Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 307
  • 417
  •   1
Отговори
# 345
След време ще разберем по отношение на цените:-)
Да стои и да остарява морално (дъсчици, сьомги и рамки от летви след 2 год няма да са актуални) според мен не е най добрата стратегия.

# 346
Ралица повече пречи, отколкото да помага. Тя избра такъв смел (така де - грозен) цвят за тоалетната. Още не мога да го приема. Дори момичето на участниците им го каза,  когато беше там 🤣 После с огледите беше много грозно. Казала им е, че ще доведе брокери тази седмица, но не ден и час. После им се изсипа с колегите и мрънка, че е мръсно. А това с камъка беше скандално. За мен тя е от този тип шефове, които като се справиш добре, си приписва всички заслуги, но ако се издъниш - вината си е само твоя. За съжаление масово мениджърите в българските фирми са точно такива - токсични, да не кажа направо вредни. Заради тях съм виждала не един кадърен и амбициозен кадър да се превърне в нещо по-страшно от скатаващ се, кисел служител.

Те реално за ремонта какъв бюджет имаха? Помня, че беше на квадратен метър и им отпуснаха още пари, но сумата не я помня.

# 347
  • София
Бюджетът беше 500 евро на кв.м. Впоследствие добавиха още 100 евро.
П.П. Но де факто бюджетът е доста по-голям, понеже в крайната сметка трябва да се добави и трудът на двете семейства и на куп хора, които идваха да им помагат безплатно.

Последна редакция: пн, 11 май 2026, 13:14 от Beretsheri

# 348
Щеше да е интересно да им дадат две жилища с еднакво разпределение от един блок/квартал.
И като гледам бяха ограничени май да пазаруват само в Икея. Дизайнерската лампа менте я махнаха май?

# 349
  • София
Те са с доста сходно разпределение и са в един район. Не е като едните да са хол с кухня, а другите с отделна кухня примерно. По-основната разлика е, че единият е около 15 квадрата по-голям, но пък с по-неугледен вход, без сменена дограма и на Цариградско шосе. На теория трябва да изкарат повече пари, но пък не се вместиха в бюджета, повече разходи имат, сега и ще продължат да работят, така че да видим другата седмица коя двойка ще спечели.

# 350
 Е, като ремонт по точки вече спечелиха Елена и Мартин, а като продажба от това, което се коментираше и беше показано тук в темата стана ясно, че апартамента на Цариградско е продаден с 20 000 евро повече, а именно за 420 х.евро, но считам, че разликата е дошла не от "прекрасният" дизайн, а точно от местоположението на жилището.

# 351
  • София
Всъщност мисля, че не знаем за колко са продадени - а и това би било спойлер. Това, което се знае, е евентуално каква е била цената в обявите -  но за колко точно са сключени сделките предстои да разберем. Освен това - заради различната квадратура - бюджетът е по-висок за този на "Цариградско", а покупната цена там беше с 5000 повече.

Последна редакция: пн, 11 май 2026, 15:18 от Beretsheri

# 352
  • София
Елена и Мартин в колко задачи биха, в 4 май. Поне дори и да загубят не си тръгват съвсем с празни ръце. За всяка по 1500 евро, плюс разни подаръци като ваучери, плюс уредите от Филипс, които също не са евтини. Последният път получиха 1500 евро, вертикална прахосмукачка, която започва от 500 евро и абсорбатор по избор от Тека, имат и доста луксозни. Казаха, че ще обзавеждат къща, така че ще им свършат работа. Е, не е като да вземат голямата награда, шест седмици се трудиха, но поне е добре, че и загубилите взимат нещо. При Вероника ще е по-неприятно, те не успяха и за една луксозна почивка да съберат от задачите.

Аз си мисля, че разликата между двата отбора няма да е много голяма, нещо от рода на 10000 евро, все пак Вероника и Миро имаха доста повече разходи и не знаем в крайна сметка за колко са продадени апартаментите. Често има разминаване между обява и реална цена. От друга страна пък този на Елена и Мартин е продаден по-бавно, така че може и те да са смъквали още от цената. Аз стискам палци на Елена и Миро въпреки ужасната тоалетна. То не стига, че беше кич досега, ами я до вършиха и с вратата с тапет.

Брокерката уж не харесала перваза, но миналите задачи видяхме, че всичко ѝ изпращаха за одобрение преди покупка, така че да не се прави, че не е знаела.

# 353
Този бюджет е малко дори и само за материалите на апартамент, който изисква тотален ремонт. Казвам го като човек правил такъв 2023-2024 и не съм се хвърляла в невиждан лукс. Просто всичко е скъпо. А 2025 година цените се вдигаха още. Както и да е, получиха им се и на двата отбора прилично апартаментите, но липсата на цялостна концепция ме дразни много.
Не съм фен на ол инклузив отбора, но ми стана много тъпо, когато разбрах, че ще трябва да си довършват, а те вече са много отвъд предела на силите си. Щели да поспат 2 часа и да продължат.... това не е сериозно. Вярно предаване, договори, ама все пак.

И двамата брокери са мега зле, по-скоро пречат, отколкото да помагат. Който и да загуби, ще е заради брокера. Може би предимство все пак имат тези до Плиска, заради етажа и може би една малка идея по-добри общи части.

# 354
На мен този брокер на отбора Миро и Вероника, забравих му името, ми говори на диалект, също и оценяващият (Сребрев?!) с Алекс Ковачев. Не мога да разбера какъв точно диалект, но хващам такъв.

Апартаментът до Плиска е по-добър като локация, но общите части са ужас.

Последна редакция: пн, 11 май 2026, 18:19 от помбер

# 355
  • София
Аз се обърках, на кой апартамент казвате, че е до Плиска и да е с по-добри общи части и плюс да е етажът?

На Елена и Мартин е на висок етаж и в по-приятен вход, но пък като избираха в началото апартаменти имаше коментар за асансьора. За висок етаж това е доста важно да имаш сигурен асансьор. Показаха ни ли го, приличен ли е?

# 356
По това как се развиваше предаването -  едните свежарки, правят смешки, какви ли не глупости за пред камерата, все печелят, сякаш биват подкрепяни; другите многострадални, от началото бяха с инхалатори, изморени, недоспали, изостанали, сякаш всички са срещу тях (е поне успяха да направят успешна реклама на бизнеса си в национален ефир). Ами сега ще има възмездие и страдащите ще спечелят, то е ясно.
За брокерите, даже няма да коментирам, кажи му брокер и не го обиждай повече.

# 357
Елена и Мартин са в Гео Милев до 31 СУ. Сега там строят метростанция, която е буквално до тях. Но преди години съм влизала в този блок, общите части са ужасни, асансьорът е малък и само един, направо да те е страх да се качиш. Етажът им е висок и това ще свали от цената. Строителството е ЕПК, което не е лошо, но не е класическата тухла, също е едно малко минусче. Съседите във входа са много повече, което също е минус, а видяхме, че част от тях са и вандали.
Другият отбор са до Плиска, нисък етаж, също доста комуникативно място, тухла. Може и да ми се е сторило, но с по-приятни ообщи части и по-малко съседи. Май те имаха преходна стая, което е минус.
Още с тези параметри са едни гърди напред ол инклузив.

# 358
Точно старите блокове от 50 или от 60-те години на 20-ти век до Плиска са ужасни. Предполагам, че масово са със собственици много възрастни пенсионери, които нищо не искат да подхващат като ремонти и поддръжка на общи части и често не дават един лев за такива разходи. Отделно, че точно ниският етаж там поне за мен е проблем, защото буквално си до шумният булевард, до мръсният въздух и оловен прахоляк, образуващ се от многобройният автомобилен, автобусен и денонощен трафик.

# 359
  • София
Върнах си малко от първи епизод, когато показваха апартаментите.

Този на Елена и Мартин беше наистина с много лош вход и си личеше още отвън, споменаха и асансьорите.

На Вероника и Миро пък входът беше спретнат с нва врата. Показаха обаче гледката през балкона, виждаш си коли, автобуси, адски шумно. Те са си буквално на булеварда.

Заключението ми е, че това са два много сериозни минуса за 400000 евро, за който и да е от двата, абсурд такива пари за сграда с лоши асансьори при такъв етаж или на Цариградско.

Общи условия

Активация на акаунт