Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 305
  • 417
  •   1
Отговори
# 360
Ния, благодаря за припомнянето. Аз май съм пропуснала първите епизоди. То Цариградско ти минава през хола. Едно време живях на Мария Луиза и трамвая ми минаваше през спалнята .... еми свиква се, ама е гадно 😅

Дори и така за ремонт този бюджет е абсурден. Как половин милион лева за тези ... гробници. Извинявайте, но пирамидите на Тунанкамон са по-запазени и по-малко за ремонт от тези имоти. Положенето наистина е трагично.

Последна редакция: пн, 11 май 2026, 23:28 от ilieva_i

# 361
  • София /Абсурдистан
Аз се впечатлих от мръсотията на стената на асансьора, точно до копчето. Как се пипва такава гадост?! И за тези пари, които искат за жилищата, пък да му бяха плиснали едно шише с белина поне.

# 362
Аз се впечатлих от мръсотията на стената на асансьора, точно до копчето. Как се пипва такава гадост?! И за тези пари, които искат за жилищата, пък да му бяха плиснали едно шише с белина поне.
Ами аз до колкото разбрах осигуряват фирма да излъска всичко след приключване на ремонтите. Като им се е свидело да мацнат една боя на етажа, дано поне да са почистили тази мизерия на площадката и по асансьорите, преди брокерите да са заснели апартаментите за обявите. Мисля, че точно заради това брокерчето на инклузив(дилаектното му звучене е пловдивско) обясняваше на В и М, че имат само няколко часа да оправят всичко преди да дойде почистващата фирма.

# 363
Не знам,  направо се чудя и аз как са намерили купувач. Ппо принцип българите сме доста финансово неграмотни и през 2025 това се видя. Много дупки се продадоха на страшни цени. А то да бяха само апартаментите, ами тя почти цялата инфраструктура на София е пълна скръб. Излизаш от апартамента за 400к евро, качваш се в мизерния асансьор, после излизаш по разбитите и наакани тротоари, стъпваш в кал и гнус, заобикаляш таралясници, паркирали от 5 години по градинки и тротоари. Чудно, заслужават си парите, определено!

# 364
Сега си пуснах първи епизод, че гледам от скоро. Някой беше писал за диалекта на брокера от ол инклузив - от Пловдив е, а на хоум ту ю е от Варна.

# 365
  • Sofia
Как няма да се продават - имаше много недоказан кеш в лева, който не могат да докажат и обменят и най-лесна беше да минат приз имоти ако говорим за големи суми. Ще ги държат сега и след 2-3 години ще ги продадат когато вече няма толкова да са съмнителни с бързите препродажби. За по-малки суми и коли и всякаква техника и стоки пак се изкупиха на килограм.

# 366
Не казаха ли, че ще постегнат входовете преди продажбите за сметка на предаването, май беше при разговори със съседи, да оправдаят шума?

# 367
Прави ми впечатление, че обяснявате акцента на хората в предаването с думата диалект. Брокерите не говорят на диалект, а с акцент. Цитирам "Основната разлика между акцент и диалект е в обхвата им: акцентът се отнася само до начина на произнасяне на думите (фонетика), докато диалектът е цялостна езикова разновидност, включваща уникален речник, граматика и произношение. Акцентът е как говорите, а диалектът – какво казвате и как го структурирате." По тази логика и в София говорят с акцент. Пример за диалект е - "Айде да одим по въргалото" или „Я га се нагирджих, он гелепи дилафа и падна алтав.“ - ще ви разберат само хората, които го говорят.

# 368
  • България
Аз пропускам коментарите с акценти, диалекти и провинции, хейт по провинциалисти, които си купуват жилища, 2026 е.

И участниците имат някакъв акцент - Вероника в едната двойка, Мартин в другата. Да се обесят ли задето не са от София? 🤣

# 369
dafinov list, благодаря за корекцията! Точно така говорим за акцент, а не диалект. Усещам аз, че не е съвсем вярно, но не ми дойде думата на ум, докато пишех коментара.

ferencliszt, точно защото сме 2026 и особено ако работиш с хора е важно да имаш добър говор, без акценти и дефекти. Аз също съм имала говорен дефект, но с логопед го коригирах. В ежедневието нямам никакви изисквания за това кой как ми говори, но когато ще ми искат 2.5%, ако не и повече от цена на жилище 400к евро, което са 10к евро.... имам изисквания. Да не говорим, че тук те дават и по национална телевизия. Аз също съм от провинцията и то от район със специфичен акцен и диалект, но съм се постарала в учебна или работна среда това да е изчистено. Ралица например е от Варна, но няма акцент. За семействата няма как да имаме претенции, защото тяхната работа не го изисква и дори  по телевизията не е дразнещо.

# 370
E как да няма акцент пък Ралица - едва доловим, но го има "пракциката" вместо практиката и ред други. Мадам перфектна кариеристка има още какво да работи по себе си. Не я харесах отначало, не обичам свръх амбициозни личности, Ево ми е в пъти по-симпатичен, макар че брокер ли е, не ми го хвали. Имала съм си приключения с тях и особено тези от новата генерация са ми свръх отвратителни.

# 371
Е, сега,  хубава е брокерката, и брокерът също. Прощавам им диалектите или акцентите. Ясно, че не са от София.Харесвам аз такива хора, борили са се с трудностите и са успели.

Ще покажат ли как го продават?

# 372
Презентациите им в началото бяха само изхвърлящини, особено нейната

# 373
Убави- лоши, нали продали апертаментите на на цена ауууууууууууууу в тези вмирисани блокове. От мен ашколсум!

Последна редакция: чт, 14 май 2026, 11:44 от kriakla

# 374
Има достатъчно хора, които се местят в София от по-малки градове, които увеличават търсенето на имоти и цените в столицата. Докато има търсене, ще виждаме и такива цени - това пазарно ценообразуване. Хубаво е, че са продали апартаментите преди въвеждането на еврото. Сега имотният пазар е в застой и ще им по-трудно да ги продадат.

Общи условия

Активация на акаунт