Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 327
  • 417
  •   1
Отговори
# 285
Не знам дали забелязахте, но когато разглеждаха предложенията на пазара казаха, че в съседния блок се е продал един за тотален ремонт сходна квадратура на първия етаж за 300 000 евро.....направо нямам думи

# 286
  • Sofia
Не знам дали забелязахте, но когато разглеждаха предложенията на пазара казаха, че в съседния блок се е продал един за тотален ремонт сходна квадратура на първия етаж за 300 000 евро.....направо нямам думи

Така се скриха/изпраха много недоказуем кеш. Интересно ми е новите собственици сега като гледат как са правени апартаментите дали съжаляват за покупката. Освен ако апартаментите не ся купени фиктивна пак от агенциите с цел по-късна продажба.

# 287
  • София /Абсурдистан
Може и да не е вярно това. Обаче пазарът е полудял, спор няма.

# 288
Ако искам да си закача кредит за 30 години, не бих с нито един от двата апартамента.

# 289
  • София
На Инклузив кухнята много ми допадна, светла е, има и маса за хапване. Приятен цвят на шкафовете и такива плочки ми допадат, докато на другите ми идва малко тъмна и плочките ми напомнят на едно време в тоалетните.

# 290
В последния епизод се впечатлих най-много от майстора, който изправи ъглите Smiley Не разбрах точно как го направи, но евала за крайния резултат. Сигурно са скъпи услугите му, но е добре да се знае, че има хора с подходящи за това умения. Ето такива неща беше хубаво да показват повече - дали и как е възможно да се оправят различни дефекти в масовите жилища. За обзавеждането е ясно - вкусовете са толкова различни, че няма как техните интериорни решения да допаднат на много хора.

# 291
Да, ама моите забележки не касаеха стила на обзавеждане, а заложените капани, които правят жилището неизползваемо или ще глътнат ужасно много пари и нерви само след няколко години. Никой не си купува апартамент с идеята, че всички уреди в него ще работят десетки години наред безпроблемно и няма да се подменят. А за да стане това, трябва да се къртят стените.

# 292
От двете кухни ми харесва повече на Хоум. Има си нормален балкон, има си маса, нищо, че е висока, харесват ми черните акценти на горния ред шкафове, ако е черно  стъкло. Не съм любител на плочките, като има голямо разнообразие за кухненски гръб, но като цвят зеленото добре си пасна с останалото, но се замислям каква им беше тоалетната/банята, в керемиденото на брокерката. Щорите ми харесват. и радиатора. Важно е да го видим и с вратите. 
Скрит текст:

На Инклузив кухнята в "цвета на морето"... не ми допада, те имаха ли зелено в банята, някой беше купил тъмнозелени плочки?
Скрит текст:

# 293
  • София
На Хоум тоалетната им е сьомга със зелени плочки, но не вярвам хората да я оставят така, поне на мен ми изглежда ужасно, а на фона на антрето става още по-голяма шарения. Иначе съм за тях за спечелване на наградата. Не бих се отказала от апартамент заради това, ако трябва ще пребоядисам, въпреки че за тези пари трябва да са изцяло готови.

Банята им обаче ми хареса и според мен трябваше да запазят същата концепция и за тоалетната:

# 294
  • България
Аз заради тоалетната сьомга, кухнята, детската спалня, холът не бих си купила апартамента, който обзаведоха Мартин и Елена. Твърде много щети за поправяне, като се почне от цялостно пребоядисване в подходящи цветове, смяна на мебели, премахване на стенни панели в хола - ни в клин, ни в ръкав в такъв апартамент с ниски тавани. От техния избор нищо не бих запазила.
На другите не харесвам банята, пак не бих го купила.

# 295
Не знам, но като гледам крайните резултати, предаването напълно се обезмисля... Едни козметични ремонти, доста нескопосани и дори не добре представени, с никаква допълнителна стойност за зрителя и в крайна сметка супер много оскъпяващи апартаментите. Гледахме повече общи диалози, никакви смислени идеи, малка част от действителната работа. Очаквах повече! И понеже не обичам да съм хейтър, все пак оценявам старанието на двойките и това, че успяха да се адаптират към безумните условия, които им поставиха(спане в апартаментите,  мебели Икея, явно и ограничения в събарянето на стени). Симпатизирам повече на Елена и Мартин, но и Вероника и Миро явно са добре сработени помежду си и въпреки че отчитаме побутване от майстори, докарват нещата до приличен завършек. И все си мисля, че такъв апартамент не би се купил за лично ползване.

# 296
  • София
Не си запазих снимките от апартамента на Инклузив, а са свалили обявата, но на мен холът на Хоум2ю ми хареса много повече, Инклузив бяха свалили много тавана и имаше панели, които не ми допаднаха. Впрочем, холът на Хоум ми изглежда, че се връзва повече с хухнята на Инклузив, щеше да е по-добре да запазят светлата нишка, а и навсякъде имаха нещо в зелен нюанс.

# 297
Холът и на мен ми хареса повече, но всичко останало - на Инклузив. Цената, независимо от района, за мен е абсурдна - особено предвид качеството  на работата и обзавеждането, че и в национален ефир го показват.

# 298
Според мен след всяка задача трябваше да дават на участниците по ден-два да възстановят сили и пак да се нахъсат.
Знам, че има график за снимки, бюджет и т.н. за продукцията, ама това е нечовешко.
Особено си личи при Вероника и мъж, той едвам седи прав, милият. Но е и факт, че избраха този апартамент с мисълта за повече печалба накрая, ако спечелят, ама той се оказа просто ужасен за ремонт.

Иначе и аз съм на мнение, че за тези апартаменти във вмирисани и остарели блокове да им търсят близо половин милион евро, трябва наистина нещо да е сбъркано в цялата верига.
А от тук виждам, че даже и са продадени, направо не ми го побира ума, честно.

Лично аз искам да спечелят Хоум, при другата двойка само мъжа ми е симпатичен.

И пак да си кажа за Караджов - не виждам смисъл от участието му, освен че прави реклама на разни марки/инструменти и т.н.
Аз си представях, че той, най-малко, ще им покаже(не просто каже) как да си поправят разни грешки,а той само цъка с език, дава някакви насоки и после - чао.

Харесва ми иначе предаването, но имах очаквания за малко по-задълбочен поглед в процесите ( може и да са имали кадри, ама да са отпаднали при монтажа), просто при някои неща щеше да е добре да видим поне малко как се е стигнало до финалното решение/избор/подход.

# 299
Наистина ли са продадени тия апартаменти?

Общи условия

Активация на акаунт