цените за туристите от чужбина да са по-високи отколкото за нас тук и пак да ни гледат презрително, че сме българи. А в кръчмите плащаме повече от чуждите туристи.

# 102
Хайде стига де, с кои чужденци е пълно? С най-долната класа и с пияндурниците.
И не, не искаме евтино. Искаме отношение, а не цените за туристите от чужбина да са по-високи отколкото за нас тук и пак да ни гледат презрително, че сме българи. А в кръчмите плащаме повече от чуждите туристи.

Вие от коя класа сте? И къде точно ходите? Моля за конкретен отговор!

Винаги ми е смешно как хора на ниско ниво, смятат, че са нещо повече от другите.

# 103
Не съм от безработните, идващи тук с помощите си. Нито от младежите, идващи да се напиват у нас с евтин алкохол.
https://dnes.dir.bg/varna/-23868300

А къде харесвам да ходя съм дала две снимки малко по-напред - дискретен 5* хотел с частен плаж без навалица и не в голяма сграда, а в комплекс от малки къщички. И на разстояние по-малко отколкото до нашето мори, при това по по-добър път отколкото до Варна например.

# 104
Но ако не почивате в България, няма как да знаете как е в момента.

Общи условия

Активация на акаунт