Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 305
  • 417
  •   1
Отговори
# 30
На мен ми хареса, различно от другите предавания. Ще следя с интерес семействата и как ще се справят с задачите.

В интерес на истината брокерите от Х2ю наистина ходят с костюми на работа, налагало ми се е 1-2пъти да ходя в офиса им  , както и на няколко огледа, всички си бяха с костюми, поне мъжете.
Това с заканите според мен е малко изкуствено създадено, уж за разчупване на ситуацията.
Не случайно са избрали мениджърите на фирмите. Все пак трябва да има историята на живота от беден до богат бла бла. 😃

# 31
  • София
Очаквах да изберат апартамента с гледката и новата дограма, но споменаха, че проблем е асансьорът. Ако наистина е стар и на толкова висок етаж, ще им е по-трудно с ремонта, а и много хора не искат да купят апартамент с такъв асансьор.

# 32
Затова и не е продаден още.

# 33
  • 2860 км северно от Екватора
Една от новите брокерки в единия от офисите за една година си купила второ жилище... това вярно ли е? Хм...
Купуват си ги на зелено от инвеститор, с малко самоучастие, после ги препродават и купуват нови. Има брокери с по 20 апартамента.

# 34
Браво на участниците, че изчислиха с голяма точност площта на стените от задачата, имаше и триъгълници, трапец... Аз мислех, че ще да много далече от точната квадратура.
Апартаментът на високия етаж до метрото не ми се стори толкова светъл.
На мен ми хареса повече този на втория етаж, някак по-просторни стаи, но пък дървена дограма.... Той ли беше до Цариградско шосе и шумен?
Може ли някой да напише на първа страница, къде се намират апартаментите, квадратура, цена, кой отбор ги ремонтира...

Ако ги направят добре за колко могат да се продадат? Някой ще даде ли 400000?

Последна редакция: нд, 01 мар 2026, 18:09 от Pepina_n3

# 35
  • София /Абсурдистан
Баш до Цариградско… много шумно, мръсно и прашно. И всеки ден има катастрофи. Аз не бих купила там. А смяната на дограма не е толкова скъпо и сложно нещо.

# 36
Гледаx около половин час. Не е моето, просто тематиката не ми е интересна (огледи на апартаменти, продажби...), професията брокер... доста далеч от мен. Но е добре направено, мисля. Опосумите си говорят все така (ено̀, четри, шес, ше напраиме, ше кажеме...).
Форматно ли е предаването? Има ли го същото в други държави едно към едно?

Павката от Сървайвър 7 видяx, също май ми се мерна Алекс от "Домът на мечтите"  (мъжът на Малкоданска). Естествено - Караджов от първите сезони на "Бригада нов дом", които бяxa продуцирани от "Междинна станция", пак "наши xора", запазената марка на Иван и Андрей. Как не са вкарали Гуспата, Яни и Крумчо, не знам.

# 37
Сега догледах епизода и на мен ми харесва идеята на предаването. Нещо различно е и има  потенциал да бъде интересно 😊

# 38
Гледах първия епизод и не съм очарована. Семействата не зная с каква точно роля са, освен за безплатно бачкане в безумен стремеж към първото място. Брокерите и те - винаги първенци, не признават поражение, това адски напряга. Второ - какво е това тъпо задължение да се живее в жилището по време на ремонта - в момент, в който ремонтиран ЕДИНСТВЕНАТА тоалетна? Ми аз никога не бих се съгласила на такова нещо. И брокерите са ми едни от най-нахалните и лъжливи същества, които съм срещала, така че тази гледка с офисния планктон, който костюмиран пише плакати или се кълчи на физзарядка не ми е никак приятна. Много по-интересно щеше да ми е, ако просто се търси имот за купувачи с определен бюджет и изисквания и от уменията на брокерите зависи дали ще се стигне до сделка. Тая сложнотия дето е в концепцията нещо не ме грабва.

# 39
Как не са вкарали Гуспата, Яни и Крумчо, не знам.

Дай им още 2-3 епизода време, може и да влязат още стари муцуни Wink

Предаването ще го гледам поне в началото, може пък да е яко. Декорите им са като някой подземен паркинг, и озвучаването е зле, но ще го преживея Simple Smile

# 40
Цитат
В интерес на истината брокерите от Х2ю наистина ходят с костюми на работа

Да, така е, изглеждат елегантно, включително всички имат брандирани служебни коли и имат хубави офиси.
И мисля това е всичко положително, което мога да кажа за тях.
На мен лично са ми проваляли 3 пъти сделки, заради безумните им посреднически договори, които са като подписване на празен чек. Т.е. ставаш длъжник на комисионната им много преди да са уточнени каквито и да били параметри по сделката и дали изобщо ще се състои, нито дали ще те устройват условията по нея.
Аз с тях не работя категорично, което си казах още след втория опит, но момичето беше много упорито и ме убеждаваше, че нещата са се променили и да дам шанс да ми докажат, че е така. Е дадох шанс, нещата протекоха идентично с предишните два пъти. 
Това е много, много тромава фирма, за всяка промяна по договора се задейства верига от народ, което прави нещата крайно бавни и почти невъзможни при атрактивен имот.
За другите - Инклузив, също мога да кажа доста, но там ситуацията е дори и комична. С тях също категорично не работя.
Говоря от страна на продавач, но от видяното, мисля напълно важи и за ситуацията на купувач.

# 41
  • 2860 км северно от Екватора
Цитат
В интерес на истината брокерите от Х2ю наистина ходят с костюми на работа

Да, така е, изглеждат елегантно, включително всички имат брандирани служебни коли и имат хубави офиси.
И мисля това е всичко положително, което мога да кажа за тях.

+ че напомнят на онези сектанти които обикалят с библия под ръка

# 42
  • София /Абсурдистан
Не разбрах - рекламират агенции ли? Брокерите бяха много мазни и изкуствени, в реалния живот изобщо не е така.
Ще погледам аз още малко.
Пак да попитам - някой знае ли кое семейство се отказва?

# 43
  • гр.София

Пак да попитам - някой знае ли кое семейство се отказва?
Показаха ниската жена, мъжът с баща баскетболист ( така го запомних Grinning) , с едно дете, изгубиха състезанието за квадратурата.
Но аз си мисля,че е партенка и няма да напуснат. Ше видим...

# 44
  • София /Абсурдистан
Може би няма да напуснат, да.

Общи условия

Активация на акаунт