Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 305
  • 417
  •   1
Отговори
# 375
Този в Гео Милев със сигурност поне до февруари не беше продаден. Почти всеки ден ми излизаше на публикации по фейса

# 376
Караджов излиза на сцената без кученцето.

Честито на победителите с 1%, наистина са късметлии!(Инклузив)

А чистата печалба от втория апартамент отива за Иван и Асен. Брокерите си взимат комисионната. На журито и ментора по някой снимачен час. Хитро!

Последна редакция: сб, 16 май 2026, 22:13 от Pepina_n3

# 377
Ех...бях за другия отбор, но какво да се прави. Много малко не им достигна.
За мен не беше чесно, обаче такъв е живота.

# 378
Караджов излиза на сцената без кученцето.

Честито на победителите с 1%, наистина са късметлии!(Инклузив)

А чистата печалба от втория апартамент отива за Иван и Асен. Брокерите си взимат комисионната. На журито и ментора по някой снимачен час. Хитро!
Инклузив печелят чистата печалба от двата апартамента

# 379
  • Sofia
Малко е гадно в този случай за загубилото семейство защото това си е ремонт на цял апартамент като знаем колко струва дори само като труд това. И накрая другите взимат печалбата вси едно си им бил работник. Едва ли това са подписали като договор, но идва при започване на снимките им го казаха. Беше ясно кой ще победи след като даваха по-марки парични награди и уреди предимно на отбор Хоум те ю явно да ги компенсират някак. Аз тази агенция съм я сложила в черен списък отдавна, Евелин брокера ми харесва повече, но доколкото разбирам собственика на двете агенции е един и същ така че не зная дали и инклузив са толкова нагли и безцеремонни.

# 380
Юхууу, доволна съм от победителите. Те бяха моито хора от самото начало, а брокерът е страхотен човек!

# 381
Много ме е яд за другия отбор, много свестни хора бяха и вложиха много старание.

# 382
При все, че доскоро е имало активни обяви за апартаментите, финалът е сниман сега или апартамените са препродавани после?

# 383
  • Пловдив
Елена беше с мартеници на ръката, така че предполагам са снимани след продажбата.
Вероника нещо си е подпъхвала скулите, очите едва й се виждат.

# 384
Не гледах предаването внимателно, жената от семейството-победител ми е изключително неприятна, на финала се показа и злобна - да хейти по труда на другото семейство.
Не ми стана ясно, обаче, какъв беше смисълът на междинното оценяване и кратките срокове. Целия финал остави усещането за режисура и сценарий, пак разминаване с 1 % и празни приказки.
И... Наистина ли има кой да даде такива пари за ремонтирано жилище в толкова мизерен вход. Големия лукс, пък като отвориш вратата мазилката подкожушена, асансьор, врати, ключове, всичко потънало в мръсотия.

# 385
  • София
Не ми остави усещане за нагласяване, Инклузив избраха по-доброто жилище от гледна точка на квадрати и вход, така че логично да спечелят. Ние тук го подозирахме, както и в темата за Спойлерите, защото знаехме техният на каква цена е пуснат и е купен веднага, а на другите е седял с месеци и са намалявали цената. 1% не е толкова малка разлика все пак като става въпрос за десетки хиляди евро. Иначе бях за Елена и Мартин, но нямаше как да стане, Инклузив поне рискуваха и направиха промени, които подобриха жилището и Това можеше да им коства победата.

Малките задачи имаха значение, поне не си тръгнаха с празни ръце едните, на всяка задача получаваха по 1500 евро, ваучери и уреди. Щеше да е по-неприятно да са без нищо.

# 386
То може въобще да не е така, да са дали на участниците по 10000 и печалбата за предаването.
процентът печалба е много близък наистина
250000 нач, цена, 388000 крайна цена, разлика 138000, разноските не знам колко са.Процент печалба 138/250=0.552
270000 нач цена, 419000 крайна цена, разлика 149000, разноските не знам колко са.149/270=0.5518

Това по приблизителни начални цени.

Ако е общо печалбата двете семейства са докарали 287000,
Брокерска комисионна 3.6% -към 14000-15000
Нотариалните такси колко са?
само 115000 ли да останат?

# 387
  • София
110000 евро е огромна печалба от предаване, измориха се, но нищо им няма. В Игри на волята се бъхтят в доста по-лоши условия два пъти по-дълго време, повечето имат трайни последици, после ходят по рехабилитации и накрая един взима 45000 евро.

Разходите са им доста, едните май използваха целия бюджет по 600 евро на квадратен метър, другите успяха с по-малко, но пак около 100к са само за ремонта. Те го обясниха още какво ще извадят. Абе супер награда си е дори и да са им намалили с 20к печалбата.

# 388
На победителите - честито! Ние вкъщи единодушно подкрепяхме тревненци, чиито и апартамент много повече ни хареса, но... Пазарът решава.

Все пак трябва да ударя и една критика Simple Smile След толкова приказки за "пазарът решава" и "важна е крайната сметка" можеше да ни я покажете тази прословута сметка, Иванчо и Андрейчо. Не ние да трябва да гадаем как сте сметнали, че имало, аджеба, 1% разлика...  Един бърз слайд с цените за всеки отбор и толкова.
ПС лошо впечатление направи, че жената победител дори не поздрави другия отбор, може и от емоциите да се е вцепенила, но изглеждаше лошо.

# 389
За сметката не знам, но за мен не беше честно защото заради отбор ол инклузив постоянно променяха правилата.
1) Бяха си похарчили парите още преди началото на последните 2 задачи и се наложи да додават още 100евро на квадратен метър. Хайде тук и и отбор хоум ту ю нямаха бюджет, за да го завършат, но сметката им не беше минус нещо си.
2) Имаха допълнително време да си довършат ремонта и бюджет. Вярно после тези пари са ги извадили от сметката уж, но те отново са дали пари само за мателиали, а труда им идва бонус за тях. Аз започнах да го гледам по-късно, казаха ли колко пари са похарчили още отбор ол инклузив.

И така излиза, че те имаха бонус пари и време, което не е справидливо. Да не говорим, че както и тук предполагахме заради мястото, вида строителство, общите части и етажа имаха вече предимство. Реално първата задача беше от критично значение, после беше ала-бала.

И като казах задачите. Каква беше тяхнала роля за предаването? Юркаха ги, идваха някакви хора, но за крайния резултат - никаква. Даже по-добре да се правиш на ударен и да не спазваш правилата. Трябваше за тези нарушения на правилата да имат "наказания" и това да им намаля бюджета, иначе се обезмисля. Според мен ол инклузив бяха хитри и затова предпочитаха да изпипват, а не да следват правилата. Голям праз, че взеха 3к евро по-малко от задачите.

Общи условия

Активация на акаунт