Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 328
  • 417
  •   1
Отговори
# 210
Мебелите Икеа в западна Европа се считат за най-ниско качество - наистина тип шир потреба. Ама може в БГ да се счита за добро. Повечето е талашит и пласмаса.

# 211
Мебелите Икеа в западна Европа се считат за най-ниско качество - наистина тип шир потреба. Ама може в БГ да се счита за добро. Повечето е талашит и пласмаса.
Наистина може да са шир потреба, но сравнени с мебели Виденов да са доста по-качествени. Имала съм градинска мебел от Икеа и знам, че се сглобяваше супер лесно, друго не съм имала от там. Не знам откъде си представяте да купуват при лимит 500 евро на квадрат, който вече са надвишили както разбрахме.

# 212
  • София
Мебелите Икеа за БГ пазара са супер, защото Виденов и т.н. предлагат пъти по-ниско качество, италианските мебели не познават парите, а нашите "мебелисти" са хем скъпи, хем адски бавни.  Но иначе да, за претенция от 4к на квадрат в тези блокове и тази локация се предполагаше нещо по-оригинално, а и в Икеа определено има по-оригинални мебели от тези, които те са купили.

# 213
Някой сеща ли се на каква цена закупиха двете жилища? Мисля че беше споменато в някой от първите епизоди. На мен ми се върти нещо от сорта на 200-215К евро.
Нещо в този порядък беше при първоначалната покупка. И после бам - двойно при разходи за всяко помещение около 5 х. евро, значи общо около 30-40 х. евро отгоре. Нагло е.
Не зная смятат ли труда си в тия техни суми, които са около 10000 на стая (в лева или в евро?).
Аз съм чувала от брокери, че много хора тъкмо направени жилища купуват, защото не им се занимава с ремонти. И са съгласни да платят по-скъпо.

Много труд беше положен.
Участниците наистина са отслабнали.

# 214
Аз много харесвам мебелите на Икеа, имам не малко от тях, вкл. библиотеки от масивно дърво, които са изключително здрави. Но... масови, ширпотреба е точното определение, не е това, което би грабнало потенциален купувач от гледна точка на дизайн. От друга страна те няма какво да правят с времето, с което разполагат, така че това е най-доброто решение.

# 215
С времето и бюджета с който разполагат, както и със самото местоположение и разпределение на жилището мисля икейски мебели са най-доброто. В тези малки пространства и непретенциозна външна среда какво да се сложи по-добро? Може би нещо по поръчка, което да подобри функционалността и обере празните пространства, но откъде време за такова нещо? Аз не бих купила имот който е обзаведен чак до чаршафи и пердета, още повече че се вдига страшен прах докато правят другите стаи.

# 216
Много са наблегнали на смешките и разговорите с Иван и Асен, и брокерите, мантора с кучето и журито.
Изправили се пред стената и ги карат да покажат нещо, като за пред камера, вместо да снимат целия процес, как бързат, ходят по магазини, избират, как правят дизайна, всичко.

Трябва да сложат по-полезни за аудиторията неща.

И като знаете кой е спечелил, кой какво е продал, вече не ми е интересно да гледам. Трябвало е да мълчат, докато се излъчва предаването.

# 217
Не ми допада цветът на стените и в двата хола. Виктория с това говорене през стиснати зъби много ме дразни. Лампата въру трапезната маса от любимите на Алекс кожени коланчета за езда ли са? Май искат да се сложат на Алексчо, за да ги оцени с по-висока оценка.

# 218
Стаята на Inclusive e много зле. И да, не изглежда като стая за над 20 000 лева. А тази Вероника ми изглежда като вече да й е все тая за състезанието Grinning

# 219
  • София
На Home2U ми хареса много повече, светъл, с приятни детайли. Лампите над дивана не ми харесаха. Секцията беше обикновена, но то в такъв имот с такъв бюджет няма смисъл от това да се сложи нещо луксозно, а всичко друго да не е. Който търси лукс, едва ли ще купи точно тези два апартамента.

# 220
На мен дневната на Хоум ту ю много повече ми хареса - изглеждаше светла и просторна. Аз харесах и цветовите решения. "Грозният" бюфет, който пренавитата  брокерка толкова много хулеше, според мен внасяше една идея практичност и уют в цялата стая, понеже в другата дневна няма къде да си оставиш една книга например. И аз ако търся жилище, първото нещо което ще гледам къде ще си оставя дрехите и къде книгите. Ралица много ме дразни, ужасна жена, нагълтала се по тези обучения с термини за продажби и стратегии и ги ръси навсякъде. Ево е доста по-симпатичен и играе от отбора на състезателите, не ги назидава а ги защитава. На бас, че "неприятното" нещо за двата отбора няма да е неприятно, най-вероятно ще им увеличат бюджета с една и съща сума и ще им го кажат като ги съберат - нали и двете двойки са в бюджетен дефицит.

# 221
  • Sofia
Тук май сте коментирали, но коя двойка е спечелила състезанието, не днес а цялото състезание. Вероника си е луда глава, много нестабилна.

# 222
  • София /Абсурдистан
На мен ми харесаха и двете дневни. Спокойни и ненапрягащи цветове. Обаче и в двете няма никакво място за съхранение. Шкафът изобщо не е ужасен, но е недостатъчен, трябва да има и още нещо, още някое шкафче, рафтове, такива неща.
И да, който търси лукс, едва ли ще купи точно тези жилища и на тази локация. А цените им са безумни.

# 223
Ами то това не е лукс, независимо, че цените са като за такъв, но точно някои купувачи заради локацията ще ги купат и са ги купили.

Vaflichka, не искаме в темата да се обявява предварително кои са победителите, въпреки, че вече се изнесе тази информация. Има си тема за спойлери и може там да попиташ.

# 224
  • София
Дали за някой локацията може да е плюс? При едните да, ама при другите е огромен минус. Да живееш на Цариградско е голям компромис, шумно, мръсно, прашно. Ако правилно се ориентирах, от другата страна на сградата също е натоварено. Самият район не е лош, но да не си на първа линия. Доста време са се въртели обявите, така че не са ги продали лесно.

Общи условия

Активация на акаунт