Подобрява ли се качеството на туристическите услуги в България?

• 4 702
  • 163
  •   2
Отговори
# 135
  • България
В ресторантите на Черно море в България се предлагат следните видове супи: шкембе, пилешка с фиде вместо картофи, рибена, с миди, таратор. Менюто е бедно, супите са разредени, плуват няколко миди колкото да има нещо. Като цяло не съм доволна. На остров Света Анастасия се бяха справили отлично с рибената.

# 136
  • София
На времето на фара на Шабла правеха страхотна рибена чорба. Отдавна не съм ходила на там.
Лятото много супи не вървят, а таратора само ние си го ядем.
Извън темата, но и аз правя пилешката с фиде 🤣.
Много неща от към качество могат да се подобрят.

# 137
  • Melmak
Таратор на бг морето не е добра идея, заради чешмяната водичка. 😁😁😁

# 138
В Созопол има много добри ресторанти с морска храна на много високо ниво, в стария град. За който цени такива неща, аз не съм фен. Но обслужването е много добро и ресторанта е известен в града. Лесно може да се намери.

Моля като пишете "В ресторантите на Черно море" или "по света", конкретизирайте град/държава/ ресторант. Вече няма "Балкан турист" и услугата не е една от 35 години. Има от капанче в Ахтопол до висок клас ресторанти в Созопол и Варна. "По света" има от Керамоти през Египет до Маями и Доминикана.
Рибена чорба "по света" не ми говори нищо. Аз обичам факти и конкретика, другото е дървена философия и общи приказки.

Всъщност ние сме от малкото държави с нещо като "обедно меню" с вкусна, традиционна храна. Никъде не съм намирал такива неща. За мен няма по-вкусно от балканска кухня, но дори в Гърция няма обедни менюта, всичко си е стандартно, както за вечеря. Български закуски и готвени традицонни храни...никъде не съм намерил толкова вкусно, както българското и постоянно ми липсват когато пътувам. Единствено турската кухня замества.

# 139
  • Beyond the stars
Скорошен пример с конкретика - Обслужването в ресторант More на Св. Константин и Елена беше прекрасно благодарение на конкретния сервитьор. Иначе менютата тип конопени и вече скъсани и раздърпани безобразно и само два броя за маса с 5 възрастни и голямо дете. 10-15 минути си почакахме за самите менюта и може би да разпределят към кой сервитьор сме, нямам идея.
Но и двете неща са недопустими за заведение с претенции. Късметът ни беше с конкретния човек, който компенсира. Гледайки останалите намусени деца, които се сопаха на всеки въпрос, наистина голям късмет.

# 140
В Созопол има много добри ресторанти с морска храна на много високо ниво, в стария град. За който цени такива неща, аз не съм фен.

Има от капанче в Ахтопол до висок клас ресторанти в Созопол и Варна. "По света" има от Керамоти през Египет до Маями и Доминикана.
Рибена чорба "по света" не ми говори нищо. Аз обичам факти и конкретика, другото е дървена философия и общи приказки.

Всъщност ние сме от малкото държави с нещо като "обедно меню" с вкусна, традиционна храна. Никъде не съм намирал такива неща. За мен няма по-вкусно от балканска кухня, но дори в Гърция няма обедни менюта, всичко си е стандартно, както за вечеря. Български закуски и готвени традицонни храни...никъде не съм намерил толкова вкусно, както българското и постоянно ми липсват когато пътувам. Единствено турската кухня замества.

Това ще е бисера на месеца вече!
Много ти се моля, умолява те, да ми покажеш къде са тези местенца. Искаш конкретика, дай ти първо моля.

Едно е ясно, че дори не знаеш какво значи висок клас ресторанти, за ходене да не говорим.

Явно са ни копирали пак тези боклуци от Испания, Франция, Португалия и Италия с обедните менюта.

# 141
  • Най-красивата страна
Ето го менюто на един от най-добрите ресторанти в св.св.Константин и Елена,,-ресторантът на вила Чинка.
https://villachinka.com/images/c84c3185d2ea4b03c3c6c38817f056184bdb7112.pdf
Е,няма обедно меню,няма шкембе чорба..
Но пък супата от калкан е чудесна...

# 142
В Созопол има много добри ресторанти с морска храна на много високо ниво, в стария град. За който цени такива неща, аз не съм фен.

Има от капанче в Ахтопол до висок клас ресторанти в Созопол и Варна. "По света" има от Керамоти през Египет до Маями и Доминикана.

Много ти се моля, умолява те, да ми покажеш къде са тези местенца. Искаш конкретика, дай ти първо моля.

Едно е ясно, че дори не знаеш какво значи висок клас ресторанти, за ходене да не говорим.

Явно са ни копирали пак тези боклуци от Испания, Франция, Португалия и Италия с обедните менюта.

Хората които търсят такъв тип ресторант, ще го намерят. Съмнявам се да си от тях. Simple Smile
Първо ти кажи кои си посетил в Созопол от "високия клас" и какво не ти е харесало и след това ще ти дам съвет. Simple Smile
Друго си е Керамоти и Офринио, класа да искаш... даже и бг меню има..бързо, че тиквичките се разпродадоха. Даже чух, че ако и фрапе вземеш за 10 евро ще ти дадат да постоиш на чадъра. Simple Smile

# 143

Хората които търсят такъв тип ресторант, ще го намерят. Съмнявам се да си от тях. Simple Smile
Първо ти кажи кои си посетил в Созопол от "високия клас" и какво не ти е харесало и след това ще ти дам съвет. Simple Smile
Друго си е Керамоти и Офринио, класа да искаш... даже и бг меню има..бързо, че тиквичките се разпродадоха. Даже чух, че ако и фрапе вземеш за 10 евро ще ти дадат да постоиш на чадъра. Simple Smile
Под секрет, там няма висок клас ресторанти, затова ти казах, че дори не знаеш какво е това.
Менюто което се пусна преди малко е типичното за Бг, паста, стек, риба, стриди,  миди и каквото дойде, от всичко и от сърце.

Сега изведнъж смени плочата, че който иска намира.

# 144
  • София
Значи, хората, дето се хвалят колко нямат проблем с парите, говорят нон-стоп за пари и цени JoyJoyJoy Не ме учудва това де, обикновено хората най-силно врещят за нещата, които най-силно ги притесняват, но не искат другите да знаят Wink

Иначе темата е за обслужване, отношение към туриста, презастрояване.... Цените ги вкараха тези, дето не спряха да се фукат колко не ги притесняват цените и какви бедняци сме всички останали. Щото предпочитаме ниските къщички и доброто обслужване в Гърция, вместо огромните грозни комплекси и мръсната вода у нас. Доообре Simple Smile

# 145
  • София
За съжаление изхвърлянето някак ни е заложено. Много необмислени разходи се правят, за да не се "изложим".
Нищо, ама нищо срамно няма в това да си правим сметката и да търсим най-доброто за парите, които даваме. Value for money е основен принцип на договорните отношения.

# 146
Всеки може да си ходи на почивка там,където му харесва,но никой не може да ме убеди ,че в БГ имаме дори елементарно ниво на обслужване.За съжаление в тази сфера много сме изостанали.

# 147
Значи, хората, дето се хвалят колко нямат проблем с парите, говорят нон-стоп за пари и цени JoyJoyJoy Не ме учудва това де, обикновено хората най-силно врещят за нещата, които най-силно ги притесняват, но не искат другите да знаят Wink

Иначе темата е за обслужване, отношение към туриста, презастрояване.... Цените ги вкараха тези, дето не спряха да се фукат колко не ги притесняват цените и какви бедняци сме всички останали. Щото предпочитаме ниските къщички и доброто обслужване в Гърция, вместо огромните грозни комплекси и мръсната вода у нас. Доообре Simple Smile
Точно така. Обиквено хората които нямат проблем с парите, знаят как да спестяват, не купуват прекалено скъпи неща и винаги знаят как да пазаруват и пътуват изгодно. Simple Smile Скъпите марки таргетират бедния потребител защото той има нужда да се олицетворява и валидира с това. Simple Smile Моят телефон струва 500 лв., мои колеги и познати на ниски заплата си с телефони за 3000 лв. Освен това съм минималист, за мен е удоволствие да дам съвет, как живееш когота нямаш комплекси за пари. Simple Smile

Ние сме с най-чистите води в ЕС, по официална международна статистика, така че тия "мръсни води" си ги коментирайте във фейсбук с останалите Керамотици и сродно селолюбители. Simple Smile

# 148
  • София
Още веднъж - за да говориш непрекъснато за цени и за парите си в тема, която не е за пари и цени, говори много за пишещия Simple Smile

# 149
  • София
Министерството на туризЪА да го наеме тоз чиляк да им прави рекламите, но са пак без стратегия. Верно природата и историята е насипала без да се стиска, но като няма транспорт, а пътищата са по-скоро екстрийм адвентчър, не се връзват нещата.

Общи условия

Активация на акаунт