От около два месеца имам червени петна по кожата, които постепенно се разпространиха на различни места по тялото. Всичко започна с едно кръгло петно в областта на абдуктора. Впоследствие се появиха още четири петна между краката, разположени едно до друго. След това забелязах подобни изменения в областта между гърдите, до подмишницата, под гърдите, около пъпа и на другия абдуктор.
Посетих трима дерматолози. Двама от тях поставиха диагноза лишей, докато третият – когото аз лично считам за най-компетентен сред тримата – изказа мнение, че става въпрос за псориазис. Това становище ме изненада, тъй като по моите наблюдения обривите не отговарят на типичната клинична картина на псориазис. Кожата в засегнатите зони не е изразено суха, наблюдава се леко лющене, но без характерното за псориазис силно задебеляване и сребристо-бели люспи.
Притеснена съм от неяснотата около състоянието ми и бих искала, ако е възможно, да изкажете мнение на база прикачените снимки. Ще съм благодарна за насоки и предположения относно най-вероятната диагноза.
Благодаря предварително!

mamma.com/taYh/jQ0NC.jpg[/img]