Подобрява ли се качеството на туристическите услуги в България?

• 4 681
  • 163
  •   1
Отговори
# 150
Чакам фактите, които ти бленуваш.
Още чакам за високия клас ресторанти, да кажеш кои са, за да ги посетя и аз.
Понеже няма какво да кажеш, смени темата по класически начин и пак пишеш за факти, ама факти.бг вероятно четеш и там ги пише тези неща.
Аз спирам, че е смешно, не ми се пише с малки момченца, които нямат идея от това което пишат.
Иди да хапнеш малко шопски калкан, това е класиката у нас от едно време още.

# 151
  • София
За щастие поколението след Комунизма расте свободно, без тежестта на стигмата "Какво ще кажат хората, да не се изложим пред чужденците, важното е да ни помислят  за..." Родените преди това не сме виновни и трябва сами през живота си да се справим с този комплекс, да се научим да живеем, почиваме заради себе си, не за хорското мнение и сравнение. Преди години родителите ни са били на безплатна почивка всяко лято с пълно изхранване на цялото семейство на едно и също място - където е станцията на работатата им. Тогава са гледали чужденците като богопомазани, децата им носеха на плажа всякакви надуваеми пособия и играчки, които ние можехме да купим само от Кореком или от познат международен шофьор. Тогава са били благодарни - на работата, на партията, че 14 дни почиват напълно безплатно. Е, базата е стара, но е безплатно. Е, менюто е едно и също и просто, но е безплатно и т.н. Трябват години, за да може една народопсихология да се промени, и то години в свободна среда, пътуване по света. Европейците вечер излизат да вечерят на ресторант семейно и това е напълно нормално за тях.

# 152
Съгласен  съм без последното.
От Южна Европа излизат по-честно, но не на вечери. От Северна Европа по-рядко.
У нас се излиза по-често на вечери със сигурност.
Няма народ, който да излиза дори през ден, камо ли всеки ден, да вечеря  на ресторант.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 09:03 от Alexslav

# 153
За съжаление изхвърлянето някак ни е заложено. Много необмислени разходи се правят, за да не се "изложим".
Нищо, ама нищо срамно няма в това да си правим сметката и да търсим най-доброто за парите, които даваме. Value for money е основен принцип на договорните отношения.

Абсолютно, богатите затова са забогатели, понеже имат финансова култура и не пилеят, а инвестират спестеното. И с времето се натрупва. Да си правиш сметката и да оптимизираш разходи съвсем не значи, че човек е беден.

# 154
За съжаление изхвърлянето някак ни е заложено. Много необмислени разходи се правят, за да не се "изложим".
Нищо, ама нищо срамно няма в това да си правим сметката и да търсим най-доброто за парите, които даваме. Value for money е основен принцип на договорните отношения.

Абсолютно, богатите затова са забогатели, понеже имат финансова култура и не пилеят, а инвестират спестеното. И с времето се натрупва. Да си правиш сметката и да оптимизираш разходи съвсем не значи, че човек е беден.

Най-накрая да прочета нещо добро в темата.

Скоро един човечец беше качил видеа от нашето море, съвсем семпли...от типа "как обядвах за 5 лева в Поморие". Коментарите масово бяха, само супа ли ядеш бее бедняк, смотльо и т.н... За съжаление доста типично за манталитета тук. Благодаря се, че учих в чужбина за известен период, там се промених много, света е друг.

Иначе за Гърция едно се чудя...как може толкова българите да им се кланят и в същото време  гърците да не харесват българи? Не трябва ли след всичкото подмазване и инвестиции в Северна Гърция поне малко да ни харесват? Работих с гърци и се нагледах на ужасни неща....начина по който говореха за българите ме остави потресен....а те самите масово са на много ниско ниво...дай им ядене, пиене и гръцка чалга и нищо друго. Работната им култура е 90-тарска. Ужасих се...

# 155
  • София
Е, що да ни харесват гърците, все едно да ме караш да харесвам руснаците по северното черноморие.

# 156
Е, що да ни харесват гърците, все едно да ме караш да харесвам руснаците по северното черноморие.
Защото сме единствените в мизерните им села по границата... и им даваме поминък.

# 157
  • София
Тъкмо по темата с ресторантите в Созопол. 😂😂😂

# 158

Нема да им стъпим! При толкова тиквички и фрапе на Керамоти, никакъв Созопол! Никакви морски дарове, с една чиния тиквички цялото семейство сме сити. Вместо супи за 3 лева, пием фрапе за 10 евро и сме топ гъзари! Bowtie

# 159
  • София

160 коментара, спор и резултатът до момента! Simple Smile

# 160

Въпреки, че знам за какви мизерници става дума, някак си не ми се вярва това нещо на снимката да е тази цена...
Ако е вярно, нямам думи.
Ето едни плата за двама, в скъпата западна Европа, цени 20 евро първата снимка на която са 2 еднакви плата за 5-ма и за 25 евро на втората снимка. Не пишат грамаж, лоши хора, само подвеждат, а накрая трима ги мъчихме..

В първото има нещо между рапани и миди с една черупка, миди Сен Жак, скариди,  малка сепия и риба меч всичко на скара, както и пържена  пота-това което у нас наричат калмар

Тук има едри скариди на скара, 4 вида миди, пържени малки цели калмарчета, отделно големи калмари на кръгове, цяла сепия на скара и парче хубава риба на скара. В  отделна чиния дават  от типичните картофи, влиза в цената.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 12:20 от Alexslav

# 161
Къде са тези цени в Западна Европа?

# 162
М, да и аз чакам да разбера къде е тая Западна Европа за 20 евро? Поне като лъжем да не е толкова очевидно....

# 163
М, да и аз чакам да разбера къде е тая Западна Европа за 20 евро? Поне като лъжем да не е толкова очевидно....

Как предлагаш да видиш? Я  кажи да разбера.
 Ще ти отговоря по твоя начин, който иска ще разбере. Има надписи тук там по снимките, който е наблюдателен ще разбере къде са. Касов бон няма снимам за теб специално.
Какво значение е къде точно е, име на град и кръчма. Не е единствена, има и други такива.
Или реши, че е в Созопол и лъжа, че е от чужбина.

Аз още чакам твоя отговор и снимки, ама няма такъв и няма и да има..

Общи условия

Активация на акаунт