Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 327
  • 417
  •   1
Отговори
# 225
Андрей много грозно нападна на Евелин отбора, техният апартамент има много повече допълнителни неща, които трябва да се сменят/преправят и това им изяжда от цялото време, което и без това е малко.
Иначе не беше лош холът им, но наистина разпределението на мебелите можеше да е по-оптимално.
Вероника наистина е доста странна, от начина на монтаж имам чувството, че тя прави едни 10% от всичко, докато мъжа й видимо изглежда грохнал от работа (може и просто така да ни представят). А и все изтъква, че навън те правили нещата еди-как си, ама сега не можело, абе не знам, не ме кефи мацката.

Но,наистина се появи една досада, умора и апатия в тях, може би осъзнаха, че яко ги гърбят, пък накрая може и нищо да не спечелят в замяна и просто го карат по инерция.

При другата двойка има повече баланс и позитивизъм, не са толкова напрегнати, но пък Ралица често им дава доста глупави съвети, а уж много разбира и е с много опит. Абсолютен минус ми е тя, супер дървена и с леко ограничена визия.
Шкафът на раздора в тази му визия и на мен не ми харесва много, твърде изпъкнал ми е и среда като кръпка, но категорична трябва да има някаква секция/шкаф, просто различен модел.

Учудващо за мен Алекс критикуваше повече този път, на моменти издребняваше, явно забравя, че дизайнът е субективно усещане и това, че той работи спрямо общоприети правила и норми, не значи че те са меродавни и обикновеният купувач ще се впечатли от тях.
Интересен ще е следващият епизод, май и двете семейства ще се озарят с кухните.
Имам чувството, че ще ги разменят за тази задача всеки да ремонтира чуждата кухня, за да ги изкарат малко от зоната на комфорт.

# 226
Мисля, че грешката на Вероника и мъжа й е, че наистина се опитват всичко сами да правят, а явно не са много обиграни. Както някой беше на написал - при Елена и нейния мъж, братът свърши половината работа Grinning Иначе не ми допада идеята да дам над 400К ерво и да си докупувам шкафове да си слагам нещата. А единия апартамент най не е втори етаж, а първи над партер (поне на мен така ми изглежда), защото забелязах, че през прозореца в хола си се виждат как минават колите, все едно си си на улицата, доста неприятно. Мен ме очаква тотален ремонт в края на годината и съм в шок от цените. Щом за нещо базово не стигат 100К, и то миналата година, не знам колко ще трябва на приготвя...

# 227
Съгласна съм, че сме малка държава, но хем да сме оргинални хем от "популярни" магазини пазаруват за обзавеждане. Малко не ми стана ясно защо само лампата бе набедена за менте , нима паркета е оригининал( в смисъл, да изглежда скъпо с евтини материали)?

# 228
  • София
Паркетът не е дизайнерски, ако е с щампи на известна марка, а е менте, щяха и за това да се хванат. Вероника си залита натам, тя искаше и лампа с колани, каквато сложи Ковачев в къщата, която уж прави за Николета и Ники Михайлов. Само, че тяхната къща не беше с нисък таван и малък хол, както и самата лампа беше скъпа, тя щеше да сложи някаква евтина имитация. По-добре човек да сложи лампа/мебел, които отговарят на имота, отколкото имитация и като се приближиш да се виждат дефектите. За лампата, която бяха сложили, Алекс каза, че отблизо се вижда, че е евтино китайско производство.

# 229
Имам предвид естествен паркет и неговите модификации и "паркет" от магазини за ширпотреба.
Авторски( действително обект на авторски права или one of kind) изпълнения в тези магази не се предлага- лампи, чинии, дивани това са утилитарни предмети. Ако въпросът е за имитация на материята от която са направени(лампите), то това се отнася и за паркета и за мебелите.

# 230
До сега не съм писала в темата, но я следя, следя и предаването, като прескачам повечето моменти. На мен ми прави впечатление, че двойката при Ралица /не съм запомнила имената/ си правят почти всичко сами, само братът помогна, май имаше и водопроводчик за банята. Докато другия отбор ползва майстори за почти всичко - от там идват и големите сметки.
Някой разбра ли откъде купиха масичката-табуретка? За отбора на Хоум става въпрос. Търся си такава.

# 231
Ужасен ми е гипсокартоновия хол, а в шкафа на другите направо ме погъделичка да пусна рибки. Не го схващам и това всички мебели да си "висящи", не ми допада тази летяща тенденция.
Локацията на Цариградско и за мен е просто абсурдна, дори Гърдова глава ми е по-съблазнително от това.
И всъщност някой разбра ли тая прословута лампа на какво е менте, май само Ковачев /ще/ си знае?

# 232
Аз не мога да повярвам, че са изхарчили 21 000 за хола на Цариградско шосе. Като се замисля лампата може и да е оригинал. Двойката там ми са леко снобари и за тези пари и оригинална маркова лампа може да са взели.

# 233
Не знам точното разположение на стаите, но масите за хранене не са ли твърде далеч от кухнята? Да се разнасят чинии с храна на такова разстояние не е много практично, а в единия апартамент освен през коридора трябва да се мине и през цялата стая, за да се стигне до масата до прозореца.

# 234
от пост на Pepina_n3    08 март 2026, 23:36 ч # 50

Скрит текст:
разпределение Home2you:

Inclusiv:

За мен е абсурдно да ми пробутват обзаведен апартамент на висока цена, само защото е обзаведен по нечий вкус.
Ралица и Ковачев са с отвратително чувство на превъзходство. Парите за тях нямат никакво значение, особено , ако ги дават други хора Simple Smile

# 235
от пост на Pepina_n3    08 март 2026, 23:36 ч # 50

Скрит текст:
разпределение Home2you:

Inclusiv:

За мен е абсурдно да ми пробутват обзаведен апартамент на висока цена, само защото е обзаведен по нечий вкус.
Ралица и Ковачев са с отвратително чувство на превъзходство. Парите за тях нямат никакво значение, особено , ако ги дават други хора Simple Smile
Съгласна съм. Само да допълня, че червените чорапи на Ковачев, както и гуменките му съчетани с костюма които демонстрира снощи са върхът на безвкусицата. Ама аз сигурно нищо не разбирам от естетика и стилистика. Започват много да ме дразнят репликите на хората с пари към хората без пари, които са наели да им правят предаването като се потят в ремонт на апартаментите. Хората не спали по няколко седмици, диването Андрей идва да им пили, че много харчели и се бавели. Предполагам е лесно да се правиш на леке и да хейтиш като си ги закопчал с договор предварително.

# 236
  • Sofia
Каква ще е наградата за победителите?

# 237
  • София
Казаха, че наградата за спечелилата двойка е продажната цена минус инвестицията, брокерите няма да удържат. И печелят както за своя апартамент, така и за другия. Двата апартамента ги купиха на почти една и съща цена, но единият е с 15 квадрата по-голям и имат повече разходи за ремонта. Все пак зависи и от брокерите как ще ги пласират после.

И все пак това е доста голяма печалба с шанс 50% да я вземеш, в Игри на волята, Фермата и тн се изискват същите лишения, но с по-малка печалба и много по-малък шанс да е за теб.

Последна редакция: нд, 19 апр 2026, 17:24 от Niya-

# 238
Инклузив.
Сложиха паркета против светлината.
Тази лампа била менте, а те от къде да знаят? Интересна е, харесали са я. Това, че няма врата,  не мога да го преценя в момента, но е смело решение. Не разграх какво преустройство са правили. За детайл 3, за дизайн 6. Ако стаята е 20м, на мен ми изглежда  малка. Дали оптическа измама заради голям диван? Ако масата е нефукционална, близо до телевизора, трябва да сложат по нежни, лекички столове.
Обличането на стаята с тия панели на ми харесва, в крайна сметка си е дюс. Тук там игра с релефи. Не разбрах къде ще има тапет?
Не са изчислили сигурно цената, защото някои неща се купуват в началото и тогава не се е знаело за коя стая и колко ще отиде.
Скрит текст:

Хоме2
Харесва ми, че масата е сложена пред прозореца. Вазата със сухи цветя, бих поставила свежи. Шкафчето добре, че го вдигнаха, така се връзва с климатика горе и с нивото на шкафчето под телевизора. Липсва някаква малка масичка, като седнеш на дивана да си сложиш нещо.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 19 апр 2026, 19:19 от Pepina_n3

# 239
  • София /Абсурдистан
На кое е менте лампата? Това и аз не разбрах.
Стая без врата изобщо не е добра идея. А да разнасяш чаши и чинии от другия край на жилището е абсурдно. Кухнята трябва да е свързана с трапезарията.

Общи условия

Активация на акаунт