Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 305
  • 417
  •   1
Отговори
# 60
И аз мисля, че няма да ги оставят да се откажат, просто продукцията си измисля нещо, съспенс да има. Да, има известна неравнопоставеност между двойките - едно е да си направил 3 ескейп стаи, друго е да си работил тук и там "на парче". Предполагам, че скиците са направени от някой с нужните умения за това. По принцип не е невъзможно и обикновен човек да ги направи, но все пак се изискват познания и умения. Аз съм се пробвала по-скоро с обзавеждане на стая, ами беше ми трудно, ако го правиш за пръв път. На мен би ми било да "чувам" повече обсъждане в двойките за това и онова /цветове, разположение на плочки, фризове, пана/. Строителните работи са известни - сваляне на тапети, шпакловка, замазка, боядисване, инсталации - някои неща може да се извършат и от обикновени хора с известни умения, за други просто си трябват по-сериозни майстори. В обзавеждането има повече "тънкости", повече неща за съобразяване, те са по-интересни, но и същевременно може да се допуснат елементарни грешки /липса на контакт, разстояние за отваряне на вратички, ширина, височина..../. Предполагам, че за повечето зрители това ще бъде по-интересно за гледане и по-полезно.

# 61
  • София
Другите казаха, че имат също доста опит, май казаха че са купили вече три апартамента, които са направили и изредиха какво са правили по тях, доста неща са. Ескейп стаите често не са направени много добре, има приглушена светлина и да не боадисаш някъде добре, ще сложиш картина и тн. Докато другите е е казаха, но сигурно ги дават под наем и така взимат следващия. Ескейпаджиите въобще може да нямат опит с изчистен дизайн, но имат контакти, сигурно са работили с различни майстори. Веднага намериха кой да дойде за вик, кой за ваната. Предполагам и че са свикнали да работят в кратки срокове.

# 62
Във визитката на тия с апартаментите показаха някакви неща уж от имотите. Ми не блестяха с нищо от визуална гледна точка. Ширпотреба.

# 63
Предаването тепърва може да става интересно, като ги пристисне фактор време. За мен ми било по-интересно, ако ги оставят да работят в какъвто си искат ред и да махнат седмичните задачи-баня, кухня...Хубаво е да казват и някакви междинни резултати --какво са купили и платили на майстори. И накрая последните дни ще е голямо напрежение, ще правят компромиси всякакви, само да завършат апартаментите.
Единият апартамент е с по-голяма квадратура, за ремонт им плащат 500Е/м2, големият ще разполага с повече пари и съответно може да се очаква да се продаде за повече, само на база по-голямата квадратура, независимо дали вътре е уау.

Това, че спят в апартаментите не е толкова лошо. Ако спят в къщи всяка вечер ще им се месят познати и непознати специалисти. Да ползват баните на апартаментите. И химическата тоалетна е решение, видяхме, че само за няколко часа някъде, докато обиколят съседите, нямаха тоалетна. Но пък имат телефони и могат да си се обаждат на който си искат. Наистина трябва да им дадат няколко големи магазина за купуване на нещата, за да е честно, но пък да има и по-голям избор, скараха се за 'умната' тоалетна.

Не показаха дамите как си правят плановете, как изчисляват плочките, как визуализират, ползват ли ИИ или софтуер.

Беше ли обявено, че може да идват разни хора с безплатен труд? Никой не си направи план на средствата.  Как си докарват материалите, плащат ли транспорт, изкачване по стълби?

Брокерите им помагат, иначе щяхме да гледаме индустриален стил, а той наистина е по-труден за възприемане от някои клиенти. Казаха им и да запазят дървения паркет, че се търси, да бягат от теракотения хол, че не сме  в Гърция и др. идеи.

Дали семействата ще направят преустройства? На тухлен апартамент - по-лесно.

Според мен те нямат идея за цялостния дизайн и тръгват от банята, защото това първо им зададоха, и после всичко останало - по зелените плочки ще напасват.

Единият апартамент с дървените прозорци ще им изяде много пари  от бюджета за ремонт. Голям апартамент, много прозорци.

# 64
Тази Вероника защо в този епизод започна да говори със стиснато чене?! Дали зъби е правила и още не може да свикне с тях?! Страшно ми е лигава и дразнеща. Много пълнеж има в предаването и добре, че го гледам на запис, та прескачам безмислените диалози и продуктовото позициониране. Караджов за сега ми е напълно излишен. Дано по-натам дадат повече детайли от реалните ремонти, а не китки, задявки, кой къде ходи да пик....е и т.н. тъпотии.

# 65
Като семейство иска да се откаже по време на играта, дали имат резервни семейства от кастинга да вкарат някой да играе? Отиде им предаването, ако се откажат. Насила нищо не става.

# 66
Жената от ескейп стаите ми е неприятна.
Защо избра този апартамент? Ами защото другите го искали...

Жената брокер също не ми харесва. Пренавита. С тези костюмчета.. И прочувственото начало за живота й в София...

# 67
А на мен ми направи впечатление, че когато двойките си избраха апартаменти , шампанското при група едно беше в брокерската агенция, а при група две в апартамента за ремонт.

# 68
Брокерката лично беше пускала имота по групите и хората реагираха на олющените съседни сгради, които са т.нар.гледка. Та тя се беше засегнала, едни фермани в защита...

# 69
Въввръзка със сравнението между двата апартамента - този който уж избраха двойката-победители има един непреодолим минус и той е близостта до Цариградско шосе. Няма нещо, което да ме накара да купя имот в близост до нещо като градска магистрала с денонощен шум, мръсотия и изгорели газове. Другият макар и с по-малко площ и старичък асансьор може да се направи така че да привлече купувачи - гледката наистина е добра към Витоша.

# 70
Е, нямаше как И и А да минат без Алекс Ковачев, а Нова ТВ без Бачорски. И на мен повече ми допадна светлата баня, но без новият сьомгов цвят на WC-то. Грешка бе, че послушаха брокерката и сменихя цвета. Много по-нетрадиционни са и двете им помещения, докато в другият апартамент са често срещани при съвременните ремонти - имитиция на дърво + бетон. Основен недостатък за мен и при двата апартамента обаче е това, че в баните няма тоалетна, но очевидно стената между баня и тоалетна е носеща и немогат да я бутнат. Като цяло предаването ми допада.

Последна редакция: нд, 15 мар 2026, 08:10 от Fatalina

# 71
Да, брокерката ги издъни с този наситен и характерен цвят на тоалетната, малко заприлича на едновремешните евтини блажни бои в мокрите помещения. На мен тоалетната с черните акценти че и банята не ми допадна и мисля, че за такива тесни и с ограничена естествена светлина помещения трябва да се търсят светли и пастелни тонове с малко ярки акценти. Като потенциален купувач да се изкажа, че всякакви екзотики от типа на музики и уникални санитарни фаянси са ми неприемливи, защото всяко такова нещо се разваля и иска подмяна  и тогава вече става страшно, понеже след три или четири години модата е отминала и черната тоалетна е останала само в каталозите например. Но аз не съм Алекс Ковачев, така че.....

# 72
Да, наистина тъмната баня е много по-добре. Хареса ми осветлението и окачените тавани и дори музиката. Обожавам плочки имитация на дърво. Има повече стил и класа.
Двойката, която уж щеше да се отказва, леко простее и нямам големи очаквания, че ще се справят добре.

# 73
  • София
На мен не ми харесва черна баня с черен фаяс, твърде тъмно става, на другите пък тоалетната беше ужас и с двата цвята. Прилича на помещение от едно време. Трябваше и тя да е в големи светли плочки, както им беше банята. Добре избъзикаха Иван, стори ми се, че наистина се върза.

# 74
Предаването ми е много интересно. Банята и тоалетната на Цариградско ми харесаха повече от тези на Ситняково. Минус и в двата апартамента е липсата на тоалетна в баните и липсата на мивка в тоалетните. Тоалетна без мивка е общо взето неприемлив вариант за мен. Тоалетната на Ситняково не стана добре и основният проблем не е цветът на боята, а липсата на плочки освен зад тоалетната чиния. Такова пестене на плочки изглежда визуално грозно и е много нехигиенично. Трябвяше Цариградско да победи, там нещата бяха по-изпипани.

Общи условия

Активация на акаунт