Подобрява ли се качеството на туристическите услуги в България?

• 4 728
  • 163
  •   1
Отговори
# 105
Не съм от безработните, идващи тук с помощите си. Нито от младежите, идващи да се напиват у нас с евтин алкохол.
https://dnes.dir.bg/varna/-23868300

А къде харесвам да ходя съм дала две снимки малко по-напред - дискретен 5* хотел с частен плаж без навалица и не в голяма сграда, а в комплекс от малки къщички. И на разстояние по-малко отколкото до нашето мори, при това по по-добър път отколкото до Варна например.
Не разбрах от коя класа сте?
Хем не почивала тук, но пък знае кой е по хотелите? Как така?
Съветвам ви да се се разходите до Албена или семейните хотели в Сл. брях и Златни пясъци.
А младежите ги има във всеки парти курорт в Испания, Гърция, Кипър и т.н, Сега им е момента да се забавляват. Това, че вие предпочитате нещо, не значи че другите са нисша класа, пияници и т.н. Типично мислене за тесногръди хора от бедна държава.

# 106
Плажната ивица на Албена е страхотна, а комбинацията на море със широколистна гора в курорта е наистина невероятна! Ние всъщност сме едно от малкото страни в света, където можеш да се наслаждаваш на такава комбинация от прохладна широколистна гора в непосредствена близост до море. За съжаление нямам скорошни снимки от Албена, въпреки че почти всеки уикенд съм там на плаж лятото. Но споделям една друга любима моя гледка от моя град, в един кадър православна църква, музей, в далечината Римски терми, широколистна растителност и морето. Моята най-любима гледка, за нищо не я заменям Heart.

# 107
Плажната ивица на Албена е страхотна, а комбинацията на море със широколистна гора в курорта е наистина невероятна! Ние всъщност сме едно от малкото страни в света, където можеш да се наслаждаваш на такава комбинация от прохладна широколистна гора в непосредствена близост до море. За съжаление нямам скорошни снимки от Албена, въпреки че почти всеки уикенд съм там на плаж лятото. Но споделям една друга любима моя гледка от моя град, в един кадър православна църква, музей, в далечината Римски терми, широколистна растителност и морето. Моята най-любима гледка, за нищо не я заменям Heart.

Имаме уникални места....всеки път се чудя как може да имаме такава природа...и се влюбвам отново и отново. Мириса на черно море, скалите, пясъка ни..
Миналата година бяхме на плаж на Камчия....УОУ, страхотно диво място...все едно си на някой остров...

Отделно ходим доста на Каваците/Смокиня след Созопол......много го развалиха със заведения, но е уникално място...

Малко преди това бяхме в Малта.....реално плажове не съществуват. Те наричат плаж място с няколко метра камъни и скали.. Скучните северни села по Гърция, дори няма да коментирам. Умрях от скука..все едно да отидете в малък провинциален град в България и да има някакъв плаж.. никакъв избор от настананяване, малки, едноетажни постройки..

# 108
Мда, аз така щях да получа клаустрофобия в Катерини Паралия, безбройни улуци с абсолютно еднакви триетажни бели блокчета...  То в нашите крайни квартали е по-разчупена архитектурата, вътре нищо особено, плажа също... Ние имаме страхотни плажни ивици, Крапец, Камчия, Шкорпиловци, километри почти безлюдни плажове, дори и сега в най-силният сезон, все пак Черноморието не е само Слънчака, Китен и Обзор. Но който не знае, най-лесно е да оплюе...

# 109
  • София
Хората търсят различни неща. Аз не лежа на плажа с часове, така че каменист или не ми е все тая.
Не харесвам лудница, мръсотия и не добро обслужване.
Прекрасни плажове има на много места, а цените са доста конкурентоспособни. Според мен много още трябва дасе прави за да се почувства човек добре по бг курортите. Имаме наистина добри дадености, но никаква концепция и стандарт.

# 110
  • София
Всички знаем колко надарена е българската земя с природа, море, планини... Прекрасни условия за развитие на туризъм. От това не можем да се оплачем, но... Как се използват тези дадености? Някои пустини са превърнати в оазиси, а ние имаме рай на земята. Сещам се за една почивка. Бяхме в хотел в турски курорт и тамошни фирми предлагаха малки екскурзийки, като те взимат от хотела и те карат до местата, после те връщат. Това е безплатно, но там има вход и разбира се начин да ти вземат още пари с ресторантчета и сувенири, но ги даваш с удоволствие. (Да вметна, че нашите туроператори с организирани екскурзии взимат доста пари от българите, за да ги заведат, отделно таксите.) Та, отидохме да видим Ефес и Храмът на Артемида - древногръцки храм, обявен за едно от седемте чудеса. По пътя ни разказваха историята. Платихме, влязохме. Ами, да ви кажа, очаквах храм, а ни изправиха пред няколко камъка, един върху друг и ни казаха "Ето, снимайте се!"

# 111
Хората търсят различни неща. Аз не лежа на плажа с часове, така че каменист или не ми е все тая.
Прекрасни плажове има на много места, а цените са доста конкурентоспособни. Според мен много още трябва дасе прави за да се почувства човек добре по бг курортите. Имаме наистина добри дадености, но никаква концепция и стандарт.

Ами силния сезон е два месеца......за това време трудно да се прави добра услуга... Просто сезона е кратък и регулациите от държавата са слаби или никакви. Беззаконие и определени хора контролират нещата.

За мен ако плаж е каменист, категорично не става и не бих отишъл. То това вече не е плаж за мен.

Иначе хора около мен ходиха в Тунис, Египет....ами все имаха проблеми..или стомашни проблеми или някакви измами от местните... не бих рискувал с подобни дестинации. Циганията е пълна. Ако е чужбина, бих отишъл в Испания, там шезлонги няма, цените са ок, хората са ок. Кипър също ми харесва.

Между другото, цял живот сме си носили чадър....не знам от къде дойде тази мода да коментираме цени на шезлонги и чадъри.. винаги сме лежали на плажа, на пясъци, нали за това си на море..  В повечето нормални държави изобщо няма чадъри и шезлонги, защото плажа се счита, че е на всички и тряба да бъде безплатен. Това са някакви БГ и гръцки схеми..

# 112
Мда, аз така щях да получа клаустрофобия в Катерини Паралия, безбройни улуци с абсолютно еднакви триетажни бели блокчета... 

Но който не знае, най-лесно е да оплюе...

Ами да, аз точно там обичам да ходя, не само, но най-често, обаче съвсем не е каквото ти казваш и плюеш Simple Smile
Дълъг и широк плаж, с идеален пясък (и навън, и в морето), зоната за неплуващи (плиткото до към 160 см) е поне 50 метра навътре, никакви камъни и морски таралежи, няма тълпи, чисти се всяка сутрин, син флаг на плажа, шезлонги и чадъри за всички, тишина нощем...

И пак да кажа - бях ИЗГОНЕНА от нашето море, не съм надъхана без причина.

# 113
  • България
През юли бях в Бургас за 7 дни, в Китен за 10. В Бургас беше прекрасно, нямаше кой знае колко силен шум след 23ч, а бяхме отседнали на място на централен булевард. Градът е добре устроен, има големи пешеходни зони, плажната ивица е огромна. Харесва ми Морската градина, от която можеш да идеш директно на плажа. Ресторантите предлагат хубава храна на добри цени. Минусът е, че общината не се справя с боклука и гларусите разравят кошчетата.

За сравнение - в Китен беше претъпкано, шумове денонощно, чуват се дискотеки до 3-4 часа, пияни тийнейджъри викат и вилнеят по градинките. Плажът е много мръсен и претъпкан. Чадърите и шезлонгите са по 7лв, тоалетната на плажа е платена. Манджите в заведенията са най-традиционните - пиле с ориз, с картофи, рибна чорба, чат-пат миди със съмнително качество. Менюто не ме привлече никъде. На 9-тия ден хванах вирус, не стомашен, и не ме пуска вече 5-ти ден. Колкото пари дадох за 10 дни за храна, сега ги давам за лекарства.

В Китен обслужването е от намусени мързеливи тийнейджъри, които не гледат от досада и едва се движат. Его и самочувствие до небето. Взехме си сладолед от една и съща верига, с 4 щанда из града. Само на единия щанд продавачът се държеше както трябва.

# 114
В Гърция и на нас ни харесва. Били сме в 5 звезден хотел в Турция на ол инклузив - готино е. Но вече не сме за такова ядене и не ми се ходи занапред. И наистина трябва в 5 звезди там да се ходи, защото в останалите дори 4 звездни може да се чуе яко чалга, Азис и маанета. Всъщност като се замисля, аз навсякъде на море съм била доволна и ми е харесвало. Вярно, в Хърватска е само камъняци, но си носехме обувки. Ей така, за разнообразие става, а и там си има друга красота. И в Черна гора е красиво и интересно.  Нашите плажове обаче са наиситина по-яки от техните.

Най обичам като ме попитат ужасено: "Ама какво правите на Слънчев бряг?". Отговарям: "Мъчим се в бетонния ад" Simple Smile Защото на нас и там ни харесва примерно. Наблизо е Иракли, Несебър - прекрасни места.

# 115
  • София
Била съм и на най-ситния и бял пясък, който е в едно островче, докъдето се стига с корабче и те следят да не би да си вземеш песъчинки. Била съм и на най-най-каменарския плаж Simple Smile в Кипър. Там плажната ивица е с огромни сиви камъни и като влизаш водата, пак стъпваш на камъни. Но около теб - палми и красота. Като цяло от почивката съм по-доволна от Кипър, така че природните дадености не попречиха. Да вметна, че Слънчев бряг (като изключим тази година, не знам какво беше това с водораслите - плажната ивица беше зелена) има едни от най-хубавите плажове в Европа. Дори в една международна класация е обявен. И наистина досега не съм попадала на толкова дълго плитко простанство до шамандурата. Можеш да си ходиш и играеш на топка на метри вътре във водата.

# 116
Как пък мен за толкова години не ме изгониха от Българското черноморие. Само за протокола така изглежда самото село...

Мда, аз така щях да получа клаустрофобия в Катерини Паралия, безбройни улуци с абсолютно еднакви триетажни бели блокчета... 

Но който не знае, най-лесно е да оплюе...

Ами да, аз точно там обичам да ходя, не само, но най-често, обаче съвсем не е каквото ти казваш и плюеш Simple Smile
Дълъг и широк плаж, с идеален пясък (и навън, и в морето), зоната за неплуващи (плиткото до към 160 см) е поне 50 метра навътре, никакви камъни и морски таралежи, няма тълпи, чисти се всяка сутрин, син флаг на плажа, шезлонги и чадъри за всички, тишина нощем...

И пак да кажа - бях ИЗГОНЕНА от нашето море, не съм надъхана без причина.

# 117
Мда, аз така щях да получа клаустрофобия в Катерини Паралия, безбройни улуци с абсолютно еднакви триетажни бели блокчета...  То в нашите крайни квартали е по-разчупена архитектурата, вътре нищо особено, плажа също... Ние имаме страхотни плажни ивици, Крапец, Камчия, Шкорпиловци, километри почти безлюдни плажове, дори и сега в най-силният сезон, все пак Черноморието не е само Слънчака, Китен и Обзор. Но който не знае, най-лесно е да оплюе...
Първият път,когато посетих Гърция бях в Паралия Катерини и два пъти се изгубих из уличките. Laughing Първия път като се изгубих хванах такси до центъра,като мислех,че оттам ще се ориентирам по-лесно,но пак се изгубих и пак хванах такси,но този път му казах на таксиджията да ме закара на автогарата и после беше лесно... Laughing

Хубавото на гръцките сгради е,че са опасани с балкони и тераси. И са с френски прозорци – остъклени до пода...

# 118

Ами силния сезон е два месеца......за това време трудно да се прави добра услуга... Просто сезона е кратък и регулациите от държавата са слаби или никакви. Беззаконие и определени хора контролират нещата.

За мен ако плаж е каменист, категорично не става и не бих отишъл. То това вече не е плаж за мен.

Иначе хора около мен ходиха в Тунис, Египет....ами все имаха проблеми..или стомашни проблеми или някакви измами от местните... не бих рискувал с подобни дестинации. Циганията е пълна. Ако е чужбина, бих отишъл в Испания, там шезлонги няма, цените са ок, хората са ок. Кипър също ми харесва.

Между другото, цял живот сме си носили чадър....не знам от къде дойде тази мода да коментираме цени на шезлонги и чадъри.. винаги сме лежали на плажа, на пясъци, нали за това си на море..  В повечето нормални държави изобщо няма чадъри и шезлонги, защото плажа се счита, че е на всички и тряба да бъде безплатен. Това са някакви БГ и гръцки схеми..
В Тунис сме били три пъти ,а в Египет доста повече,дори другият месец отново ще почиваме там.Никога  не сме имали проблеми ,напротив  хората толкова добре ни обгрижват.В Египет  в момента в който легнеш на шезлонга,веднага пристигат с табличка и ти носят парченца краставички за очите и студени кърпички за лицето и ред други жестове ,които няма да изброявам,но показват отношението към туриста,което никога не сме получили на нашето море.

# 119
Това му е хубавото, че хората сме различни. На мен изобщо не ми се ходи в Египет например. Мизерия си представям извън хотелите, прах и пепел, освен това мен ме е страх от атентати (сигурно е безопасно, ама аз пак не искам там).

В Турция също те обгрижват постоянно. На мен това не ми е най-важното на една почивка. Екстра съм и без постоянно индивидуално внимание.

Общи условия

Активация на акаунт