Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 305
  • 417
  •   1
Отговори
# 75
Очаквах по-добри дизайнерски решения, но сигурно просто и двата варианта не съвпадат с моя вкус. Според мен тъмната баня беше по-приемлива, там ме подразни най-вече подреждането на подовите плочки, защото по този начин още повече визуално се удължава помещението, трябваше да ги наредят в другата посока. В другия апартамент нищо не ми хареса, но все пак аз не съм специалист като журито, така че може и да има някакви предимства.

# 76
Мен в тъмната баня ми издразни само черната тоалетна, супер непрактична и нехигиенична.

# 77
Точно, черният и принципно тъмният фаянс е изключително труден за поддържане. Всяка капка остава, хеле пък ако водата е малко по-варовита. Да, в София не е такава и въпреки всичко остава следи. Това значи да си роб на тези помещения и само да вървиш с почистващите преперати. А това пък без мивка в тоалетната е направо ужасен ужас за мен! Трябваше да сложат поне по една, макар и миниатюрна мивчица(сега има много варианти на такива), вместо разни музики и подгряващи седалки, които ти викат здрасти като влезеш в помещението. Дори мисля, че дамата от уж отказващата се двойка(ох, още не мога да им запомня имената) първоначално спомена за мивка, но после се отказа. Липсата на WC в баните също ми е абсолютно неприемлив вариант, ако аз трябва да купувам жилище. Операторите не снимат добре малко по-отдалечено помещенията и някакси не мога да добия добра представа за разположението. Снимането е хаотично, много разбутаха всичко в апартамените, натрупани боклуци и човек трудно си представя картинката. От показаното ми се стори, че поне в апартамента в Гео Милев(май това не е Ситняково) тоалетната и банята се падаха на буквата Г, а не залепени една до друга и можеше например да се помисли за една обща изтеглена напред входна врата, така че като си в банята да имаш и тоалетна, и съответно като ползваш тоалетна да разполагаш с мивка, но може и да греша, че разположението е такова. Сега пък детска стая, ами да бяха направили кабинет например(сега много хора работят от вкъщи), защото ако купувачите са млади хора без деца, може въобще да не търсят детска стая.

Последна редакция: нд, 15 мар 2026, 08:16 от Fatalina

# 78
апартамента в Гео Милев(май това не е Ситняково)

На ъгъла на Ситняково и Гео Милев е, гледа към румънското посолство и "Бастилията".

Аз харесвам черен фаянс, черната тоалетна също ми хареса. Че е трудно за поддържане всъщност е плюс, мотивира живущите да не занемаряват хигиената на дома си Simple Smile

# 79
Взе да става по-интересно вече като има завършена стая и апартаментите започват да добиват вид малко по малко.

Двойката с ескейп стаите заложиха на масов, сигурен дизайн, който си среща във всеки 2-3 апартамент днес, докато другите решиха малко да рискуват и експериментират.
В крайна сметка дизайнът и субективен фактор и няма начин да се предвиди какво ще се хареса на потенциалните купувачи, хареса ми, че интериорният дизайнер осъзнава това и не ги поразя в точките.
Шегата с Иван беше майсторско изпълнение, толкова сериозни, изглеждаха и двамата участници, едни такива посърнали и отчаяни, браво, време беше някой да се изгъбарка и с водещите.

Продължавам да не намирам смисъл в ролята на този Караджов, поне от монтажа по нищо не личи, че наистина им помага с нещо, но може да не са искали да натоварват епизодите със строителен жаргон 😅
Брокерката още първи епизод ми се струва малко въздух под налягане, в смисъл не ми създава усещане на човек, който наистина е работил на терен, така да се каже, а по-скоро на снимки и праща служителите да обикалят по имотите.
Другият брокер ми е симпатичен, усещам че наистина иска да е полезен и ми е някакси по-истински, мацката ми е малко като робот ( може пък да й е трудно да се отпусне пред камерата ).
И какво се оказа - и двете фирми са част от един и същи холдинг 😅 тоест, която и да спечели, порите ще отидат на едно и също място. Хитруши 😄

За момента съм за двойката с цветната тоалетна ( Елена и Мартин мисля, че се казват ), в другото семейство мацката ми идва малко в повече, иначе мъжът й готин.

# 80
  • гр.София
Може и забавно да им се получи "отказването" ,но в три епизода ни го провлачиха и беше тъпо.
Цветната тоалетна и баня повече ми харесаха като идея ,но силният розов цвят - не
 Другата баня сякаш повече беше изпипана като изработка,но пък скучна и мрачна.
Тъмната баня- 17 + хил.лева.
Цветната- 14 + хил лева.

# 81
Цветната тоалетна губи много заради това, че няма плочки в цялото помещение, което е крайно нехигиенично и неудобно за поддържане, иначе може лесно да се освежава в други по-подходящи цветове. Аз съм практичен човек и няма да се впечатля от музика в банята и затопляща се седалка, а от възможността за лесна поддръжка и смяна на елементи ако се наложи, а това и в двата апартамента на практика е невъзможно след няколко години, когато престанат да се произвеждат точно тези линии. И....айде още 10 хил.евро за нови, всъщност ако сложим и труда става по две.

# 82
"Иван трябва да си направ тест за бременност" -- ха ха

# 83
Банята на Вероника и Мирослав категорично беше по-добра. Аз бих купила такава. Цвят, дизайн и изработка.
Мацката е много пренавита, но съпругът е за баланс.
Сгрешеният метраж на смесителя или батерия на душа в "светлата баня" ще е голям проблем, за да се оправи-къртене, не мерси.

Последна редакция: нд, 15 мар 2026, 13:42 от помбер

# 84
Банята с керемидения цвят ми е много отблъскваща на мен. И предишния бледозелен също. Ако бяха следвали цветовете на дизайнерите от магазина, щеше да им се получи къде-къде по-добре. Въобще не ми харесва такава боядисана баня, има толкова материали, с които да покриеш стените или още по-добре не целите стени, а части от тях. Харесва ми, че избраха златист цвят на душове  и кранчета.
Скрит текст:

Другата баня ми е много тъмна и на мен, изобщо такива тесни помещения само със светли цветове изглеждат по-големи и по -светли.  Но все пак са употребили поне 2 цвята - тъмно сиво-черно, паркетния цвят, аз бих добавила още един цвят, на пода например, светло сив. Не ми харесва в ъгъла едно чудо за поставяне на вещи, под прозорчето. Музиката им не ме привлича, ако съм купувач.
Скрит текст:

Като липсват вратите как оценяват баните?
Очаквах по смислен коментар от Мартин Сребров като инвеститор, да каже кой има по-голяма възвращаемост и защо. А те точно скриха оценките им за да е по-интересно. Дизайнерът пък просто завишаваше нагоре оценките. Всичко е субективно. Явно на него осветлението му е страст.

# 85
И аз съм изненаданеа от дизайнерските решения за тоалетните. Не ми допаднаха и двете решения. Скъпи материали за стените, пода но LED ленти за осветление. Контрастите по цвят и материал оформят пространството като пъзел от кръпки. Любопитна съм как ще продължат с интериора , продължавам да следя.

Последна редакция: нд, 15 мар 2026, 19:17 от AMari G

# 86
Не съм се замисяла, но коя е 'правилната' лампа за тоалетна. Дизайнерът не хареса и на другия отбор, защото много силна била лампата.

# 87
Малко в повече ми идва Бачорски - и по нова и по бтв 😁

# 88
Не съм се замисяла, но коя е 'правилната' лампа за тоалетна. Дизайнерът не хареса и на другия отбор, защото много силна била лампата.

Ами ето два примера, но наистина е въпрос на вкус.

# 89
A харесва ли ви да идват такива излъскани с костюмарите на обектите -- брокерите, гостите, журито и т.н. Андрей/Иван някак по-нормално се обличат за строежа?     

Нещо ми се губи какво точно праят двойките -- все някой им прави нещо, къде брат, къде някой от улицата? Жените не ги видях да почистват, например, фугите - добре. Иначе мрънкания и сем, скандали записали. Очаквах наистина сами да си правят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт